Investice do levnější kytary?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tomino38

Investice do levnější kytary?

Příspěvek od Tomino38 »

Ahoj,

zajímal by mě váš názor, jestli má smysl investovat peníze do levnější kytary?
Mám tele od squiera asi za 7000,- a přemýšlím, že bych zainvestoval do lepších snímačů, popř. kobylky, mechanik. Má to smysl? Nebo je to zbytečný a lepší šetřit na Fendera?

Dík za reakci :)
arcilucifer

Re: Investice do levnější kytary?

Příspěvek od arcilucifer »

Pokud ti neupadává hardware a pokud ti fungují snímače tak bych do toho peníze hned necpal.
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Snímače udělají často hodně, ale co se týče Squieru, těžko říct (neznám tvoje osazení, ani reálný zvuk). Sám mám zkušenost s výměnou snímačů na levnější Ibanezce a byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Otázkou je zbytek hardwaru. Pokud se tvá kytara rozladuje, či stojí za prd kobyla, neinvestoval bych do stávající a šel do celkově lepšího kusu.

Hodně štěstí :D
DoktorZ

Příspěvek od DoktorZ »

Vyhozený prachy, šetři na Fendera

ikdyž tam dáš snímače tunery a kdoví co pořád to bude jen squier. Ikdybys do toho ve výsledku investoval víc. A pokud jí budeš chtít prodat nejspíš narazíš.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No tak,az prijde cas ji prodat,puvodni snimace se tam daji vrátit,a dobry snimac se doma vždycky hodi,obzvlast když je někdo vysazeny na konkretni model,pak se da osadit i do toho fendera :)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

všeobecne sa to povedať nedá , menit- nemenit , záleží , čo je to za gitku , napr. ja mám strat CV 50 a hráme v garáži , no a v zime je tam aj -15 niekedy , keď prídem a zakúrim , tak je tam +25 a teplejšie , ale CV je fakt super , prvýkrát asi za 4 roky čo ju tam mám sa trochu prehol krk , trochu som povoli a je to , pre mňa je to gitka na celý život , do takej by som dal kludne aj to najdrahšie , no a keby klekla , tak so šťastím kúpim na bazáre takú istú , prehodím HW a idem zas s tým svojim , myslím tým to , že pre niekoho je zmena HW normálna a pre niekoho , kto mení gitky jak ponožky sa to neoplatí , lebo tuning pri predaji je skor na obtiaž , podla mňa si treba dokupovat nástroje tak , že keď mi niečo sedí , tak to už nepredám a radšej si došetrím a kúpim trebárs Mexico a potom ešte klidne US a dobré je , ked máš 2 gitky , že keď ideš s gitkou na nejaký plánovaný žúr , tak je lepší ked ti nIekto poblije Squier ako MIM or US :D za mňa nechat tak a šetrit na neco lepší
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Nechápu tu averzi vůči Squieru,záleží jaký je to kus to ano,ale lepší Squier ,než nejlevnější Fender už jen co se týče snímačů...
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja napr. do tých snímačou až tak nevidím , ale písal som to tu už niekde , na strat SX mám origo singly a teda neviem či to robia nejakou starodávnou metódou jak Leo , ale mne sa ten zvuk lúbi , brumí to jak origo :) zvuk má plný a dobre sa mi na tých snímačoch hrá , memajú taký ten compresor v sebe , aby to nebrumelo , starina je starina , ftedy nevymýšlali kadejaké kokociny , navinuly a hralo to , ten tak a ten tak , sranda je , že natlačili kopec prachov do vývoja a tie vývojové stoje menej , ako robené starou tou najjednoduchšou a najlacnejšou technologiou , tie potom predávajú jak CS za 2 x tolko :D
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

mirostrat píše:... memajú taký ten compresor v sebe , aby to nebrumelo , ...
Co prosím? Odkdy v sobě mají snímače kompresor?

Jinak Tomino, pokud jsi s něčím na své kytaře nespokojen, vyměň to. Já na svém Squier standard stratovi jsem měnil akorát snímače za noisless, protože mě ten brum štval. Pokud tebe nic konkrétního neštve, tak není důvod nic měnit. Jestli nejsi spokojen se zvukem celkově, je třeba najít důvod, proč tomu tak je. Ono to ale nemusí být vždy v HW.
torst

Příspěvek od torst »

Neupgradovat, pokud HW a snímače normálně fungujou. Squier jsou bezva, pouze některé straty maj tenčí tělo, to bych si ohlídal, mě by to vadilo.
Snímače vůbec neřešim, Stock, RM, Duncan..., všechnu hrajou + - stejně, teda pokud to není nějakej opravdu "vyřízenej" vrak. Pro mě má značka snímače asi takovej význam, jako řemen na kytaře (záměrně přeháním). Některé jsou silnější, jiné slabší, jine maj trochu víc výšek a td, prostě to samé, jako když pohneš korekcema, gainem na zesíku. Se zvukem nástroje jako takovým to nic zásadního neudělá. Očekávám zde spršku hromobití, ale to je moje zkušenost.
Mám strata SX, myslím dost povedenej, Vintage, nechal jsem si od Michala Tůmy navinout alnico singly. Po výměně jsem při hraní nepoznal skoro nic, ale měl jsem referenční nahrávky před/potom a opravdu, ty alnica měly o chlup jasnější výšky. Ale pozná se to v klubu v sousedství činelů a hajtky? Pozná se to v nahrávce mezi ostatními nástroji? Alnica jsem vyndal a prodal, vrátil tovární keramiky, Strat hraje pořád stejně ...

