Bohužel nemám schéma od Mesy Express 5:50 Plus, výrobce uvádí, že při 25W módu se jedná o class A push pull. Což se se dvěma 6L6GC dá realizovat.Třída A se u nástrojových zesilovačů nepoužívá
Nesnažil jsem se tvá tvrzení vyvrátit, pouze jsem chtěl vyjasnit nepřesnosti.
Tady se musím trochu doplnit - moje tvrzení mělo platit pro vhodně nastavený klidový proud zesilovače třídy AB, kde hrají rozdíly mezi vlastnostmi polovin push-pullu kolem klidového proudu velkou roli. Samozřejmě rozdíly jsou větší u tranzistorových zesilovačů, protože mají daleko nelineárnější charakteristiky v okolí bodu otevření. Taky proto elektronkáče v push pullu i s malým kliďákem téměř žádné přechodové zkreslení nemají.Že " přechodové zkreslení vzniká nejvyšší měrou díky rozdílům mezi aktivními prvky v těsném okolí nulového pracovního proudu" čtu poprvéa není to správně . Vzniká z důvodu tzv. náběhového proudu - to je ta část převodní charakteristiky úplně vlevo kde se začíná anodový proud "odlepovat" od osy x.
I když jsem se o tomto nebavil, tak souhlasím až na ten brum. Ten platí spíše pro síťová trafa, pokud zmiňuješ akustický brum produkovaný přesyceným trafem.Rozdílné parametry koncových elektronek mohou zapříčinit nesymetrii a tím třeba nežádoucí stejnosměrné sycení jádra výstupního transformátoru což s sebou nese další negativa jako např. brum, ale přechodové zkreslení ne.