Akustické úpravy v domácích podmínkách

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
M-Rock

Akustické úpravy v domácích podmínkách

Příspěvek od M-Rock »

Ahoj, poradí mi někdo jak lze alespoň trochu odhlučit kombo, které mám u zdi nasměrované od zdi, které snímám Shurem ale je slyšet až dvě patra hore?
Zkloušel jsem polystyren a nic to nezměnilo. Může pomoci molitan nebo bych musel skutetčně obalit místnost studiovým molitanem?
Mám obývák zároveň jako ložnici, zkušebnu a studio. Není to jednoduché, i když bydlím sám.
Díky
Hans
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: Akustické úpravy v domácích podmínkách

Příspěvek od kelley »

Mám obavy, že kromě řešení postavit "místnost v místnosti" nic jiného fungovat nebude. Řešilo se to několikrát jak tady, tak na Audiozone. Fyziku platama od vajíček prostě nikdo neoblafne. To, co popisuješ, akorát zkrátí dozvuk, zmírní odrazy a trochu utlumí vejšky. Jinak nic. P.S. doma kytaru nahrávám přímo do zvukovky/VST a do sluchátek.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Nepomuze ani to obaleni mistnosti akustickym molitanem. Je to jak pise Kelley, bohuzel. Jedine reseni je ta mistnost v mistnosti.
Rovnez asi jedine reseni do cinzaku je to nahravani primo do zvukovky, nebo zkouseni - cviceni pres multiefekt do sluchatek nebo hodne maleho komba. Ja treba pouzivam Zoom a Ibanez IBZ-10B.
V mem starem byte pred temer petadvaceti lety jsme sice "zkusebnu" meli, ale bicmen hral na jakysi bastl elektroakustickych bicich (popis by vydal na celou kapitolu :P ), kytary a basa pres ruzne udelatory do mixu, ktery jsem za tim ucelem zbastlil a cele to slo do sluchatek To bylo taky dilo, ten mix byla naprosta zbesilost, na kazde savli sice jenom gain, insert a dvoupasmove korekce, zadny main out, ale zato osm auxu, ktere sly libovolne michat do sluchatkovych zesilovacu, takze kazdy si mohl nakroutit do sluchatek svuj vlastni mix.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
jurator

Příspěvek od jurator »

Ještě je možnost použít izolovanou ozvučnici, viz https://goo.gl/Wygoqn[url]https://goo.gl/Wygoqn[/url]
torst

Příspěvek od torst »

Vyrobil bych si Impulsy od comba a nahrával "silent".
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
M-Rock

Příspěvek od M-Rock »

Ta ozvučnice je fakt dobrý nápad. Co se týče mé techniky nahrávání, nefunguje mi ted u engla linkovej výstup (teda funguje, ale signál z něj píská a po chvíli hraní podivně vrní) takže musím používat hlasitou variantu. Mimochodem, máte někdo zkušenost s englem Gig masterem 15?
Hans
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“