Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
-
Hans Wydle
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zoom G1on a G1Xon
Taky používám to USB napájení (stejně tak to používám místo baterky na Zoom H1 rekordéru) a dokonce jsem s tím dvakrát hrál i naživo a bez problémů.
Hraju na kytary a mašinky
-
Hans Wydle
Veškerá potřebná kabeláž dorazila z Číny. Vše v podstatě funguje jak má, až na to, že produkce zvuku není vždy vyloženě čistá, ale jde slyšet praskání, bzučení nebo šumění. Máte nějaký tip, jak tento nežádoucí vliv eliminovat?
Temné ukulele v dáli zní...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Definuj praskání, bzučení, šumění. Běžný brum, který je součástí signálu z nástroje odstraníš gatem nebo ZNR efektem. Samotný mulťák nic negeneruje, praskání rozhodně ne.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky záleží na tom, do čeho máš efekt zapojený - je možné, že to vzniká až za efektem - třeba je přebuzený vstup. Může to být ale taky snímači, kabelem, ...
Hraju na kytary a mašinky
-
Hans Wydle
Tak tady je krátká ukázka mého problému.
https://soundcloud.com/averzus/zoom-test
V prvním přednastaveném patternu jde ze startu slyšet to nežádoucí praskání, problém u tohoto konkrétního efektu zmizí, když nastavím volume na kytaře na maximální úroveň, což je slyšet i v nahrávce.
V druhé části nahrávky je jiný pattern, u něhož je nežádoucí šum a praskot slyšet mnohem více a nemohu se ho zbavit normální cestou.
Veškerý šum u libovolného patternu se mi podařilo eliminovat maximálním snížením middle a treble potenciometru na mém aparátu. Úplně ideální ticho nastane, když na něm zapnu overdrive a stáhnu gain na nulu. Toto však není žádné řešení, protože sice můžu hrát přes multiefekt, ale většina rock/metal patternů zní "chcíple" a jsou de facto nepoužitelné.
Snad z tohoto popisu vyplývá nějaký smysluplný závěr a dostane se mi vysvobození. Kytarou to určitě nebude, protože jsem se stejným efektem zkoušel propojit jiný aparát a nic podobného se nestalo.
https://soundcloud.com/averzus/zoom-test
V prvním přednastaveném patternu jde ze startu slyšet to nežádoucí praskání, problém u tohoto konkrétního efektu zmizí, když nastavím volume na kytaře na maximální úroveň, což je slyšet i v nahrávce.
V druhé části nahrávky je jiný pattern, u něhož je nežádoucí šum a praskot slyšet mnohem více a nemohu se ho zbavit normální cestou.
Veškerý šum u libovolného patternu se mi podařilo eliminovat maximálním snížením middle a treble potenciometru na mém aparátu. Úplně ideální ticho nastane, když na něm zapnu overdrive a stáhnu gain na nulu. Toto však není žádné řešení, protože sice můžu hrát přes multiefekt, ale většina rock/metal patternů zní "chcíple" a jsou de facto nepoužitelné.
Snad z tohoto popisu vyplývá nějaký smysluplný závěr a dostane se mi vysvobození. Kytarou to určitě nebude, protože jsem se stejným efektem zkoušel propojit jiný aparát a nic podobného se nestalo.
ten odkaz na soundcloud nefunguje.
netuším, proč by měl ZOOM bzučet, prskat. Máš odpovídající adaptér?
Rock - metalové paterny (i většina ostatních) znějí nepoužitelně i při bezchybné reprodukci.
netuším, proč by měl ZOOM bzučet, prskat. Máš odpovídající adaptér?
Rock - metalové paterny (i většina ostatních) znějí nepoužitelně i při bezchybné reprodukci.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Hans Wydle
Sakra, měl jsem tam private, už by to mělo jít.
K napájení mám USB adaptér 350 mA, což by podle místních mělo bohatě stačit.
Napadá mě, že může být chyba v tom, jakým způsobem využívám multiefekt a kombo. Měl bych vůbec používat/měnit potenciometry na aparátu, když v daných patternech používám simulace? Fakt je, že výšky a středy na aparátu, jak jsem již zmiňoval, dělají bordel, po jejich stažení na 0 je vše v cajku. Zkusím si vyhrát s nastavením efektu, projdu manual a případně použiji tipy na nastavení, které dal Torst k dispozici.
