Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ladap

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Ladap »

Sice jsem úplně nepochopil jaké levely na 100, ale základní myšlenka asi je aby se spoluhráči na moje solo stáhli do pozadí. Jestli mírný zesílení prospěje nebo je zbytečný, to prostě zkusím a pak uvidíme. Já v kapele nikdy nehrál, jen mám rád kytaru a nějak jsem se teď nechal naverbovat. Taky nejsem moc technickej typ a tak se s tím trochu peru.
Toho zooma koupím asi bez pedálu. Ještě mám čas, nechám to chvíli uzrát.

Díky za vaše zkušenosti.
torst

Příspěvek od torst »

nene, myslel jsem levely v G1on. Jak píšu jinde - pozor na přelézání hlasitostí modulů přes 100. Občas je to přebuzený-naprskávající zvuk. Jasně, když na EQ stahneš pár šavlí tak to dotáhneš levelem třeba na 115. Ale raději bych ostatní presety ztlumil, než ten sólovej nezdravě zesílil.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ladap: Zvaž ten pedál, protože nejde jen o wah. Může sloužit taky pro zapínání/vypínání libovolného efektu v řetězci (sešlápnutím pedálu) a změnu hodnoty téměř jakéhokoliv parametru efektu (gain, mix delaye, decay reverbu apod.)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Ahoj,

jen když se teď bavíte o tom pedálu. Mám teda G3X, ale je to podobné. Jde nějak nastavit, aby byl pedál v nesepnutém módu jako Volume pedál a po sepnutí mi něco přiřadit?... Mně se to nijak nepovedlo, ale je možné, že jsem něco přehlédl.

Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Lze přiřadit jen jednu funkci. Buď tedy volume (input nebo output volume - každý funguje trochu odlišně, stejně jako reálný volume pedál umístěný buď na začátku nebo na konci řetězce), nebo jiný efekt.
remisa

Příspěvek od remisa »

dohnyc : možná i záleží na zamýšleném způsobu použití. Mě třeba funguje jako volume při ladičce, což se hodí že ... a při zapnutí například wah efektu funguje jako wah pedál.
Nebo si můžeš nastavit rovný EQ a přiřadit mu k pedálu volume a poté přepínat mezi EQ a WAH, pokud to tak využiješ...
A jen bych připomněl z manuálu kalibraci efektu držením tlačítka global a zapnutím efektu. Pak je využita celá dráha pedálu a wah funguje jak má :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Diky... jde mi hlavne o funkci volume/wah
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Remisa, takže lze přiřadit volume i zapínání/vypínání efektu?
remisa

Příspěvek od remisa »

Možná je na mě brzo, ale nechápu tvůj dotaz :D Zkus to jinak prosím :))
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
filo01

Příspěvek od filo01 »

remisa píše:Nebo si můžeš nastavit rovný EQ a přiřadit mu k pedálu volume a poté přepínat mezi EQ a WAH, pokud to tak využiješ
Já zas nechápu tohle. Jak se přepneš na wah, když máš pedál přiřazený na ekvalizér?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak jak píše filo. Když máš přiřazeno pedálu volume, už mu nepřiřadíš jiný efekt, ne? V rámci jednoho patche samozřejmě.
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

To Hendrek: To mi právě doteď tak šlo, že buď jedno nebo druhé. Proto se raději zeptám jestli to někdo nějak nerozchodil tak že při vypnutém pedálu volume a při zapnutí třeba Wah.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nemyslím, že by to tak šlo. Pro pedál nastavuješ jen jednu možnost, co ovládá. Když mu přiřadíš parametr nějakého efektu v řetězci, ve vypnutém stavu nedělá pedál nic. Pořád se tedy bavíme o funkci pedálu v rámci jednoho patche.
dohnyc

Příspěvek od dohnyc »

Tak je to tak, jak to mám a chápu. Díky ;-)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Aj to je mozno dovod, preco si zaobstarat k multaku separe wah pedal, z bazaru sa da za par supiek a adapter multaku to bez problemov utiahne. ja som tak ucinil a dobre je... mal som na to minimalne 1 osobny a 2 objektivne dovody:
- zvuk integrovaneho wahu-pedalu sa mi nepacil (s Cry Baby je to uz uplne inde)
- pedal sa uvolnil na volume (alebo inu funkciu)
- nezabera v presete pamat
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
imucz

