Taylor 510 E / CE

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Boco

Taylor 510 E / CE

Příspěvek od Boco »

Zdravím, uvažuji koupi Taylor 510 ce / e. Máte někdo zkušenosti s touto kytarou ? Popř. s vyššími řadami kytar Taylor. Díky.
Jester
Rádce

Re: Taylor 510 E / CE

Příspěvek od Jester »

Boco

Příspěvek od Boco »

....díky, ale myslel jsem něco novějšího, je rok 2016 :-)....vývoj jde kupředu, teda doufám !
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

No zrovna u řady 5xx se myslím nic neměnilo, vyjma nového snímače ES2, který šel přes všechny řady.
Zajímá tě něco konkrétního? Kytary jsou to určitě špičkové a když překousneš cenu, vybereš dobrý kus, tak určitě neprohloupíš.
Boco

Příspěvek od Boco »

...konkrétního, spíš nějaké postřehy, třeba zkušenosti od někoho kdo na tuto kytaru hraje. Vím, že to není zrovna kytara, kterou má každý druhý k dispozici. Kvalitní nástroj to bude, hlavně se mi líbí jednoduchost provedení, bez různých cimprlátek apod. Jako varianta je i Gibsong Songwriter EC. Tak teď se rozhoduju a snažím se pochytat nějaké zkušenosti s těmito nástroji. Je to jen přece velká investice a proto jsem na tomto fóru....
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

OK. Recenzi na mou kytaru najdeš tady:
recenze-vasi-vybavy/taylor-814-ce-elekt ... 26250.html

Obecně, hrál jsem asi na víc než 30 Taylorů (od 21x po PS14) a fakt ty kytary miluju. Mám rád jejich zvuk (pro některé moc ucinkaný), pohodlnost hraní a to, jak vypadají (silně individuální). Co mi na nich vadí je, že struna E (hluboká) je fakt blízko hmatníku a občas se mi stane, že z něho při nějaké hmatu snadněji sklouzne, některé kousky mají vlky (tón G nebo Fis) a občas se stane, že chrastí deska s plošným spojem (snímač ES).

Osobně mi moc nesedí tvar D (x10) a ohledně kombinací zvuku/dřev je pro mě pořadí:
91x, 81x, 71x - smrk/rosewood
31x - smrk/sapele
41x - smrk/ovangkol
51x - smrk/mahagon
61x - smrk/javor
Boco

Příspěvek od Boco »

...dík za příspěvek, početl jsem. Mi to ,,D,, lépe zní a příjde mi všestranější, nejsem vyhrazený hráč. Řady nad 5xxx už jsou pro mě moc, hlavně asi zbytečné, takový frajer nejsem, abych dal 100 litrů za kytaru (75 stačí :-) ). Spíš mě zaujalo, že dáváš řadu 4xx před 5 a 6, ale to si musím vyzkoušet. Ty Taylorky jsou takové pronikavější a právě to ,,D,, mi příjde, že ze všech těch typů nejméně. Nevíš jak to je s výrobou těch středních řad, jestli to je amerika, nebo už to lepí na tchajvanu ?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jasně, každému vyhovuje něco jiného. Třeba hyenik má taky radějí D než GA. Já to mám obráceně. Kombinace dřev je taky silně individuální. Někdo má raději kombinaci smrk/mahagon než smrk/palisandr, např. Nero. Vše je o osobních preferencích.

Od 31x nahoru se vše dělá v US. Je to psané i v té recenzi.
Boco

Příspěvek od Boco »

vím, to se píše všude, že od 31x nahoru je to amerika, ale vím jak je to s jinými artikly, něco se píše, ale skutečnost je jiná.... Za ty prachy bych nechtěl kytaru lepenou kokosovým mlékem :-). Teď ještě najít čas a vyrazit do prodejny, vyzkoušet co mi padne.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Tvar a druh dřeva je věc čistě subjektivní, a závisí především na technice hry, někdy je to i záležitost estetická. Nenajdeš kytaru aby se hodila, nebo ti seděla, na všechno. I různé struny budou znít na různých tvarech a dřevech různě. Proto mívají kytaristé několik kytar - zvláště ty se širším žánrovým záběrem. V tom bych si od nikoho radit nenechal.

Jinak, dodnes vidím jak po otevření kufru na mně vypadnul papírek "Made in China". Předpokládám, že to patřilo ke kufru ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Boco

Příspěvek od Boco »

Jasně, ale nemůžu mít pět kytar po 50 tis , to by mi doma neprošlo :-).... Proto hledám kytaru pro nejširší záběr a chrastítko za 10 tis. už nechci. Samo že za ty prachy to musí i tochu vypadat, ale jak píšu, nechci vyzdobenou Gibsonku J200 :-) Podle toho co máš za kytaru, ale u kufra je to asi jedno, pokud se ti už nerozpadá ....
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Já bych si troufnul poznamenat, že sice vyšší řady Taylor se vyrábějí v USA a nižší v Mexiku, ale ve skutečnosti jsou ty dvě fabriky pár kilometrů od sebe přes hranice. Neřekl bych, že v Mexiku lepí kytary cvičený orangutan kokosovým mlékem a v USA rukodělný umělec bílé pleti teplým klihem přísně tajného složení ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:No zrovna u řady 5xx se myslím nic neměnilo, vyjma nového snímače ES2, který šel přes všechny řady.
Zajímá tě něco konkrétního? Kytary jsou to určitě špičkové a když překousneš cenu, vybereš dobrý kus, tak určitě neprohloupíš.
Ono se moc nemění z hlediska toho, co Taylor pouští z výroby, ale dost se mění ceny a konkurence. Jakkoli jsou Taylory fajn (z hlediska zvuku i pohodlí to je pro mě v podstatě ideál), tak nevím, jestli se vyplatí je kupovat za to, co dnes stojí, hlavně když jsou zde možnosti typu Furcha...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“