Jakou kytaru Ibanez ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
arcilucifer

Re: Jakou kytaru Ibanez ?

Příspěvek od arcilucifer »

Takže po zkušenosti z neznámým Ostravákem a jeho parádním přístupem mrtvého horníka.
kupuji Ibanez RGA7
Tak uvidíme jaká to bude volba, jestli někdo má či hrál napište postřehy..
Will
Nový uživatel

Příspěvek od Will »

Vlastním zmiňovanou kytaru Ibanez SA260 JB, vyrobenou v roce 2000. Jak tu už bylo napsáno níže, sice to skutečně není Prestige model, ale je Made in Japan a původní cena v roce 2000 byla 16.000,- a to taky odpovídá kvalitě. Kvalita zpracování odpovídá s přehledem Prestige řadě. Není to tak dávno co jeden mistr kytarář, u kterého byla po dlouhé době na seřízení, sám řekl, že už se dneska moc nevidí, tak dobře zpracované kytary a zvlášť v této cenové hladině.
Tady je původní specifikace: ibanez.wikia.com/wiki/SA260
Je tam sice na webu uvedená Korea, ale fakt vyrobená v Japonsku. V Koreji se vyráběli o něco později.
Origo snímače Ibanez, jsou velmi slušné, viz popis na netu v odkazu. Sám jsem je neměnil. Adekvtátně silné. Hodně univerzální kytara a navíc mahagonové tělo a né ta jejich lípa! A mechaniky jsou skutečně Gotoh už z výroby.
Naposledy upravil(a) Will dne 4.02.2016 11:51, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no prostě ten pocit, když se musíš pochválit :D

Jinak u kytary z roku 2000 je jasné, že to není Prestige model, protože to značení v té době ještě nepoužívali. SA260 se rok nebo dva výraběla v Japonsku, takže to není žádná záhada. O tom, že je to slušná kytara za dobré peníze (viděl jsem ji i kolem 5000kč) taky není pochyb.
Akorát trošku nechápu, co je špatného, na té jejich lípě (celkově vlastně nechápu hejt na lípu, asi vintage mojo faktor nebo co ) ...nejlíp hrající Ibanezy, co mi prošly rukama byly lipové a ne mahagonové...ale tak asi má Willy jinou zkušenost :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

lipa je na muj vkus az trochu moc vyrovnana a bez vyraznejsiho "ksichtu" - pro me je to proste nudny drevo. Jsou samozrejme vyjimky co potvrzujou pravidlo, napr J Mascis Jazzmaster :) ale obecne me lipovy kytary moc nebavej.
torst

Příspěvek od torst »

Mému Krameru, zvukově No.1 (tlustej krk) ze z těch IB párátek jakž takž blíží stařičké RG370DX. Taky lípa. Z mého pohledu je pro zvuk důležitější materiál a profil krku. Ne, že by na tělu vůbec nezáleželo, ale ten krk myslim dělá víc.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No momentalne moje hlavni kytara je také lipove petikilo RG,ale jen z toho duvodu ze Kramer okopcil největší debilitu jinak geniálního Lea,a to nakloneni kobylkového snimace.Kdyby to udelal obracene,tak by to mělo logiku,na basovych strunách magnety jsou bliz ke kobylce,aby beglajty rezaly,na tenkých dal,aby sola zpivali.Takze ceka me v nejblizsi době další navsteva u Janeckyho,otocit snimac a placnout přes to nejaky pickguard,protoze ta cervena metalíza se pry neda udelat a to prefrezovani by bylo videt... :D Jinak ten kramer ma proste masivnejsi zvuk,Kryptor uz dlouho hraje v jedne kytare,a ta ibaneza sice pekne zpiva,ale to GRRRRR proste udelat neumi :D Ale Janecky tvrdi ze je z topolu,tomu cloveku se neda neverit,i když topol je podobne lehky jako lipa,a ta kramera je o dost tezsi,tak nevim :D
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, nějaké údaje o dřevu z ještě normální doby:
http://www.dokamen.cz/hmotnost.htm
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Zdravím :-). Rád bych se zeptal zda má někdo zkušenosti s Ibanez S 521?
http://kytary.cz/ibanez-s-521-mol/HN148 ... An5Z8P8HAQ

Dneska jsem jí zkoušel v kytarách a velice mě příjemně překvapila. Na elektriku hraji jen chvilku, ale má parádní krk který mě hodně seděl. Zvukově mi taky nepřišla špatná a vzhled je parádní.
torst

Příspěvek od torst »

