čau,
zakládám nové téma protože jsem nikde na fóru nenašel odpověď.
Bydlím v cihlovém, vícepatrovém domě a sousedi si stěžují že se basy přenáší do podlahy.
Mám dva boxy 1x12 a potřeboval bych je nějak alspoň trochu odizolovat, máte s tím prosím někdo nějakou zkušenost? Nějaká pěna? Antirezonanční hroty? nebo něco úplně jiného? Díky za nápady
PS: Pomohlo by třeba kdybych bedny posadil na židle? Nebo by to bylo horší?
akustická izolace podlahy
Pravidla fóra
Re: akustická izolace podlahy
Bohužel zmenšením kontaktu bedny s podlahou (nějaké hroty) si moc nepomůžeš, to se dělá spíš z důvodů ideálního zvuku např. v profesionálních poslechových místnostech. Basy vyzářené reproduktorem se šíří všesměrově, a to asi nejen podlahou, ale i stěnami. Můžeš zkusit zvukovou izolací podlahy (nebo stropu u sousedů, pokud to chápu dobře, bydlí pod tebou) nějakými standardně používanými prostředky, ale stejně se to bude nejspíš šířit stěnami.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Zmenseni kontaktu s podlahou (idealne necim "mekkym"), dle meho, pomuze - dotykem se prenese mnohem vic zvuku, nez vzduchem.
Vychazim ciste jen z faktu, ze kdyz se (bas)kytarou dotknu dveri/stolu/cehokoliv, zvuk se zesili a siri...
Vychazim ciste jen z faktu, ze kdyz se (bas)kytarou dotknu dveri/stolu/cehokoliv, zvuk se zesili a siri...
Hodně budem někde...
Já, když jsem ještě používal kombo doma, dal jsem pod něj naskládanou huňatou deku a přenášených basů ubylo velmi výrazně. Lidi pode mnou si pak stěžují už jen na (ne)rytmické podupávání 
A myslím že postavit kombo na stůl/židli, bude mít stejný nebo ještě lepší efekt. Pokud i po postavení na stůl půjdou basy k sousedům, tak uber volume, jinak tě řešení pořádného odhlučnění vyjde pěkně draho
(Možná také usazením reproduktorů do větší výšky zjistíš sám, že najednou můžeš trošku té hlasitosti ubrat)
A myslím že postavit kombo na stůl/židli, bude mít stejný nebo ještě lepší efekt. Pokud i po postavení na stůl půjdou basy k sousedům, tak uber volume, jinak tě řešení pořádného odhlučnění vyjde pěkně draho
(Možná také usazením reproduktorů do větší výšky zjistíš sám, že najednou můžeš trošku té hlasitosti ubrat)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Je to tak píše Suk a Remisa.
Používal jsem doma kytarové kombo Laney GC-30 a polootevřená bedna s dvanáctkou reprákem způsobila, že to k sousedům prolízalo dost, i když jsem ho podložil. Pak jsem přešel na desetiwattové basové kombíčko Ibanez IBZ-10B (basa přes board, kytara přes Zoom) které mám v poličce knihovny, ve výšce ramen když stojím, podložené centimetrovým EPP a prý to u sousedů není slyšet skoro vůbec. V noci když je ticho to prý trochu prolízá (ale ne tolik aby na mě chodili bušit, prý jenom v pokiji za zdí, v ložnici vůbec), přes den se to ztratí v přirozeném pozadí*. Je fakt že podlahu jsem neřešil, pod náma je jenom sklep (a navíc náš vlastní
) a tam je mnohem víc slyšet když automatická pračka začne odstřeďovat.
* a to nebydlíme ve městě, kde je kravál, nýbrž skoro na venkově
Používal jsem doma kytarové kombo Laney GC-30 a polootevřená bedna s dvanáctkou reprákem způsobila, že to k sousedům prolízalo dost, i když jsem ho podložil. Pak jsem přešel na desetiwattové basové kombíčko Ibanez IBZ-10B (basa přes board, kytara přes Zoom) které mám v poličce knihovny, ve výšce ramen když stojím, podložené centimetrovým EPP a prý to u sousedů není slyšet skoro vůbec. V noci když je ticho to prý trochu prolízá (ale ne tolik aby na mě chodili bušit, prý jenom v pokiji za zdí, v ložnici vůbec), přes den se to ztratí v přirozeném pozadí*. Je fakt že podlahu jsem neřešil, pod náma je jenom sklep (a navíc náš vlastní
* a to nebydlíme ve městě, kde je kravál, nýbrž skoro na venkově
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Kolega Ondrash si pod el. bicí postavil cca 20cm tlustý "piedestal" vyplněný Rockwoolem a problémy se sousedy v bytovce též neměl.
P.
P.
Nemusí se dělat žádné velesofistikované vestavby.
Sypké materiály pohlcujou vibrace, nepřenesou se do konstrukce domu. Teoreticky vzato stačí dát box na pytel písku.
Já mám pod boxem napůl přeloženou pohankovou matraci po babičce: http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... ra_box.jpg.
Matrace je hodně "vintage", odhaduju tak z doby kolem 2. světové války, takže nějaké shánění asi nebude jen tak. Když ji máma chtěla vyhodit, naštěstí jsem matraci zachránil.
Podobně si dýdžejové podkládají gramce pytlíkama s pískem, aby jim při dunění P.A. nenadskakovaly přenosky.
Velmi dobře funguje taky odtlumení pomocí tenisáků.
Na zemi deska se sítí otvorů, nad ní úplně stejná druhá a mezi nima volně v otvorech tenisáky. Kamarád to má v bytě pod bicími, aby sousedům odtlumil dupání na dvoušlapku. Postupně doplňoval tenisáky, jak se mu dařilo je sehnat.
Samozřejmě na tu horní děravou desku se ještě navrch přišroubuje nějaká plná neděravá deska jakožto podlaha.
Sypké materiály pohlcujou vibrace, nepřenesou se do konstrukce domu. Teoreticky vzato stačí dát box na pytel písku.
Já mám pod boxem napůl přeloženou pohankovou matraci po babičce: http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/Nahr ... ra_box.jpg.
Matrace je hodně "vintage", odhaduju tak z doby kolem 2. světové války, takže nějaké shánění asi nebude jen tak. Když ji máma chtěla vyhodit, naštěstí jsem matraci zachránil.
Velmi dobře funguje taky odtlumení pomocí tenisáků.
Na zemi deska se sítí otvorů, nad ní úplně stejná druhá a mezi nima volně v otvorech tenisáky. Kamarád to má v bytě pod bicími, aby sousedům odtlumil dupání na dvoušlapku. Postupně doplňoval tenisáky, jak se mu dařilo je sehnat.
| Cruel YT | Cruel sptf
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, tenisáky měl pod tím pedestalem taky, to je cool 
P.
P.