K napájení mám USB adaptér 350 mA, což by podle místních mělo bohatě stačit.
Napadá mě, že může být chyba v tom, jakým způsobem využívám multiefekt a kombo. Měl bych vůbec používat/měnit potenciometry na aparátu, když v daných patternech používám simulace? Fakt je, že výšky a středy na aparátu, jak jsem již zmiňoval, dělají bordel, po jejich stažení na 0 je vše v cajku. Zkusím si vyhrát s nastavením efektu, projdu manual a případně použiji tipy na nastavení, které dal Torst k dispozici.
to co slyšim v ukázce ukazuje na nekvalitní adaptér. Zkus nějakej jinej do 9V zdířky, nebo na chvilku monočlánky, jen na pokus. Jinak i další problém tušíš správně - pouštět simulovanej preamp ZOOMa do preampu comba je nesmysl, to bude znít vždy blbě a i ta ukázka je tím typická-sudovej. přezakulacenej zvuk přehnané simulace. Jak píšu vždy - tovární presety jsou dělané tak. aby si "užil laik se sluchátky". S reálným hudebním využitím to moc společného nemá. Ano, doporučuji svoje presety, akorát je musíš nacvakat do efektu rušně, okoukáním z monitoru z Edit Share. A znovu zdůrazňuju - simulace preampů zapojuj do koncáku comba - return efekt. smyčky. Simulace krabiček (Big muff, OD1, DS1) normálně do kytar. vstupu.
http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip
http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Hans Wydle
Díky za informace, alternativní napájení vyzkouším. Každopádně mi tento adaptér doporučil Hendrek s tím, že jede bez problému a neprodukuje žádné rušivé elementy. Uvidíme... 
EDIT: Asi jsem něco nepochopil, ale ať dělám co dělám, Edit&Share mi zobrazí akorát tabulku s patterny (patchi), ale k žádným parametrům nemám přístup resp. editor je prázdný. Připojení Zoomu do počítače ničemu nepomáhá.
EDIT: Asi jsem něco nepochopil, ale ať dělám co dělám, Edit&Share mi zobrazí akorát tabulku s patterny (patchi), ale k žádným parametrům nemám přístup resp. editor je prázdný. Připojení Zoomu do počítače ničemu nepomáhá.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Adaptér, který jsem doporučil, mi s mým Zoomem fachá bez šumu. Je to čína za dolar, tzn. co kus, to originál
.
S tim Edit a Share to není na první dobrou. Otevřeš si ho a pak musíš mít v adresáři nakopírovaný všechny mé soubory a v browseru UVNITŘ Edit a Share otevřít ten "můj" soubor. Nebo kliknout na prázdnou řádku, pravej na myši a inportovat preset z adresáře. Není to úplně intuitivní, ale funguje to.
G1on s počítačem nepropojuj, to nemá smysl.
G1on s počítačem nepropojuj, to nemá smysl.
-
Hans Wydle
Zdravím, znovu (a doufám že naposled) vás prosím o radu ohledně Zoomu. I přes to, že jsem vyřadil otravné praskání ze hry mi stále není jasné, jak spolu adekvátně propojit multiefekt a kombo.
Doma používám na hraní maličké Dimavery GA-10, které neobsahuje samostatný vstup pro čistý kanál, ale pouze on/off pro overdrive. Ať nastavím potenciometry u aparátu jakkoliv, s multiefektem to prostě není ono, zvuk je buďto příliš "chcíplý" nebo "přehulený", tyto atributy se týkají hlavně dist/over, u "čistých" delayů je to v pohodě. Na Zoomu jsem zkoušel u simulací ampů nastavit ve volbě "out" všechny možné režimy (line, combo front, stack front atd.), ale pořád to není velká výhra.
Torst mi radil, ať simulaci zapojím do smyčky (loopu), jenže netuším, jak to provést. Prvně jsem spoléhal na nastavení v samotném Zoomu, jenže to bohužel nepomohlo. Pro jistotu jsem to vyzkoušel vše i na Torstových presetech, výsledek také není valný.
