A nějaký novější model s podobnými parametry?kalfar píše:Příklad čeho? Záznamového zařízení? Já mám M-Audio Microtrack II, ale už ho těžko seženeš, kupoval jsem ho jako výběhový model.Adash píše:Nějaký příklad?
Nahrávání z mixpultu
Pravidla fóra
Re: Nahrávání z mixpultu
Nebuď línej a hledej sám! Fórum není od toho, aby za tebe dělalo domácí úkoly.Adash píše:A nějaký novější model s podobnými parametry?
Zvukař z Podkrkonoší
Mám ještě otázku... 
Jaký výstup je nejlepší použít na nahrávání z mixu? REC OUT nebo jiný? Jedná se mně, aby to nebylo závislé na mastru nebo jiném fadru
Díky!
Adam
Jaký výstup je nejlepší použít na nahrávání z mixu? REC OUT nebo jiný? Jedná se mně, aby to nebylo závislé na mastru nebo jiném fadru
Díky!
Adam
ano. rec out je k tomu urceny.
edit: ale to s tou zavislosti na "mastru nebo jinem fadru" ... to je takova zavadejici otazka. a taky to zalezi na tom, jak to konstrukteri vymysleli. to se musi prozkoumat u kazdeho konkretniho mixu.
edit: ale to s tou zavislosti na "mastru nebo jinem fadru" ... to je takova zavadejici otazka. a taky to zalezi na tom, jak to konstrukteri vymysleli. to se musi prozkoumat u kazdeho konkretniho mixu.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Mluvené slovo nahrávám celkem pravidelně a teď už i přes mixpult. Používám Olympus LS-5 s externím klopovým mikrofonem Olympus ME-15. Většinou mluvčímu strčím diktafon do kapsy a mikrofon na límec.
Už jsem nahrával i dvě osoby tak, že jsem měl diktafon mezi nimi (seděli u stolu, LS-5 byla na stativu před stolem, vzdálenost cca 1 m) a snímal jsem vestavěnými mikrofony.
Minulý týden jsem byl okolnostmi donucen koupit mixpult (Soundcraft Notepad 124) a nahrával jsem přes něj. Olympus LS-5 má linkový vstup, proto jsem zapojil REC OUT z mixu do LINE-IN, ale nebylo to dobré - výstupní úroveň na REC-OUT je závislá na MASTER OUT mixu, takže jsem docela laboroval s nastavením a stejně jsem měl nahrávku nic moc - musel jsem ji zesilovat v počítači a to je spíš nouzovka. Podruhé jsem zvolil AUX, který má vlastní regulaci výstupní hlasitosti a bylo to už dobré.
Rekordér Olympus LS-5 doporučuji. Není sice levný, ale je opravdu kvalitní.
Ukázky:
LS-5 + ME 15 na límci:
Už jsem nahrával i dvě osoby tak, že jsem měl diktafon mezi nimi (seděli u stolu, LS-5 byla na stativu před stolem, vzdálenost cca 1 m) a snímal jsem vestavěnými mikrofony.
Minulý týden jsem byl okolnostmi donucen koupit mixpult (Soundcraft Notepad 124) a nahrával jsem přes něj. Olympus LS-5 má linkový vstup, proto jsem zapojil REC OUT z mixu do LINE-IN, ale nebylo to dobré - výstupní úroveň na REC-OUT je závislá na MASTER OUT mixu, takže jsem docela laboroval s nastavením a stejně jsem měl nahrávku nic moc - musel jsem ji zesilovat v počítači a to je spíš nouzovka. Podruhé jsem zvolil AUX, který má vlastní regulaci výstupní hlasitosti a bylo to už dobré.
Rekordér Olympus LS-5 doporučuji. Není sice levný, ale je opravdu kvalitní.
Ukázky:
LS-5 + ME 15 na límci:
LS-5 mezi řečníky (u stolu):
LS-5 z mixu:
Mám problém s tím, že mně strašně syčí DI BOX (http://kytary.cz/art-dual-x-direct/HN121744/). Není to vůbec čistý zvuk, spíš ještě víc "zaprasený" než bez něho... V čem může být chyba? 
Nahrávání přes Behringer Xenyx 1202fx
Ahoj, mám mixpult Behringer Xenyx 1202fx a zajímá mě, jak bych přez něj mohla nahrávat (třeba zpěv a kytaru). Má cinch výstup CD/TAPE OUT a v návodu se píše něco v tom smyslu, že se k tomu zapojí nějaké nahrávací zařízení. Vůbec nevím, co si pod tím mám představit. Mohla bych nějakým způsobem nahrávat treba do mobilu nebo do notebooku? Pokud ne, co by mohlo být to nahrávací zařízení, dejte mi nějaký příklad 
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahrávání přes Behringer Xenyx 1202fx
no do vstupu dáš gitaru alebo mikrofón , čo chceš , aj mobil , patričnými káblami , a z výstupu tiež patričným káblom to prepojíš trebárs s CD rekordér , PC , Notebook , kazetový-kotúčový magnetofón
to sú záznamové zarízení , no a nahrávaš , na to to je , že tam strčíš 12 ,,vecí" a mixík ti to zmixuje do stereo stopy , bát sa toho nemušíš , len bacha , keď sa v tom nevyznáš , tak aby si mala hlasitosti stiahnuté , keď je to zapojené , opatrne pridávat
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nahrávat můžeš i na mobil, pokud máš patřičnou kabelovou redukci a mobil tuto funkci podporuje.
Já jsem doposud pro demo nahrávky z mixpultu používal záznamové zařízení (diktafon) Eltrinex V4Pro, který má linkový vstup. Jinak lze použít samozřejmě jakékoliv nahrávadlo, které má linkový vstup. Fyzické provedení konktorů recordéru (tedy RCA - laicky cinch, 3.5 TRS - malý stereo jack, nebo jiné) už není podstatné. Na vše existují kabely případně redukce.
Já jsem doposud pro demo nahrávky z mixpultu používal záznamové zařízení (diktafon) Eltrinex V4Pro, který má linkový vstup. Jinak lze použít samozřejmě jakékoliv nahrávadlo, které má linkový vstup. Fyzické provedení konktorů recordéru (tedy RCA - laicky cinch, 3.5 TRS - malý stereo jack, nebo jiné) už není podstatné. Na vše existují kabely případně redukce.
Jaká kabelová redukce by to měla být? Z mixu mám cinch a do mobilu jack 3,5, to je správně ne?Hendrek píše:Nahrávat můžeš i na mobil, pokud máš patřičnou kabelovou redukci
Hádám, že přes aplikaci "záznam zvuku" to nepůjde. Mohl bys mi konkrétně popsat co "naťukat" v mobilu (příp .jakou aplikaci stáhnout) abych mohla nahrávat?Hendrek píše:a mobil tuto funkci podporuje.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Závisí, jaký máš tydlifon. Vygoogli si "tvůj typ telefonu + audio recording".
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
no minule som iba kukal v Kauflande , kadejaké káble , konektory , redukcie , ceny fakt ľudové , kvalitu neviem posúdit , ale možno taká jak lacáky v Alze , tiež stoja za prd
ale s vecami čo nehýbem fungujú , takže v prípade núdze poslúžia , a Kaufland má dlhé otváracie doby
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.