Pozor, baskytara je jinej svět, kamarádovi jsem měnil singly na Jazz Basu a ten zvuk se opravdu charakterem úplně změnil. Proč to u basy tak je, nevim.

P.S. : Když jsem si na Diamantce nechal od Jurkoviče přebrousit hmatník a osadit pražce jumbo nebo když jsem vyměnil původní (strašné) mechaniku za nové, byla změna zvuku daleko výraznější než všechny snímače. (Ty mám měněné taky, za Duncany a přemýšlím, že je střelím a osadím nějaké noname za pakatel).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to : Hendrek Co prosím? Odkdy v sobě mají snímače kompresor? nemyslel som compresor akože v snímači je nejaká šlapka - pedál compresoru , alebo nejaký plošák s compresorom :) myslel som taký compresorový nedynamický zvuk , mal som také snímače , že sa chovali jak keby tam bol compresor , proste jak prevalený zvuk , chceš to dať preč , ale nejde to , mal som taký snímač napr. v Samicku , furt taký kulatý zvuk
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pokud jde o vymenu snimacu, tak zalezi co tam je origo. U Koreje by teoreticky mohly byt dobre, u Indonesie nebo Ciny by jejich vymena mohla pomoct dost. Mam teda zkusenosti hlavne s basama a tam vymena za RM nebo Kent Armstrong pomohla vzdycky minimalne o tridu (krome korejskeho JB z roku cca 91, tam by nepomohla ani svecena voda, ale to byla plecka neuveritelna, tak na urovni Jolany Galaxis - hlavne ze stala tehdy pres 11 tisic...). U cinskeho strata jsem menil za RM, rozdil poznatelny, ale to zase neni Squier.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
nitram

Příspěvek od nitram »

mirostrat píše:compresor
kompresor neni "pedal nebo slapka" kompresor je oznaceni typu efektu nebo lepe receno zpusobu zpracovani signalu, kde jsou mista s nizsi nebo naopak s vyssi amplitudou nez je pozadovano normalizovana na stejnou uroven - troufam si tvrdit ze to muze umet snimac dost tezko.. ale urcite muze "umet orezavat spicky" a pokud snimac orezava spicky znamena to ze nedokaze ty spicky zpracovat = bud proto ze je spatne navrzeny, nebo spatne pouzity :-)

ohledne tematu bych si polozil otazku jinak - mam pocit ze mi stavajici nastroj hraje spatne, nebo mam proste chut tvorit, menit, vlastnit (novou kytaru) a pod.. ? a podle toho bych se zaridil :wink:
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

:)
Tomino38

Příspěvek od Tomino38 »

Super, díky za vaše názory! :)
José

Příspěvek od José »

Vem kytaru do větších hudebnin a porovnej to. Já třeba mám tele, fokus krk, handmade tělo snímače Fender Nocaster a jinou (v dostupných cenách) bych nechtěl (hezčí zvuk jsem neslyšel)..
bobbyp

Příspěvek od bobbyp »

Ber to tak, ze tvar tela a material jsou stejne a vzhledem k tomu, ze afinity tele je z olse, stejne tak jako american elite tele za desetinasobek ceny. A i kdybys pripustil vliv dreva na zvuk el. kytary, jako ze podle meho zasadni neni, tak porad to jsou dva olsove spalky. Jeme dal - krk. Pokud nema mechanickou vadu nebo nepresny prazce (coz pri strojni vyrobe nema), tak je v poho. Dalsi jsou mechaniky a kobylka. i levny muzou odvest svou praci dobre a pokud se nehybou a drzi ladeni, neni co resit. Jsme u eletriky (od snimacu dal az po konektor). Tam bych hledal moznosti upravy zvuku. Schvalne nepisu zlepseni, protoze je to subjektivni. Takze to shrnu. Pokud se ti libi vzhled stare a levne kytary, tak nema cenu kupovat novou, protoze za vetsinu penez si koupis jen lepsi vzhled.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Narvi tam pořádný snímače, stejně dělaj většinu zvuku z kytary. Až si koupíš fendra tak si je vyměníš stejně, řek bych že nějaký dražší snímače budou upgrade oproti jakejmkoliv co jsou ve fendru za 15... Pár tisíc na snímačích bych neřešil. Spíš si našetři na pořádnej aparát. Hele mám hlavu za 50 a ibanezka za 5 na ní hraje líp než gibson za 26 právě kvůli snímačům :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
torst

Příspěvek od torst »

neinvestuj do snímačů, nemají na zvuk kytary skoro žádnej vliv , max. volume nebo trošku EQ, ale to dorovnáš na zesíku. Osobní zkušenost. Poslední dobou dělám downgrade, prodávám (snobům) m.t.poory a Duncany a instaluju noname. Různý kytary (přesněji řečeno krky) hrajou různě a je třeba zvolit správnej typ pro požadovanej styl hudby. A taky pozor na složení kapely ! V bandu se dvěma kytarama bych si vybral jinou než do "one man" bandu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pánové, tazatel již na začátku ledna poděkoval za dříve uvedené názory. A dle příhlášení ze začátku února už k tomu asi nemá dál co řici.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“