Příspěvek od imucz »

Nevím jestli je i na G1, ale na G3 mě dnes potěšil efekt CRY (simulace talkboxu). Včera večer jsem přemýšlel čím to asi dělá v Its my life. Dnes jsem vygůglil, že přes talkbox. Tak jsem to zkusil. Zkreslil distortionem. Prohnal přes CRY na G3. Následně trochu pošpinil a zakulatil jednolampovou krabkou VOX Flat4 a pustli do returnu hlavy. Poměrně slušný výsledek a to jsem neměl ani čas dolaďovat ten CRY. 8)
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:Je to linkou do DAW a tam pak přidám impuls - simulace koncáku, reproboxu a mikráku. Ty impulsy si vyrábím záznamem svejch reálnejch beden a zesíků a výsledek je 99,8 % shodnej s originálem. Takže ve výsledku se dá říct - ano, je to zvuk mikrákem od reálneho apce.
Ahoj, v tejto súvislosti by som si rád nechal poradiť. Chystám sa použiť G1 na nejaké demonahrávky, ale priamo pichnúť ho priamo do vstupu zvukovky a v DAWe ho už nejak "nevylepšovať" mi príde podozrivo jednoduché. Ako by ste odporúčali set-up do DAWu? Veľa cab simulátorov v Cubase LE nemám, otázka, či vôbec nejaký prinesie lepší výsledok ako cab v G1. Nechcem nahrávať žiadne hajgejny, len mierne špinavé zvuky a hlavne clean. V sluchátkach z G1 mi tam chýba taký nejaký "objem" a je to nejak celé ponoroné do hĺbok, tak neviem ako s tým G1 do DAWu...
Vďaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

na demonahravky bych se s tim neparal, zvlast kdyz nejde o higainy.
na lepsi vysledek se chce trosku do problematiky ponorit, napr. torstuv elaborat
http://instrumento.cz/clanky-clanek-204 ... e-sir.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

Nejlepší výsledky, nejen dle mého ucha, přináší použití impulzů - ve .wav zaznamenaných frekvenčních odezev v boxů + koncáků + mikrofonů (včetně pozice). Někteří si je vyrábějí doma (např. Torst, na instrumentu se dájí dohledat jeho příspěvky jak na to), někteří používají komerčně vyrobené. Spousta odezev se dá sehnat i free, ale jsou mezi nimi tuny nepoužitelného balastu. Záleží také, jak si k sobě sedne tvůj setup a daný impulz. Prakticky, na Zoomu si u presetu s daným zesilovačem natočíš vatiantu bez boxu, pustíš to do zvukovky a na stopu s pověsíš nějaký ten IR box loader s naloudovaným impulzem. Já např používám free VST Le Cab2 od Poulinů..
Edit: Hyenik byl rychlejší
torst

Příspěvek od torst »

Mě to funguje takřka dokonale. V G1on mám jen simulaci preampu, bez boxu a v DAW mám ten Impuls. reverb se svým impulsem. Ale pokud ti jde o clean a crunch, neobával bych se využít speak. simulaci ze ZOOMu. Jestli máš balík mých presetů, je tam celkém pěkné osmikilo (JCM800), porovnával jsem s reálnejma nahrávkama a je to hodně blízko. Čisté zvuky vyjdou ještě líp.
Objem do sluchátek - no, ponořenost do hloubek neslyším, ty presety hrajou myslím dobře. A rozšíření uděláš slabým AIR reverbem, kterej umí takové to pěkné pseudostereo. Ale v nahrávce nejlepšího výsledku docílíš náhráním téhož do dvou stop a rozhozem do L/R.
presety : http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip
vhodné pro tebe : 2014-9-28-MARSH800spSIM, 2014-9-28-FDtwin-spSIM
Ale pořád si myslím, že není nutné si komplikovat život s HW efektem, když máš možnost použít pluginy, které ti udělají to samé bez tahání šňůr, napaječe a td.
Edit : Ještě k impulsům - ano, je to takřka dokonalé řešení a softwarově nijak náročné. Pro ty metaly je to nutnost, ale u těch čistých zvuků je nevidim jako úplnou nezbytnost.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“