Hele, osobně neznám, ale hodně se mi líbí, hlavně kvůli mahag. tělu. IB krky jsou fajn, bezva se na ně hraje, ale tenčí krk-slabší zvuk. Ale to je prostě Ibanez ! Mrkám na tu cenu ! Nová IB za 10, paráda!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Právě že i tělo je uzounké, ale na apecu hrála dobře (srovnával jsem se stratem mexicem ktere se mi také líbí) a ta ibanezka nehrala vůbec spatně navíc krk je užší ale trochu širší - 43mm což mi sedí jelikož jsem zvyklý na akustiku Furcha se 45mm krkem. Mexico bylo jak kdybych držel lopatu :D naživo mě hodně zklamalo.
Navíc chcu pevnou kobylu
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Tak jsem jí koupil a je úplně úžasná :-) Dost mě překvapily snímače Quantumm - velmi dobrá dynamika a krásně se dá hrát s tonem jen poťákem vol na kytaře.
Akorát můj konkrétní kus má malinkatou vadu na přední desce - dýha není na pár mm dobře přilepená (nebo je v podkladu díra) a vznikl malinký téměř neviditelný puchýř. Nijak by mi nevadil, ale mám strach co to bude dělat za 1-2 roků tak řeším s kytarama asi výměnu za jiný kus. Je to tak malé, že jsem si toho všiml až doma, přitom jsem na ní v obchodě hrál asi 2 hodiny :-D
torst

Příspěvek od torst »

neřeš to, časem si tam natlučeš víčko od piva jako Zakk. hlavně že si spokojenej se zvukem a hratelností. vyměníš za jinou bez vady a už to nebude ono.
exBURN

Příspěvek od exBURN »

No uvidíme co napíšou kytary o tom druhém kousku - pokud bude bez vady tak do něj půjdu. Bych pořád kontroloval, zda je to OK nebo není. Budu doufat že ta druhá bude minimálně stejně tak dobrá a snad budu mít štěstí :-).
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zepředu dýhovaná? To mě u přírodního olejovaného provedení překvapuje, ale je to tak. Puchýř by mě štval taky, zkus to vyměnit.
Snímače jsou opravdu Quantum? Píšou INF1 a 2.
Jinak blahopřeju k výběru a vítej do fanklubu.
exBURN

Příspěvek od exBURN »

JJ taky mě ta dýha překvapila - je to tak dobře dýhované, že nebýt té chyby tak si toho ani nevšimnu. Při detailnějším pohledu na záda je to ale hned jasné - tělo je s 3 fošen slepeno a dýha to zakrývá zepředu, což je podle mě zbytečné - dokonce mě zezadu přijde ta kytara možná i hezčí :-)

Snímače jsou skutečně Quantumm - kytary mají popisek ze starší verze která měla INF1 a 2. Nevím jak hrály staré snímače, ale tyhle jsou hodně zajímavé - mají poměrně silný výstup a jsou docela rozumně zapojené kdy se v druhé poloze zapne krkový hambáč paralelně a získá to docela jiný charakter. Obdobně ve čtvrté poloze se zapnum vnitřní cívky. Dobré na čistý zvuk. Na zkreslený je zase hambáč u kobyly, kde je už výstup hodně silný. Doma používám mulťák G1on a torstovi presety (moc díky :) ) a jeho čisté simulace tam to kobylový humbáč krásně nakresluje. U zkreslených apecu musím stahovat hodně volume. Oproti minulé kytaře hodně nezvyk.
torst

Příspěvek od torst »

rádo se stalo. pocta pro mne !
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Měl bych takový drobný dotaz. Nemá tady někdy kytaru Ibanez vybavenou snímači Inf3 a Inf4 (tuším např. RG 321, 421)?
Kolega z kapely koupil Ibanez BBM1 napadený kutilem a rádi bychom původní zapojení rekontruovali, ovšem schéma zapojení, které jsem našel přes google není korektní. Pokud by se tu našel někdo ochotný ať už z bližšího okolí, kdo by nám dovolil zapojení nastudovat nebo aspoň někdo ochotný udělat fotku, byli bychom moc rádi.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
torst

Příspěvek od torst »

Ahoj. Večer se podívám. Taky jsem se v IB hrabal, mám jich víc a do bloku jsem si nakreslil schema. Snad si přes neděli vzpomenu. Ale divim se, že to na webu nenajdeš.
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Našel jsem toto schéma, ale už podle toho, že jeden pin na přepínači byl originál bez cínu je to špatně. I tak jsem to zkusil zapojit, ale bez výsledku.

http://s44.photobucket.com/user/kevlahn ... g.jpg.html

Vynechaný byl ten jeden přesně jako ve schématu pro HSH.

http://www.neighborhost.com/images/your_wiring.jpg
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“