S efekty nemám bohužel žádnou zkušenost, takže se může jednat o velmi banální problém. Předem děkuji za všechny užitečné rady.
Doma používám na hraní maličké Dimavery GA-10, které neobsahuje samostatný vstup pro čistý kanál, ale pouze on/off pro overdrive. Ať nastavím potenciometry u aparátu jakkoliv, s multiefektem to prostě není ono, zvuk je buďto příliš "chcíplý" nebo "přehulený", tyto atributy se týkají hlavně dist/over, u "čistých" delayů je to v pohodě. Na Zoomu jsem zkoušel u simulací ampů nastavit ve volbě "out" všechny možné režimy (line, combo front, stack front atd.), ale pořád to není velká výhra.
Torst mi radil, ať simulaci zapojím do smyčky (loopu), jenže netuším, jak to provést. Prvně jsem spoléhal na nastavení v samotném Zoomu, jenže to bohužel nepomohlo. Pro jistotu jsem to vyzkoušel vše i na Torstových presetech, výsledek také není valný.
S efekty nemám bohužel žádnou zkušenost, takže se může jednat o velmi banální problém. Předem děkuji za všechny užitečné rady.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nemá kombo Fx loop, těžko to do něj pripojíš. To Dimavery nebude IMHO žádná hitparáda, tudíž ten zvuk bude kompromis vždy. Pokud hraješ s multiefektem do vstupu reálného aparátu, není již většinou vhodné aparát a repro simulovat v multiefektu.
Obecně OD a distortiony jsou v Zoomu dost hlasitostně přehulené, stačí u nich snížit volume na vhodnou hodnotu, aby nebyl skok mezi čistým a zkresleným zvukem tak velký.
Hlasitost se dá rovněž nastavit globálně pro každý patch zvlášť.
Obecně OD a distortiony jsou v Zoomu dost hlasitostně přehulené, stačí u nich snížit volume na vhodnou hodnotu, aby nebyl skok mezi čistým a zkresleným zvukem tak velký.
Hlasitost se dá rovněž nastavit globálně pro každý patch zvlášť.
Dima GA10 je ten nejlowovatější lowend. ZOOM ho mnohonásobně převyšuje. V podstatě to "combo" zkazí vše, co můžeš v ZOOMu vyrobit. Pokud na té bedýnce trváš, používej jí samostatně, nejlépe s interním zkreslením. Nebo pro beglajty na čistém zvuku si dej ZOOM před vstup comba a aktivuj v něm JEN nějaké modulace a echa. Případně můžeš dát před ně ještě nějakou "krabicku" simulující overdrive, distorition, ale velmi opatrně, aby se to kombo nehltilo. Na simulace předzesilovačů zapomeň, combo nemá efekt. smyčku. Nic lepšího s tou hračkou nevymyslíš.
G5n? V jakém smyslu?hyenik píše: O to vetsi šok je novinka G5....
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
V tom nejhorsim. Jak jsme rozebirali jinde, zvlast v perspektive G10n je az neuveritelne jak je G5n spatny. Uplny vlajkovy Titanic.jastud píše:G5n? V jakém smyslu?hyenik píše: O to vetsi šok je novinka G5....
Kdyz se nad tim zamyslim (jak pějeme ody na G1on), tak me napadlo, ze si u Zoomu uvedomili, ze silne prestrelili a nabizeji vyborny vyrobek za smesne penize (= mala marze = male EBITDA). Vzpominate si? jednu dobu je ani nebylo mozne koupit, ficelo to jak housky na krame, nestacili to ani vyrabet. Ale zrejme ani takovy masivni prodej nebyl dost vynosny a tak nejaka "chytra" manazerska hlava rozhodla pribrzdit...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
PŘESNĚ TOHLE MĚ NAPADLO TAKY !! Že se stal "firemní úlet" ze ktereho si asi dodnes hrbou hlavu ! Nenakoupíme pár G1on do zásoby než je začnou stahovat ?hyenik píše:Kdyz se nad tim zamyslim (jak pějeme ody na G1on), tak me napadlo, ze si u Zoomu uvedomili, ze silne prestrelili a nabizeji vyborny vyrobek za smesne penize
Já už mám dva 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ja mam 4
ale kazdy jiny.
ale kazdy jiny.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams