Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Pravidla fóra
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
@Hendrek:já už doma ani na nic jiného než G1on nehraju - zvuk je do sluchátek super, zapnu bubeníka nebo metronom a cvičím.
Případně pouštím mp3 z kompu do G1on (sluchátkovej výstup ntb --> AUX in na G1on). Když cvičím nějakou těžkou pasáž, tak si mp3 pouštím přes Guitar Combos (osekanej Guitar rig, kterej pro Behringera dělali Native Instruments, dostal jsem to k něčemu zadarmo) --> umí to zpomalit nahrávku až o 50% bez změny ladění, nebo naopak měnit ladění bez změny tempa.
Za mě je naopak kombo vždycky velmi rušivý. I když není pozdě v noci, tak nepotřebuju, aby moje přehrávání nějaké těžké pasáže stokrát za sebou musela poslouchat žena čtoucí knížku v obýváku...
Případně pouštím mp3 z kompu do G1on (sluchátkovej výstup ntb --> AUX in na G1on). Když cvičím nějakou těžkou pasáž, tak si mp3 pouštím přes Guitar Combos (osekanej Guitar rig, kterej pro Behringera dělali Native Instruments, dostal jsem to k něčemu zadarmo) --> umí to zpomalit nahrávku až o 50% bez změny ladění, nebo naopak měnit ladění bez změny tempa.
Za mě je naopak kombo vždycky velmi rušivý. I když není pozdě v noci, tak nepotřebuju, aby moje přehrávání nějaké těžké pasáže stokrát za sebou musela poslouchat žena čtoucí knížku v obýváku...
Každému něco vyhovuje a ne všichni mají možnost bydlet a hrát v prostorách či bydlištích, kde hlasité cvičítko v prostoru neobtěžuje ostatní. Já jsem tedy sice zvyklý hrát především přes zesilovač a bez sluchátek, ale když se něco učím, tak hrají "stokrát" na sucho, nebo na akustiku. Pomůcky k tomu (mp3, metronom, ukázky z ytb) pouštím z počítače.
A pak se jednou tak v noci, třeba ve dvě ráno rozhodnu naučenou pasáž řádně odzkoušet přes lampové kombo...
A pak se jednou tak v noci, třeba ve dvě ráno rozhodnu naučenou pasáž řádně odzkoušet přes lampové kombo...
Tak to jsem na tom dost podobně. Když se dostenu k cvičení přes den a vím že budu hrát třeba hodinu nebo víc tak nažhavím kombo. Ale dost často jdu jan tak kolem a sednu k tomu třeba jen na půl hoďky nebo pozdě večer a to hraju přes Zoom g1 on do sluchátek.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si na doma pořídil marshall MG10CD a je to super!
říkám mu malý ďábel, protože to fakt hraje jak ďas
dobrý kup!
říkám mu malý ďábel, protože to fakt hraje jak ďas
jestli ti sedí, tak bezva. Měl bych tendenci z něj vytáhnout kabely do většího boxu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem jej měl (v provedení se stříbrnou koženkou). Pro nenáročné aplikace jako je domácí cvičení - proč ne.
Torste, pokud si pamatuju, nemělo to external speaker output.
Torste, pokud si pamatuju, nemělo to external speaker output.
Musím zase vyzdvihnout AMT SS11, už jsem to dlouho nedělal.
Když jsem nedávno trénoval skladby na koncert staré kapely, tak jsem si frcnul pedalboard do zvukovky + Revalver s oblíbeným impulsem a hraje to super - furt stejnej zvuk potichu i nahlas, wah se chová jak má a celkově je to takový "přirozený" zvuk. S nějakým simulačním kombíčkem se to moc nedá srovnat. Akorát se musí spustit ten pitomej kompjutr. 
| Cruel YT | Cruel sptf
Proto píšu - kabely. Vlezt dovniř, odpojit interní repráček, vytahnout dvojlinku ven a připojit něco většího.Hendrek píše:Torste, pokud si pamatuju, nemělo to external speaker output.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
este ma napada, ze ako by sa choval ten G1on na hi-fi zosiku, do aux vstupu. ejha a veru ze aj odskusam. len tie frekvencie budu asi uplne inde...Placka píše:@Hendrek:já už doma ani na nic jiného než G1on nehraju - zvuk je do sluchátek super, zapnu bubeníka nebo metronom a cvičím.
