Klávesy CASIO - Nelze načíst paměť.karta
Pravidla fóra
Klávesy CASIO - Nelze načíst paměť.karta
Zdravím, mám klávesy CASIO CDP 220R a chtěl bych nahrávat na paměťovou kartu.
Našel jsem si, že tento typ podporuje formát SDHC Card a pořídil si základní SanDisk 8GB.
Po vložení mi to ale hlásí "ERR FORMAT"
Kartu jsem tedy vložil do pc, kde mi nešla karta připojit. (Nakonec se to podařilo přes notebook,
kde jsem ji zformátoval a myslel si, že bude problém vyřešen. Jenže nebyl. Stále mi to hlásí
"error format" a už si fakt nevím rady. Poradí někdo, jestli je chyba v kartě, nebo v klávesách?
Předem díky moc za váš čas.
Našel jsem si, že tento typ podporuje formát SDHC Card a pořídil si základní SanDisk 8GB.
Po vložení mi to ale hlásí "ERR FORMAT"
Kartu jsem tedy vložil do pc, kde mi nešla karta připojit. (Nakonec se to podařilo přes notebook,
kde jsem ji zformátoval a myslel si, že bude problém vyřešen. Jenže nebyl. Stále mi to hlásí
"error format" a už si fakt nevím rady. Poradí někdo, jestli je chyba v kartě, nebo v klávesách?
Předem díky moc za váš čas.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klávesy CASIO - Nelze načíst paměť.karta
Tipuji, že se musí karta naformátovat v nástroji, ne v PC. Jak na to jistě poradí návod.
Jenže v klávesách mě to nikam nepustí. Zarputile to pořád hlásí jen tohle..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Manuál, strana E-59.
Pokud to nepomůže, máš asi špatný typ karty, zkus to s jinou.
Pokud to nepomůže, máš asi špatný typ karty, zkus to s jinou.
Err Format:
1. The format of the memory card is not compatible with this Digital Piano.
2. The memory card is damaged.
3. You are trying to use an SDXC card.
Karta musí být kompatibilní, když ji např Alza dokonce doporučuje pro konkrétní typ kláves.
Je hodně nepravděpodobné, že by byla poškozená, když jsem ji právě koupil a opatrně použil jen do pc..
Kupovat další kartu se mi nechce. Nepůjde znovu a pak můžu vyhodit obě paměťovky
http://www.casio-europe.com/euro/emi/co ... fications/
Je hodně nepravděpodobné, že by byla poškozená, když jsem ji právě koupil a opatrně použil jen do pc..
Kupovat další kartu se mi nechce. Nepůjde znovu a pak můžu vyhodit obě paměťovky
http://www.casio-europe.com/euro/emi/co ... fications/
Tak já nevim.. Mám tedy zkusit koupit SD nebo SDXC kartu?Memory Cards
Supported Memory Cards: SD or SDHC memory cards, 32GB or less
Teď jsem ji zkusil do foťáku a píše " chyba karty," takže asi fakt bude nějaká vadná..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
SDXC to právě být nesmí, jak vyplývá z manuálu. Zkus nějakou PC utilitu na opravování vadných karet, disků apod. (nějaký disk doctor pro SD karty). Konkrétní SW neporadím, není to úplně má parketa.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - v oblasti paměťových médií, která jsou nová nebo stará pár týdnů/měsíců rozhodně nedoporučuju používat jakoukoli opravnou záležitost a rovnou reklamovat!
P.
P.
Všechno špatně,HonzaSim píše:Karta musí být kompatibilní, když ji např Alza dokonce doporučuje pro konkrétní typ kláves.
Kupovat další kartu se mi nechce. Nepůjde znovu a pak můžu vyhodit obě paměťovky![]()
http://www.casio-europe.com/euro/emi/co ... fications/Tak já nevim.. Mám tedy zkusit koupit SD nebo SDXC kartu?Memory Cards
Supported Memory Cards: SD or SDHC memory cards, 32GB or less
Karta může být klidně nekompatibilní, bez ohledu na to, co píše Alza (oni to berou jen z hledika kapacity), s kartami tento problém bývá.
Určité procento karet je vadných už z výroby, a ty někdo dostane do ruky - pokud si to právě ty, je to prostě tak, a je jedno jak pravděpodobné to je ...
SDXC jsou všechny karty 64GB a více, SD karty jsou do 2GB a ty už se těžko shání, tzn. jednoznačně kup SDHC, tedy 4-32GB. SDHC to bude i kdyby to tam nebylo napsánu (už jsem viděl).
Pokud karta nejde ani v jiných zařízeních (hlavně zkusit v PC, ale pozor aby čtečka uměla SDHC) bude vadná a je to na reklamaci - neřeš žádné opravy ani jiné filesystémy, ale reklamuj. Slušný prodejce to mění na počkání.
Pokud by byla ale nekompatibilní, není to důvod k reklamaci a jde to za tebou.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Tak pánové, kartu jsem reklamoval a vrátili mi peníze. Na místě jsem pořídil pro změnu
SanDisc SDHC 8 GB (Ultra Class 10 UHS-I), rychlost čtení 40 MB/s a hádejte ...
Ve foťáku opět "chyba karty," pc opět nenačte a klávesy stejná hláška "Format err"
i po formátování podle manuálu. Zkrátka reaguje úplně stejně jako ta první..
Začínám si myslet, jestli nejsou vadné klávesy, protože tohle už fakt není možné
SanDisc SDHC 8 GB (Ultra Class 10 UHS-I), rychlost čtení 40 MB/s a hádejte ...
Ve foťáku opět "chyba karty," pc opět nenačte a klávesy stejná hláška "Format err"
i po formátování podle manuálu. Zkrátka reaguje úplně stejně jako ta první..
Začínám si myslet, jestli nejsou vadné klávesy, protože tohle už fakt není možné
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
sry , ale pro jakou zmenu , šak to je tá istá , teda ten istý typ , či sa mýlim ? bohvie čo je to za sériu a čo ti podstrčili , nemáš nejakú staršiu kartu , to sa každému vála po šuplajzoch a tú vyskúšat , neni možné aby to nešlo ani v jednej z troch zariadení , nemáš ju nejak prepnutú proti vymazaniu ? tam je taký bazmeg a z foťáku ti to tiež nejde ? či tam máš čo
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
HonzaSim: Naformátuj kartu ve foťáku, něco vyfoť a fotky pomocí paměťové karty přenes do PC. Tak vyloučíš, že je vadná karta.
V tom Casiu jsi už někdy předtím nějakou jinou paměťovou kartu používal?
V tom Casiu jsi už někdy předtím nějakou jinou paměťovou kartu používal?
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti.