Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od Hendrek »

Oba jsou co do funkčnosti totožné (bubeník, looper). Jen obsahují každý jiné efekty. Modulační efekty mají samozřejmě některé stejné (ale některé rozdílné), simulace ampů jsou jiné pro kytaru a basu. U basového jsou navíc syntezátory, ty mě celkem baví, je škoda, že chybí u kytarového.
Doporučuji vyhledat na stránkách výrobce FX list pro oba efekty a porovnat mezi sebou. Záleží, co potřebuješ více, zda efekty na kytaru, či na basu. Bubeníka a looper můžeš v obou použít univerzálně bez závislosti na nástroji.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo, diky moc. To pujdu asi do kytaroveho. Na basu simulace ampu nepotrebuju a synthy nepouzivam, hraju pomerne dost dvou a vicehmaty a to si se synthy moc nerozumi. Navic na domaci cviceni mi docela staci staricky kytarovy 505-II, jenom ten bubenik mi tam chybi. Vice vyuziju moznosti multiefektu (OD, obcas chorus, reverb, delay, amp sim) na kytaru, tam totiz nemam krome kvakadla uz prakticky nic.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
torst

Příspěvek od torst »

jasně. Kyt. multiefekt na basu použiješ celkem dobře. Naopak by to bylo horší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

Rychlodotaz na funci looperu u G1Xon:
funguje to
1/ nastavím zvuk A - nahraju loop, nastavím zvuk B, pustím nahraný loop - ten má pořád zvuk A
nebo
2/ nastavím zvuk A - nahraju loop, nastavím zvuk B, pustím loop - ten má zvuk B

Logická je jednička, ale rád bych si byl jistý jak je to u zooma
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
weiland

Příspěvek od weiland »

Ano je to jednička. Overdubbingem tam přihraješ zase něco jiného atd...
Cort Z42 TR, Fender Mustang I V2, Digitech JamMan Stereo, Soundking EH-002, Zoom G1on, Beyerdynamic DT-770 Pro, Novation Launchkey Mini M2, Yamaha GL-1
torst

Příspěvek od torst »

samozřejmě 1). Ten loop nemusíš zastavovat. Tlačítkem home se vrátíš k normálnímu přepínání zvuků, přešlápneš na ten, kterej potřebuješ, vrátíš se do looperu a přinahraješ k původnímu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

OK. Počítal jsem s tím, ale nechtěl jsem být nemile převapený kdyby to bylo jinak.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
weiland

Příspěvek od weiland »

Samozřejmě do toho loopu lze zařadit i bicí, to jen pro info...
Cort Z42 TR, Fender Mustang I V2, Digitech JamMan Stereo, Soundking EH-002, Zoom G1on, Beyerdynamic DT-770 Pro, Novation Launchkey Mini M2, Yamaha GL-1
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

Zdravím,

poradíte mi, jak co nejlevněji sehnat adaptér k tomuto vychvalovanému produktu? Co jsem zjistil, tak je třeba sehnat adaptér s parametry 9 V a 500 mA. Je toto závazné nebo lze použít i jinak kalibrovaný adaptér? Spoléhal jsem na http://www.gme.cz/ , bohužel se daný typ v jejich e-shopu již nenachází a 500 a více korun mi přijde docela dost. Nejsem elektrikář, tak můj dotaz berte s rezervou.
Temné ukulele v dáli zní...
remisa

Příspěvek od remisa »

čau, pokud chceš co nejlevněji tak třeba :
http://www.ges.cz/cz/napajeci-adapter-m ... 07061.html
http://www.gme.cz/napajeci-adapter-sito ... a-p751-189

9V je závazných, 500mA je potřebné minimum, může být více.
Nevím jak konektor, pokud to půjdeš kupovat do obchodu tak vem efekt s sebou a prodavač ti poradí.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Reálná spotřeba mulťáku je cca 150mA, takže zdroj stačí klidně 200mA. Výrobce uvádí naddimenzovanou hodnotu, která odpovídá jejich vyráběnému zdroji (a proč si nepřihřát svou polívčičku, že?).
S rovnými konektory 5,5/2,1 nebude problém, v případě lomených je lepší delší varianta (14mm), jelikož napájecí zdířka je zapuštěná.
torst

Příspěvek od torst »

jen dodám, že k G1on používám nějakej horší adaptér, který s klasickými krabičkami vrčí, ale se ZOOMem bez problémů. Hlavně si ohlídej tvar jacku. Zalomenej nemusí dosahnout až dovnitř.
José

Příspěvek od José »

Neválí se ti doma někde adaptér s USB zásuvkou, případně se zástrčkou miniUSB? Zkusil bych i ty. (do USB na zoomu samozřejmě) Vzhledem k tomu že to v pohodě napájím powerbankou, mělo by to fungovat..
Hans Wydle

José

Příspěvek od José »

To je microUSB, Zoom má starší vývojový typ mini
Hans Wydle

Ach, nevšiml jsem si. Každopádně díky Vám za rady.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkusím doma vyzkoušet ten dobrý tip na napájení z USB adaptéru (adaptér i kablík mini USB mám). Ověřím to za tebe.

A pokud to bude fungovat dobře a nespěcháš na to (máš čas čekat cca 2 týdny na balíček z Číny), koupíš na Aliexpress tento adaptér a tento kablík a máš vystaráno za zlomek ceny. Přesně ten adaptér jsem teď koupil a funguje lépe než originál, co jsem měl k telefonu (ten vyráběl nějaké rušení a při nabíjení se mi snížila dotyková citlivost telefonu). Cena dohromady cca 50 Kč. Pokud se toho nákupu obáváš, tak bych ti to koupil na sebe a pak v Ově předal.
weiland

Příspěvek od weiland »

Napájení přes USB funguje bezvadně. Nikdy jsem nepoužil do zooma nějaký 9V zdroj. USB adaptér 230V/5V stačí ten od telefonu a kablíků s miniUSB je dostatek. Aspoň od starších přístrojů jich mám habaděj.
Hans Wydle

Ok, počkám na ověření, a pak bych to případně objednal, navíc jsem si chtěl pořídit mikrofonový snímač na ukulele a tam ho mají za hubičku.

Určitě na to nespěchám, ve čtvrtek se teprve chystám zajít otestovat Zoom do Kytar a podle toho se rozhodnu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ověřeno. Funguje to bez problémů a negeneruje to žádný rušivý signál. Takže směle do toho.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“