Uzemnění - len drobna uprava...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Vans40
Kontaktovat uživatele:

Uzemnění - len drobna uprava...

Příspěvek od Vans40 »

zdravim vas, potreboval by som poradit s takouto,casto spominanov vecou,.mam gitaru ibanez grg 270 a brumy, hlavne na silne skreslenom a vybudenom kanale, co je jasne,ale k veci, ked polozim ruku na struny,alebo kobilku,staci ak prilozim prst a brumenie prestane,a tak sa pytam v com je chyba je zle uzemnena kobilka?,niaky kablik vedie z celej elektroniky a je pripajkovany,ale nie na kobilke,ale na mechanizme ktory drzia sroby v tele a natahuje struny na tremole,bol by som povdacny keby ste mi poradili kam,ako, to mam prepajkovat,?alebo kde je problem, dakujem vam.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Jestli ty pružiny nemáš plastový, tak je to dobře, na mý GRG je to taky tak a nebrumí...
Vans40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vans40 »

mycountry píše:Jestli ty pružiny nemáš plastový, tak je to dobře, na mý GRG je to taky tak a nebrumí...
hmm,no ale mne to brumy,chyba v tom ze by to bolo zle pripajkovane asi nebude ze hh
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Mám dojem že na zkreslení většina kytar brumí, když se nedotýkáš ničeho kovového... Ale předpokládá se že při hraní většinou držíš struny :D
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

nehraj s gainem doprava ;) vymen snimace za neco lepsiho (kolik x se to tu uz rozebiralo)
fakal

Příspěvek od fakal »

Dyť to je normální, pokud to neni uplně nějak děsný. Proč myslíš že většina kytaristů když nehraje drží ruku na strunách?(je to tak nebo snad ne?)
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Aha, mě totiž pořád nedhochází, jak někdo může hrát s gainem doprava. Já hraju trash, ten je myslím nejnáročnější na gain, a nikdy jsem nešel nad deset hodin (jedno jaký aparát...)
fakal

Příspěvek od fakal »

Kua co to máš za hi gain aparát? Dyť na 10:00 je to možná tak pěknej crunch.
Cort G250(popruh ORX, struny Daddario exl110, slides Jim Dunlop), Planet Wawes + homemade + Smrckaeffects kabely, napáječ Smrckaeffects 8x, Jim Dunlop classic WAH, SansAmp TRI AC preamp, Addrock Ol Yeller, Ernie Ball Volume Pedal, JamMan Solo, Fender Blues Jr.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Hral jsem na spoustu trandaku i celolamp, obcas se clovek musi spokojit s pujcenym aparatem britskyho zvuku (naposlede na koncerte celolampa Laney) kdyz hraje trash, ale za deset hodin sem fakt nikdy nesel. Me se to proste nelibi...
fakal

Příspěvek od fakal »

Ale třeba Metallicu z toho dostaneš dost těžko, ale jako to obdivuju no, to už musí bejt člověk dobrej hráč aby to hrál a nemaskoval se za ti gainem.
Trejvis

Nevím proč mi bzučí snímače

Příspěvek od Trejvis »

Ahoj,

zjistil jsem, že mi příliš bzučí snímače. Dřív mi to nepřišlo a zjistil jsem to až teď. Mám konfiguraci HSH a všechny bzučí :roll: . Nejméně Humbucker u krku.

Když se prstem dotknu třípolohového přepínače snímačů, tak to bzučení rázem zmizí :shock: :lol: .
Kytaru mám ručne vyráběnou. Dělal jí známý a je na bázi Stratocasteru s HSH a floyd rose.

Něvíte co je špatně? Špatně uzemněné snímače/kytara? Jak to mohu opravit (doma) :o .

Předem děkuji za odpovědi.
Hudbou za mír. Mírem za hudbu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzemnění - len drobna uprava...

Příspěvek od Hendrek »

Všechno nasvědčuje špatnému uzemnění kytary, proto přesouvám a slučuji s existujícím vláknem.
Prohlédni si vnitřek, zda máš vše správně uzemněno. Brumí-li ti všechny snímače, bude problém nejspíš na společné části uzemnění.
krade

Příspěvek od krade »

čau všem:
řeším obdobný problém: vyměnil jsem hambáč u krku na svém véčku. vše zapojil a hraje dobře. samozřejmě, že to všechno taky šumí v brumí, což beru jako ok. hodně to ale začne brumit, když se dotknu šroubů s pružinou, který regulujou výšku snímače, což předtím nedělalo. oproti třeba schématu jsem totiž asi udělal chybu a kabel s uzemněním jsem dal na ten samej volume pot jako jako červenej drát...je to nějakej fatální problém? díky za rady.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
nitram

Příspěvek od nitram »

nejsem si uplne jistej tim popisem zapojeni ale ten sroub, pruzina pod nim, a kovovy casti HB musi jednoduse vest na zem, stejne tak jako kobylka, telo prepinace, kryty potaku, atd... :)
krade

Příspěvek od krade »

zapojil jsem to podle nákresu z rmpickups (viz dole), jen jsem bílý + stínění dal na ten samej volume pot, jako červenej kabel...
http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm44.jpg
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
nitram

Příspěvek od nitram »

to mas v podstate fuk na kterej pot jsi to stineni + zem dal, hlavne to musi VSECHNO vest na jednu spolecnou zem, na vystupni jack - propipni to multimetrem :-)
krade

Příspěvek od krade »

ok. dík. jdu shánět multimetr:)
krade

Příspěvek od krade »

vše přepájeno. problém odstraněn. fík
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahoj, nadväzujem. Sledujem tento problém aj u mňa, je to dosť nepríjemné hlavne pri nahrávaní, lebo sa ten brum samozrejme nahráva... Ale všeobecne - je vôbec možné na sieti TN-S, ak má aparát iba dvojžilák napájací kábel (+ aj zdroj na efekty a pod.), odstrániť nejak tento brum z dôvodu neuzemnenia ? Na TN-C to je uzemnené cez nulák (či nie?), ale na TN-S tam to proste, kto nemá napájací kábel L/N/PE , vyzerá byť neodstrániteľný problém.
Osobne som neprišiel zatiaľ na nič lepšie ako na to, že som do závitu na tremolo páku (ešteže mám strat a páku nehrám...) našróboval improvizovanú uzemňovaciu maticu, ktorú som prepojil vodičom na kolík. Dosť to pomohlo, ale stále tam niečo je, to je už ale asi dané kvalitou káblov a snímačov, predpokladám...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, prosím Tě to je ten Tvůj aparát celý z plastu, že nemá trojžilovou přívodku. Bez ohledu na brum hlavně to odporuje požadavku bezpečnosti. Těma improvizacema si maximálně vytvoříš zemní smyčku a brumu se nezbavíš. Je nutné to dát do pořádku především z hlediska bezpečnosti a pak se teprve starat o případný brum, bude-li tam ještě nějaký.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“