Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Pěkně poskládané,dokonale využitý prostor 
Hendrek píše:Další verze mého PB, tuším devátá a nebudu už říkat, že poslední(ale momentálně mě nenapadá, co bych mohl ještě vylepšit, aniž bych opustil ideu minimalistického PB s velkými možnostmi).
Nejlepší vtip pro manželky elektrických kytaristů: „Konečně mám vyřešený zvuk!“.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Akorát manželka se tomu moc nesměje
. Ale obhájil jsem si to, prodal jsem nějaké bebechy a další ještě prodám, neboť např. cabinet simulator již nepotřebuji.
Ja bych jednu vec melHendrek píše: ale momentálně mě nenapadá, co bych mohl ještě vylepšit...
Akorat kdyz sem ji jinde radil posledne, tak sem byl osočen z urážení
Teď totiž zbývá už jenom to nejmenší a nejméně důležité..... začat hrát
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Re: IR setup
Samozřejmě, máš pravdu. A můžu to i podepsat. Ale co já mám dělat s třemi pravidelně odpálenými primitivními adaptéry za sezonu, a zrovna po vypršení záruky? Nic, vyhodit a kupovat nové a jen se klepat, že to znovu shoří. To není nic pro mě.cherreda píše: PS: Mimochodem - na tenhle bordel nepotřebuju ani jeden napaječ s izolovanými výstupy.Ty adaptéry jsou samozřejmě fajn a estetické, ale dneska se z neizolovaného napájení dělá přehnaný strašák a obzvlášť u jednodušších sestav je to často zbytečné plýtvání penězi. Zapojím nanečisto, pořádně otestuju a izolovaný zdroj bych kupoval až když nastane problém. Když problém není, radši si koupím nějakou krabku, že.
-
arcilucifer
nebo...už nic nebudu měnit, tenhle zvuk je super, efekty nejlepší, v podstatě svatý grál, fakt!...(stav zhruba na měsíc)MIran píše:Hendrek píše:Další verze mého PB, tuším devátá a nebudu už říkat, že poslední(ale momentálně mě nenapadá, co bych mohl ještě vylepšit, aniž bych opustil ideu minimalistického PB s velkými možnostmi).
)
Nejlepší vtip pro manželky elektrických kytaristů: „Konečně mám vyřešený zvuk!“.
Naposledy upravil(a) arcilucifer dne 1.03.2016 10:36, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Hyenik, však hraju, zatím poctivě každý týden na zkoušce. Dočkej času, až bude čím, určitě se tu nezapomenu pochlubit
.
Po takovych pripravach to minimalne zbori internet 
Ne vazne, tesim se a ted to mam do Ostravy pul hoďky, takže jsem daleko operativnější než dřív.
Jak vidím ten Redbox co se u tebe dlouho neohřál (ještě že byl tak levný
, jak to teda teď máš? používáš speaker sim z AMT?
Ne vazne, tesim se a ted to mam do Ostravy pul hoďky, takže jsem daleko operativnější než dřív.
Jak vidím ten Redbox co se u tebe dlouho neohřál (ještě že byl tak levný
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Já myslím, že to Hyenik nemyslel vážně ....Hendrek píše:Hyenik, však hraju, zatím poctivě každý týden na zkoušce. Dočkej času, až bude čím, určitě se tu nezapomenu pochlubit.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, speaker z AMT je naprosto dostačující mým potřebám, nehraju higain, tudíž nějaký ten OD a občas Muffa pro lead sound to zvládne dobře.
AMT F1 má dokonce sama o sobě tak krásný cinkavý zvuk i při rovném EQ, že jsem neměl potřebu zapnout Fender EQ pro vytažení výšek a stáhnutí basů, jak jsem zvyklý a jak to nejlépe sedí do našeho zvukového mixu.
Jinak, vše je zapojeno jednoduše do série, uvažoval jsem o zapojení modulací do FX smyčky AMT, ale zjistil jsem, že by to byl akorát kabel navíc, složitější zapojení a zvukově žádný rozdíl.
AMT F1 má dokonce sama o sobě tak krásný cinkavý zvuk i při rovném EQ, že jsem neměl potřebu zapnout Fender EQ pro vytažení výšek a stáhnutí basů, jak jsem zvyklý a jak to nejlépe sedí do našeho zvukového mixu.
Jinak, vše je zapojeno jednoduše do série, uvažoval jsem o zapojení modulací do FX smyčky AMT, ale zjistil jsem, že by to byl akorát kabel navíc, složitější zapojení a zvukově žádný rozdíl.
Hendreku, ty "bryndáčky" pod knoby máš udělané z papíru, nebo z nějaké reflexní folie?
(Předpokládám, že tam jsou hlavně kvůli lepší viditelnosti...)
(Předpokládám, že tam jsou hlavně kvůli lepší viditelnosti...)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je to tvrdý papír. Bryndáčky, heh dobré pojmenování
.
Hlavně bych si na ně chtěl zaznačit tužkou jedno dvě oblíbené nastavení efektů, abych nemusel v případě, že si omylem rozhodím nastavení, pátrat v paměti. Jiné metody nedestruktivního značení (nálepky apod.) mi přišly moc jednoduché
.
Hlavně bych si na ně chtěl zaznačit tužkou jedno dvě oblíbené nastavení efektů, abych nemusel v případě, že si omylem rozhodím nastavení, pátrat v paměti. Jiné metody nedestruktivního značení (nálepky apod.) mi přišly moc jednoduché
Vypadá to pěkně, jen bych neměl nervy sundavat všechny ty knoby - některé drží na místě jak helvétská víra.
Když už máš většinu v barvách TC, stálo by možná za to udělat si pro tyhle krabičky nějaký originální "stomplock" a lá Digitech

