Zdravim Vas, ludia. Prosim vas o pomoc a som velmi zufaly a nestastny. Doteraz som nemal ziadne problemy pri hrani na bicie Alesis DM10 X Mesh Kit, ktore boli prepojene s PC cez program EZDrummer 2.
Tohto tyzdna som sa pustil do nahravania cez Reaper 5 (mam to ako free verziu, zatim bez licencie). Popri stereo stope kde isla MP3 som vytvoril novu stopu MIDI, kde som nahral bicie cez EZDrummer. Vsetko bolo v pohode. Vytvorenu nahravku som skusal exportovat nie cez Render ale cez Export Tracks, co mi vzdy exportovalo nahravku bez mojich bicich. Nevedel som, ze sa to robi cez Render, zialbohu. Zacal som riesit nahravku cez Nuendo 4, ale v tomto programe som nenasiel EZDrummer plugin cez VST instruments. Pozeral som rozne videa atd, navody, ale nefungovalo to. Tak som preinstaloval EZDrummer 2, znova som ho v Nuende 4 nevidel. Skusal som EZDrummer 1 ani to mi neslo, tak som ho vyhodil a dal znova EZDrummer 2 ale stale nic.
Tak som nejakym zazrakom nasiel video na youtube, ako spravne exportovat v Reaper 5 - cez Render. Takze Nuendo som nechal Nuendom a vratil som sa k Reaperu. ALE !!!!!!!!!!!!!!!!!! VSETKO CO SOM PRED TYM NAHRAL, MI UZ NESEDI S CINELMI A BUBONMI. Pravy Crash mi hra ako Hihat, ked stlacim pedal Hihat, ide mi Crash, ked udriem na Kotol ide mi Hihat a pod. To iste pocujem aj ked hram na samotne bicie, ktore su zaroven prepojene cez EZDrummer (je jedno, ci hram priamo v programe alebo Drummera otvorim v Reaperi - stale mi tie pady spolu nesedia).
Chcem len podotknut, ze pokial hram na bicie bez napojenia na PC, tak zvuky pasuju - Kotol hra ako Kotol, Crash ako Crash a pod. Tieto problemy mam az od tohto tyzdna, co som sa sprtal v tych programoch. Netusim, na koho sa obratit, a preto ziadam odbornu pomoc na tychto strankach. Vsetkym zainteresovanym budem velmi vdacny, verim ze na nieco spolu prideme a ze si odovzdame a vymenime skusenosti. Pomozte prosim! Dakujem. Valter
Alesis DM10 + EZDrummer 2 PROBLEMY
Pravidla fóra
-
valterbarker
- Nový uživatel
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alesis DM10 + EZDrummer 2 PROBLEMY
Všechno je otázka MIDI mapy bicích. Je mi záhadou, že před reinstalacemi jsi (nejspíš) hrál správné zvuky jak přímo na padech, tak i to sedělo na noty v MIDI stopě. Každopádně bude stačit buď změnit MIDI noty (nahrané) nebo změnit mapu bicích v EZD. A vlastně už asi tuším: nemůžeš porovnávat rozložení bicích zvuků v modulu a v EZD. Podle mě jsi měl v EZD udělané vlastní mapování bicích zvuků a po reinstalaci jsi se dostal k defaultnímu. Takže z mého pohledu bude stačit předělat to v EZD podle nahrané MIDI stopy tak, aby zvuky správně seděly.
P.
P.
-
valterbarker
- Nový uživatel
Re: Alesis DM10 + EZDrummer 2 PROBLEMY
diky moc za postreh! Totizto, uz sa mi to podarilo "opravit". Neviem presne, kde bol problem. Otvoril som si starsie projekty v programe REAPER, a tie mi sli normalne. Ked som otvoril posledne nahrate projekty, tak tie mi nesli. Ked som otvoril uplne novy projekt, tak ani ten mi nehral spravne. Cize jedine, kedy mi EZD hral s bicimi v poriadku, bolo, ked som si otvoril starsi projekt. Nechapem... Ale po par dnoch, mi uz fungovali aj tie nove projekty. Fakt tomu nerozumiem. Ked som si otvoril samotny program ezdrummer (bez ziadneho reaperu), tak taktiez mi to hralo spatne, ale za tych par dni sa to nejak samo opravilo. nerozumiem tomu. Ale, prisiel som na to, ze v programe Reaper sa nahravky exportuju cez Render. Je to hlupe, ze som to nevedel. To bol cely spustac problemov... Teraz uz to funguje normalne. Vdaka za pomoc a podporu