Případně pouštím mp3 z kompu do G1on (sluchátkovej výstup ntb --> AUX in na G1on).
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz G1on hraje dobre do hifi sluchatek, tak predpokladam ze bude stejne hrat i do hifi beden. Ale nezkousel jsem to, doma si hraju pres ty sluchatka.
Hraju výhradně na šrot.
G3 (direct) + externí zvukovka roland quad capture + monitory Numark = hodně slušné (a to jsem věčný rýpal co se zvukového požitku týká)
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
Muzu se zeptat, proc tam mas tu zvukovku a nemas k tomu G3 ty monitory pripojeny primo?
a/ monitory jsou zakablované ve stole
b/ takto stačí kliknout a v sonaru si nahrát do PC co je potřeba
c/ můžu si kdykoliv přimixovat do výstupu další stopu přímo z PC
b/ takto stačí kliknout a v sonaru si nahrát do PC co je potřeba
c/ můžu si kdykoliv přimixovat do výstupu další stopu přímo z PC
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
No ja to mam prave podobne, akorat bez te zvukovky:
1) monitory pripojene primo ke G3X
2) G3X pripojene USB kablem k PC (takze se chova jako zvukovka)
- tim padem muzu kdykoliv z G3X nahravat primo do PC (protoze G3X se chova jako zvukovka)
- zaroven muzu z PC pustit dalsi stopu a ta hraje skrz G3 do monitoru
Jediny co me napada (o co prichazim), tak bych diky externi zvukovce mohl mit monitory pripojene k PC skrz tu zvukovku neustale (ikdyz odpojim/vypnu) G3X a nemusel prepojovat kabel do PC (treba pro hrani nebo film...na to ted mam starsi PC bednicky). Funguje ti to tak, nebo se pletu? Jsem nad nejakym takovym resenim premyslel (z pohodlnosti a z chuti vytvorit fungujici jednoduchy system), tak proto se ptam
1) monitory pripojene primo ke G3X
2) G3X pripojene USB kablem k PC (takze se chova jako zvukovka)
- tim padem muzu kdykoliv z G3X nahravat primo do PC (protoze G3X se chova jako zvukovka)
- zaroven muzu z PC pustit dalsi stopu a ta hraje skrz G3 do monitoru
Jediny co me napada (o co prichazim), tak bych diky externi zvukovce mohl mit monitory pripojene k PC skrz tu zvukovku neustale (ikdyz odpojim/vypnu) G3X a nemusel prepojovat kabel do PC (treba pro hrani nebo film...na to ted mam starsi PC bednicky). Funguje ti to tak, nebo se pletu? Jsem nad nejakym takovym resenim premyslel (z pohodlnosti a z chuti vytvorit fungujici jednoduchy system), tak proto se ptam
Zdravim, iba rychla, primitivna otazka. je mozne pouzivat g1on bez komba? proste iba na cvicenie do sluchatok? cize zapojenie INPUT gitara - OUTPUT sluchatka. vdaka.
Ano - presne tak to s g1on praktikuji a zvuk je supr. Napajet lze pres usb mini usb kabelem
Dakujem za rychlu odpoved.
používám i bez inputu, jako automatického bubeníka ev. přehrávadlo smyčky.
ahoj, chci si ozvučit elektroakustiku, (doma a veřejně v menších prostorech) a nevím, jestli mám zvolit akustické kombo nebo aktivní reprobox, konkrétně:
http://www.prokapelu.cz/mega-ac-60-r-akusticke-kombo/
nebo
http://kytary.cz/skytec-jpa-10/HN101710/
prosím poraďte, nemám s tím vůbec žádnou zkušenost
http://www.prokapelu.cz/mega-ac-60-r-akusticke-kombo/
nebo
http://kytary.cz/skytec-jpa-10/HN101710/
prosím poraďte, nemám s tím vůbec žádnou zkušenost
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A co tak se zeptat ve vhodném vlákně? Tady je to OT.