Tremolo Floyd Rose vs. Schaller
Pravidla fóra
-
kirkhammett62
Tremolo Floyd Rose vs. Schaller
Ahoj kytaristi,
máte někdo zkušenosti s tremoly:
FLOYD ROSE: http://www.thomann.de/gb/floyd_rose_ori ... _black.htm
a
SCHALLER: http://www.thomann.de/gb/schaller_15370 ... remolo.htm
Ten Schaller by měl být licencován pod Floyd Rosem, tak by měl zajímalo, jak jsou na tom v porovnání kvalitně? Zajímavé je také že Schaller je dražší než originál Floyd Rose.
máte někdo zkušenosti s tremoly:
FLOYD ROSE: http://www.thomann.de/gb/floyd_rose_ori ... _black.htm
a
SCHALLER: http://www.thomann.de/gb/schaller_15370 ... remolo.htm
Ten Schaller by měl být licencován pod Floyd Rosem, tak by měl zajímalo, jak jsou na tom v porovnání kvalitně? Zajímavé je také že Schaller je dražší než originál Floyd Rose.
Re: Tremolo Floyd Rose vs. Schaller
Ten Schaller je typ Floyd Rose Pro tolik u něj nepřekážej ty štelovací šrouby. Je prostě takovej plošší. Jinak original Floyd Rose vyrábí taky Schaller, takže v tom bych rozdíl nehledal. Jinak dle těch odkazů je ten Floyd Rose komplet i se zámkama a se srážečem strun. A ten Schaller je jen holý tremolo.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
konkrétně tenhle Schaller je Low Profile, zatímco ten FR je klasika.
Obecně Schaller dělá základny ze zinku s ocelovými břity a závitovými pouzdry, jako Floyd Rose II.
Obecně Schaller dělá základny ze zinku s ocelovými břity a závitovými pouzdry, jako Floyd Rose II.
Drop B
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat - mám kytaru ESP-LTD MH-330 a s kapelou ladíme do drop B.
S tremolem, které bylo součástí kytary(floyd rose original) mám problémy. Neustále mi praská struna G. Po telefonátu s kytarářem mi bylo řečeno, že ladění drop b není obviklé a že je to na tremolo příliž velký nápor. Doporučil mi, abych si koupil tremolo od schalleru. Myslíte si, že to můj problém vyřeší, když si koupim nové tremolo? děkuji za odpověď.
Chtěl bych se zeptat - mám kytaru ESP-LTD MH-330 a s kapelou ladíme do drop B.
S tremolem, které bylo součástí kytary(floyd rose original) mám problémy. Neustále mi praská struna G. Po telefonátu s kytarářem mi bylo řečeno, že ladění drop b není obviklé a že je to na tremolo příliž velký nápor. Doporučil mi, abych si koupil tremolo od schalleru. Myslíte si, že to můj problém vyřeší, když si koupim nové tremolo? děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 17.03.2016 11:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce (HW) a sloučeno.
Důvod: Přesunuto do správné sekce (HW) a sloučeno.
Na SCHALLER jsem hrál přes deset let, od té doby co mám FR už bych se k němu nevrátil, při používání páky mi ne vždy držel ladění. Ale spíše se přikláním k nepovedenému procentu kusů, což i když rozhodně v menším množství může být i u FR.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Zdar, pro upřesnění se nejedná o floyd rose original ale floyd rose special, made in korea.
(Featuring the same dimensions and specifications of the Original, the Korean-made Special Series features high quality zinc alloy parts.)
Podlě mě je ale to tremolo v pohodě, určitě bych ho neměnil, spíš je někde jinde nějaký konkrétní problém, který to způsobuje, než že je obecně celé tremolo naprd. např.
- ostrá hrana v tremolu, nultém pražci, špatně navinutá (překroucená) struna...
Ladění B neni sice obvyklé ale ten kytarář je asi jouda co nikdy nevyladil z E standard, max do D#
nic ve zlém. Špatné tremolo se ale spíš vyznačuje měkkým materiálem a nedržením ladění, než praskáním struny.
(Featuring the same dimensions and specifications of the Original, the Korean-made Special Series features high quality zinc alloy parts.)
Podlě mě je ale to tremolo v pohodě, určitě bych ho neměnil, spíš je někde jinde nějaký konkrétní problém, který to způsobuje, než že je obecně celé tremolo naprd. např.
- ostrá hrana v tremolu, nultém pražci, špatně navinutá (překroucená) struna...
Ladění B neni sice obvyklé ale ten kytarář je asi jouda co nikdy nevyladil z E standard, max do D#
Čau, ano jedná se o Floyd Rose Special. Kytarář tohle přesně říkal, že prej je možná ostrá hrana na tremolu a tak jsem ho poprosil, zda by mi mohl zbrousit hranu u struny G. Také jsem mu řekl, jestli by mi tremolo mohl zablokovat na jednozvratné, což si myslím, že by mohlo problém částečně vyřešit. Kytary se fakt zdávat nechci, protože mi dokonale sedne a má výbornej zvuk. Kytarář se mi doslova snažil schaller vnutit, že prej na něj přechází většina kytaristů. No nevim nevim, snad se můj problém vyřeší. Každopádně děkuji za rady. 
Floyd Rose special je méně kvalitní kope, snad na úrovni Schaller, snad lepší než ty No name na čínách, rozhodně bych ho nepřeceňoval. Čet jsem, že někdo si cení legata Schaller, určitě budou kvalitnější než china low end, ale nad orig. FR není. Mám ho na staré Kramer Pacer z Hořovic a je to nebe a dudy oproti všem Ibanez, natož Fokus a pod. Ten materiál je fakt "švédská ocel", šrouby drží, nic neskřípe, neviklá, neodírá se. A tvrdim, že má i mohutnější, pevnější zvuk. (Zkusmo jsem ho pro srovnání instaloval na jednu svou Ibanez RG). Ale nové stojí ranec.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Floyd Rose Special je Floyd vyráběný firmou v Korei, stejně jako dříve dělal tremola v Německu u Schallerů (myslím, že verze PRO se tam pořád dělá), titanový zase pro něj dělá jiná firma. Žádná kopie, ale levnější verze. Měl jsem několik orig. Floydů americké výroby. Z nich jeden z 80. let a jeden z 90.let jsem musel vyměnit, protože jejich břity stáli za prd. Pokud to byla ona "švédská ocel", tak to se Švédi moc nepředvedli. Momentálně jeden orig. Floyd mám na Les Paulu a že by to byl nějaký zázrak.... Blok jsem vyměnil, dal tvrdší pružiny, páka je tenounká - nic moc do ruky. Schaller (páka) s pouzdrem za 400 to vyřešil.