Zapojení komba jako odposlech

Baskytarová aparatura ...
Placka

Re: Zapojení komba jako odposlech

Příspěvek od Placka »

Ještě je otázka, jakej má smysl zvučit basu přes 2x150 W "PA systém" s 8" repro (a to ještě můžeme diskutovat, jestli těch 150 W je sinus nebo nějakej peak)...Jestli toho náhodou neuhraje víc ten 30W Marshall, kterej má alespoň 10" repro. Jakej hrajete žánr a co všechno do těch malejch bedýnek pouštíte?

Jestli by nebylo ve výsledku lepší proda milýho Marshalla, přidat prá stovek a koupit něco, co má rezervu, třeba tohle:
http://hudebnibazar.cz/laney-r3-165w-ba ... /ID962362/
tomasba

Příspěvek od tomasba »

[quote="Placka"]Ještě je otázka, jakej má smysl zvučit basu přes 2x150 W "PA systém" s 8" repro (a to ještě můžeme diskutovat, jestli těch 150 W je sinus nebo nějakej peak)...Jestli toho náhodou neuhraje víc ten 30W Marshall, kterej má alespoň 10" repro. Jakej hrajete žánr a co všechno do těch malejch bedýnek pouštíte?

Jestli by nebylo ve výsledku lepší proda milýho Marshalla, přidat prá stovek a koupit něco, co má rezervu, třeba tohle:
http://hudebnibazar.cz/laney-r3-165w-ba ... /ID962362/[/quot

Asi máš pravdu.Vymýšlím tu asi nesmysly.Kombo bude asi stačit na hraní v hospodě.
Navíc kvalita zvuku z masrhalla je prostě úplně někde jinde než z PA.
Takže děkuji všem zúčastněným za rady i těm kteří mi řekly že řešim nesmysly.
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Hendrek píše:... Zapojovat BDI21 do smyčky je nesmysl, je to preamp. Normálně před kombo, jak jsem již psal.
Ty jsi ještě nikdy neslyšel o tom, že můžeš do série za sebou zapojit více předzesilovačů? :shock: :)

Tak si představ, že např. jeden z nejlepších světových kytaristů Tommy Emmanuel, používá na pódiu dokonce tři!!! :)
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jde o to, aby si ty preampy spolu rozuměly a nebylo to spíš na škodu. Neříkám, že to nejde, ale proč to komplikovat?
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Hendrek píše:Kombo nemá DI out. Myslíš, že výstup označený Line out nebude splňovat standardy linkového signálu a nepůjde použít pro připojení k linkovému vstupu mixpultu?
Teoreticky by to mělo jít. Uvádí se, že z důvodu např. rušení, by délka kabelu měla být max. 2 až 3 metry, ale v případě nouze ... Stačí vzít jack - jack kabel a vyzkoušet.

V takovýchto případech se používají externí DI Boxy (možná v ceně toho celého komba). Nechtěl jsem to zmiňovat, abych autora dotazu a majitele komba zbytečně nemátl.
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hele, DI Box od Staggu, když už je tu o tom řeč, stojí tři stovky a funguje spolehlivě a pro live dostatečně kvalitně. Nejsme ve studiu a nenahráváme desku světoznámé kapely, že áno :).
kunec

Příspěvek od kunec »

DiBOxy od Behringeru, nebo DAPu stojí tak pár korun
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“