Kawai CA65 úroveň hlasitosti

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Sloupek
Nový uživatel

Kawai CA65 úroveň hlasitosti

Příspěvek od Sloupek »

Ahoj, nemáte někdo prosím srovnání při jakém nastavení hlasitosti je DP Kawai CA65 úrovní zvuku (hlasitostí) srovnatelné s akustickým pianem?
Díky
PtJaa
Moderátor

Re: Kawai CA65 úroveň hlasitosti

Příspěvek od PtJaa »

Piána mají různou hlasitost, záleží i jestli mají otevřený horní kryt nebo ne, také hodně záleží na akustických vlastnostech místnosti. Navíc, třeba hodně hlasité křídlo v malé netlumené místnosti může IMHO mít i zdravotních následky při pravidelném intenzivním hraní (na PW to také lidi řeší).

Zkusil jsem svoje CA65 a i na max hlasitost mi to rozhodně nepřišlo tak hlasité jako některá křídla. Od hlasitosti 6 (poťák má 0-8) mi to trochu začalo znít "klavírně".
Osobně si takovou hlasitost nedávám kvůli sousedům, proto hodně používám sluchátka (Sennheiser HD558) s hlasitostí tak, aby mě při/po hraní nebolely uši (což je hlasitější než bez sluchátek na max hlasitost). Výsledný zážitek ale opravdu závisí na kvalitě sluchátek.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Sloupek
Nový uživatel

Příspěvek od Sloupek »

Díky za odpověď. Počítám s tím že se piána od sebe hlasitostí liší, ale šlo mi hlavně o obecný srovnání, protože jsem začátečník a na akustice jsem nikdy nehrál. Právě kvůli sousedům hraju taky docela potichu - cca okolo 2, do sluchátek (Beyerdynamic DT-770 Pro 32 Ohm) si to nastavuju na 3, někdy 4, ale to už začínají bolet uši. No a tím že to mám dost potichu tak si myslím že o to víc mlátím do kláves. Když jsem pak zkoušel hrát na akustice, tak mi to právě přišlo strašně moc citlivý na dotek a hodně hlasitý a snaha o to hrát pp nebo ppp byla marná. Takže jsem usoudil, že i podle nastavení hlasitosti bude nejspíš záviset to, jak se člověk naučí být citlivý v úhozu.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Ano, vystihl jste to myslím dobře. Tím, že 'mlátíte' do kláves, si ničíte techniku, případně i prsty.

Musím opravit to, co jsem psal předtím: Při listování manuálem jsem zjistil, že v menu se dá nastavit "Speaker volume" na "normal" nebo "low". Já ji mám nastavenou na low, ale default je normal.
Pro nastavení na normal už max hlasitost křídlům odpovídá a hlasitost, na kterou si nastavuji sluchátka, je možná i menší než max hlasitost na reproduktory. Omlouvám se za matení.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“