Navíc to vysvětluje tu slyšitelnou změnu zvuku. Zkus přijít s jiným vysvětlením, mě nic nenapadá
Rozdielne uchytenie strún
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Rozdielne uchytenie strún
Nevím, jakou přesně kobylku tam máš, ale pokud máš výškově nastavitelný stoptail, tak si to vyzkoušej. Nedokážu ti to změřit, ale pocitově to v prstech cítím.
Navíc to vysvětluje tu slyšitelnou změnu zvuku. Zkus přijít s jiným vysvětlením, mě nic nenapadá
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Stoptail právě vůbec nemám, mám struny skrz tělo, kobylku ToM, LP menzuru a desítky jsou vážně měkký.
Ta změna zvuku je IMHO způsobená rozdílným tlakem struny na kobylku. Když bych zvedl stoptail do úrovně kobylky, nebude na ni tlačit skoro nic. Když jej posadím níže, budu muset přeladit a na kobylku teď budou struny tlačit daleko víc.
Ale vysvětlení pro tvoje pocity v prstech nemám.
Ale vysvětlení pro tvoje pocity v prstech nemám.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To by dávalo smysl. Nicméně mě subjektivně přišlo, že ty struny jsou jinak tvrdé. Nebyl to takový rozdíl jako desítky vs. jedenáctky, ale rozdíl tam byl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Když je menší úhel (tzn vyšší stoptail), tak v podstatě při bendech apod můžeš malinko lépe využít i tu část struny co je za kobylkou, takže pocitově ty struny malinko měkčí mohou být asi...
Nicméně nijak zásadní to asi nebude. Spíš jde o ten přítlak kobylky k tělu a přenos vibrací
Nicméně nijak zásadní to asi nebude. Spíš jde o ten přítlak kobylky k tělu a přenos vibrací
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Taky mně ten rozdíl zajímá. Jsem teď nově vlastníkem SGčka s klasickou ToM kobylkou a před tím jsem hrál 4 roky jen na strata s tremolem. Osobně mně láká víc ty struny natáhnout přes vršek tý kobylky, ten wrap-around způsob. I kdyby tam rozdíl ve zvuku či hratelnosti nebyl, líp to vypadá
ale na druhou stranu se mi nechce mít za čas podrápanou kobylku. Asi to při příští výměně strun vyzkouším 
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
Wrap-around ToM kobylka? Tak počkat... 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
na Flyingu jsem zvykly natahovat struny "vrchem", tj struny navleknout kolem struniku - nicmene vytvorily se mi kvuli tomu na struniku takove male drazky a naposledy jsem kvuli tomu rupnul pri natahovani dve tenka Ecka za sebou - nez si objednam strunik z nejakyho min smejdskyho materialu (cekal bych, ze to u Gibsonu chvili vydrzi), ma nekdo tip jak ty drazky odstranit?

- billie.raf
Nemam tip, jak jí úplně odstranit, spíš bych vzal kulatej, jehlovej pilník a zabrousil bych to. V podstatě bych tam udělal žlábek a v ní jakousi "rolnu". Nebude tam žádná ostrá hrana a mělo by to chvíli držet. Takhle jsem to udělal na tremolu u strata.
edit: samozřejmě bych to takhle upravil jen na tý hraně, dál už bych to nechal
edit: samozřejmě bych to takhle upravil jen na tý hraně, dál už bych to nechal
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz