Oktáva

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Oktáva

Příspěvek od Stoupa »

Zdravim . Mam takový problém slyšel sem že basa by měla být o jednu oktávu níž než kytara , ale nevím co je to jedna oktáva . šiknul by se nějákej příkládek třeba pomocí tabu
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Když zapíšeš v guitar pru na kytaru na spodním E 0, dáš to přetransponovat do basy, tak ti to převede na D na 2. pražec..hmm...?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

Ještě se jednou blbě zeptám .. jak to transormuješ protože tak jak to transformuju já mi to na D 2 neudělá
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Takhle..když jsem si to po sobě přečetl tak jsem to tak nepochopil :D
Normálně dáš stopu a 6 strun na spodní (tö jest spodní jako nejbasovější, ne nejspodnější na kytaře-pozor) dáš normálně prázdnou strunu 0. Pak dáš volby té stopy a místo 6 strun dáš 4. A naskočí 2. pražec na D struně...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

oktáva - interval osmi tónů... jako od jednoho cé kdalšímu: cé dé é ef gé á há cé. od prvního céčka k druhýmu je to oktáva. :)

...nebo taky dvanáct půltónů = dvanáct pražců. zahraj prázdnou strunu a pak tón na dvanáctým pražci a máš oktávu.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

jana píše:oktáva - interval osmi tónů... jako od jednoho cé kdalšímu: cé dé é ef gé á há cé. od prvního céčka k druhýmu je to oktáva. :)

...nebo taky dvanáct půltónů = dvanáct pražců. zahraj prázdnou strunu a pak tón na dvanáctým pražci a máš oktávu.
Já myslím že to tu všichni víme, ale Stoupovi se spíš jednalo o nějaký ztabovaný dukaz asi :D

jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

KIWI píše:Já myslím že to tu všichni víme, ale Stoupovi se spíš jednalo o nějaký ztabovaný dukaz asi :D
...no... právě že z "nevím co je to jedna oktáva" jsem nabyla dojmu, že Stoupa je další oběť mystifikace, že teorie je muzikantovi k ničemu, a tudíž nezanechala sebemenší stopu... ;)
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Dovoluji si dát ztabovaný důkaz:)
Na kytaře:
------
------
0----
0----
0----
0----

A to samé na baskytaře:

12-----
12-----
12-----
12-----
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Jana: Hezky napsáno.. :D
Alcarmo: Ještě lepší a jasnější než to moje :wink:

Moleek

Příspěvek od Moleek »

jana píše:...no... právě že z "nevím co je to jedna oktáva" jsem nabyla dojmu, že Stoupa je další oběť mystifikace, že teorie je muzikantovi k ničemu, a tudíž nezanechala sebemenší stopu... ;)
No to je dneska docela problém. Někteří na to s***u a vymlouvaj se že Sex pistols atd... taky neznali noty a kam to dotáhli...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Já třeba noty znám, ale na basu je mi to prd platný jelikož jsem línej naučit se kde co je:)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

to já mám za sebou 7 let hudebky na housle a taky jsem rád že sem si zapamatoval struny jak jdou za sebou. Ale aspoň vim co je osminová nota a tak...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

To já byl na zušce 4 roky, ale stačilo to, na klavír už sice neumim nic, ale aspoň ovládám teorii a to mi hodně pomohlo.
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

No já učitele mám a noty se učím ale poslední tři měsíce sem u učitele nebyl protože neměl čas a ještě sme se moc daleko nedostaly ... proto ještě neznalost
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“