kmensik píše:Měl jsem hodně podobnou Skill, úplně hobby, s rychloupínáním. Byla dobrá, vydržela 15 let, a to jsem s ní dělal podlahu, kytary. Za ty peníze lepší být nemůže, nekupuj nic levnějšího, to jsou totální šunty. Za 3 litry už jo. Teď jsem koupil AEG za 2 v Bauhausu a je to solidní, nicméně uživatelsky neohrabaný krám, bez regulace rychlosti, hlučná, že po minutě píská v uších. Má slušné vedení a uchycení, celokovové.
Hlavně pak kup dobré plátky.
Skill patří pod Bosch a mám pár věcí co léta dobře fungujou, vyrábějí ale ale v poslední době i špatné věci, které nebudí důvěru už když to vezmeš do ruky. Lepší než z akce v Penny, ale pořád jen levné hobby.
Bohužel nutnost konkurovat superlevným čínám se tady už také hodně projevila. A když má Bosch modrou řadu, zelenou řadu a Skill, je jasné na koho to vyjde.
Přímočarka se ale bude chovat z principu pořád stejně, i ta kvalitní. Prostě list nemá na konci vedení a "vandruje". U slabého materiálu se to tolik neprojevuje, ale u fošny ano. Lepší stroj a plátky to trochu eliminují, ale pouze trochu.
Jinak krom regulace otáček je ještě dobré aby měla oscilaci (předkmit, předkyv ...)