Když už máš většinu v barvách TC, stálo by možná za to udělat si pro tyhle krabičky nějaký originální "stomplock" a lá Digitech

You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem o něčem takovém uvažoval, ale na to nemám patřičné řemeslné vybavení (ať už materiální nebo mentální). Jinými slovy zatím nevím, jak bych to udělal jednoduše, funkčně a pěkně (a levně).
Tak na to by možná stačil kousek dřevotřísky, vrták s tím správným průměrem a možná ještě trochu materiálu na pogumování kvůli přilnavosti k pedálu - zkusím pouvažovat, když tak si na to založím firmu podobně jako ty na svoje proslulé kabely 
wikxzen píše:Samozřejmě, máš pravdu. A můžu to i podepsat. Ale co já mám dělat s třemi pravidelně odpálenými primitivními adaptéry za sezonu, a zrovna po vypršení záruky? Nic, vyhodit a kupovat nové a jen se klepat, že to znovu shoří. To není nic pro mě.cherreda píše: PS: Mimochodem - na tenhle bordel nepotřebuju ani jeden napaječ s izolovanými výstupy.Ty adaptéry jsou samozřejmě fajn a estetické, ale dneska se z neizolovaného napájení dělá přehnaný strašák a obzvlášť u jednodušších sestav je to často zbytečné plýtvání penězi. Zapojím nanečisto, pořádně otestuju a izolovaný zdroj bych kupoval až když nastane problém. Když problém není, radši si koupím nějakou krabku, že.
Prosímtě, ale nedá mi to - co s těmi adaptéry šmankote vyvádíš?
| Cruel YT | Cruel sptf
Pokud jde o izolovane adaptery: Maji sve vyhody, jiste. Ale pro hobiky jako ja stacily uplne dva obyc petikrabkove se spolecnou zemi. Jednim jsem zivil krabky pred vstupem a druhym ty ve smycce. Je fakt ze jeden adapter se spolecnou zemi zaroven pro efekty pred vstupem i ve smycce bych asi nepouzil kvuli tomu, co by se mohlo naindukovat ve vznikle zemnici smycce.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
cherreda: nedělám s nimi prakticky nic kromě stálého zapojení do sítě během hraní. A jsou to právě ty univerzály s krokovým nastavením V od 1,5 do 12. Po deseti minutách to hřeje jako ranní káva z automatu. Jakýsi "ben electronic" s pozlacenými nálepkami "Q.C. PASSED". Krátce před odchodem to zasmrádne a je konec. Měl jsem jich všeho všudy deset pohromadě, zbyly už jen dva. Kupoval jsem je docela dávno hromadně od GESu (nebo GM?). A těm ostatním "jednohubkám" od Warwicka co se vlezou do náprsní kapsy už tak moc nevěřím. A jsou fest šumné. 
-
n.i.t.r.a.m
Tak přidávám můj první pedalboard. Ještě mezi Fuzz a Octaver příjde EHX LPB1, ale bohužel mi došly vhodné kabely. Nikdy bych neřekl, že naskládat takhle pár efektů do boardu bude taková fuška 

Furch D 40-CM 12-ti strunná,Epiphone 6-ti strunná, Epiphone LP Standard
Aktuální verze naládovaná do kufru Stagg UPC-688. Bylo to trochu LEGO, dostat tam všechno.