Hotone Nano legacy AMP

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
exBURN

Hotone Nano legacy AMP

Příspěvek od exBURN »

Zdravím.
Zvažuju výběr nějaké hlavy na doma a celkem mě zaujaly tyto pidi hlavy od Hotone, konkrétně toto:
http://www.hotoneaudio.com/products/nanolegacy/70.html

Máte někdo nějaké zkušenosti? Má to aspoň trochu dynamiku? Co jsem se díval na youtube tak to hrálo až překvapivě dobře. Líbí se mi ta British verze. Zvažoval jsem spíše lampovou hlavu, ale tady mě láká docela možnost hrát do sluchátek což ne každá lampová hlava umí. Navíc u lampy bude pořád laborování s výkonem.
krasty

Re: Hotone Nano legacy AMP

Příspěvek od krasty »

Měl jsem doma na chvilku půjčený od Hotone Purple Wind, cca 2 roky zpátky. Kamarád ho přivezl z nějakého veletrhu jako novinku. Tak jsem si ho hned vyzkoušel. Dynamika při menším gainu byla docela slušná, dobře si "zesíček" rozuměl jak se singly, tak i humbuckery. Vyšší gain dynamiky už moc nemá, ale zvuk je docela povedený (Marshall). Dá se s ním hrát jak potichu, tak i nahlas - umí být poměrně hlučný (domácí hraní). Hrál jsem na něj jen bez efektů, tak netuším, jestli se s nimi bez problémů snese. Na doma s jednou 10" či 12" udělá dobrou službu, ale netuším, jestli za 3200Kč není i něco jiného na trhu. Tehdy vycházel z Číny s poštou zdarma na cca 2300Kč, váhal jsem, protože mám už dost věcí, na které se práší v regálu, a pak jsem na něj zapoměl :wink:
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Děkuji za odpověď. No právě bych ho bral z bazaru za cca 2500,- ale nevím, bojím se celkem že to prostě není lampa. Oproti tomu je teď na bazaru hlava VHT Special 6, která bude drahší o pár stovek ale je to už lampa....
torst

Příspěvek od torst »

jestli myslíš tu VHT z hudebnihobazaru, tak ta je dražší o 10 stovek. Ale líbí se mi moc. Jenže záležíš na co zesík chceš a jak budeš používat. Jako Rolls Royce vs. moped. Rolls je paráda, ale k řece na ryby je lepší Babeta. Nakonec zjistíš, že je VHT na doma hlasitej a ztlumením se zhorší zvuk atd.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Fakt se z 6w na 3w zhorší zvuk? No jako já dost hraju na G1on a tranďák 20w orange a nejvíc mi chybí taková ta odezva při hrábnutí do strun - věc kterou mám rád na Akustice. To se bojím že to nebude u toho Hotone. K té vht bych připojil 2x12
torst

Příspěvek od torst »

nic nepředpokláídám, malé apce neznám, jen uvažuju. Ale jestli chceš od elektriky hrábnutí jako od akustiky, tak nevim nevim.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
exBURN

Příspěvek od exBURN »

Tož samo že nechcu z elektriky dělat akustiku. Těžko se to popisuje. Asi bude nejlepší se na to úplně vykašlat a hrát na tom co mám :) g1on není špatný
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Mám British Invasion a jsem s ním moc spokojenej. Hraje hned po zapnutí (žádný žhavení jako u malých lamp, kterou mám taky), zatím si rozumí s celým mým pedalboardem a chová se podobně jako skutečná AC30, kterou máme ve zkušebně.
Na vožení na víkendy a do hospod mám malou bedýnku z nějakého rozhlasu po drátě s 8" teslou ARO 511. Má to fajn retro zvuk. Ještě se pokusím vymyslet baterry pack a prodám MicroCube, které jsem měl na cesty bez zásuvky.
Nadoma mám velou bednu s 1x12 Eminence a vyhovuje mi taky. Ještě jsem nezkoušel, jak to hraje do sluchátek, protože tak tiše jsem zatím být nemusel.
torst

Příspěvek od torst »

exBURN píše:Asi bude nejlepší se na to úplně vykašlat a hrát na tom co mám :) g1on není špatný
Konečně rozumný slovo !
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Nie je tu nejaký spokojný majiteľ jedného z modelov týchto hlavičiek? Neviem sa dopátrať informácie, či ten výstup "Line Out" je "speaker/cab simulated"
Dik
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

kouk jsem do strohého manuálu a headphones/line out je pro sluchátka a nahrávání, takže sp. sim. logicky bude zařazený. Otázka je jeho kvalita.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ano, ten manuál je fakt strohý. V nejakých review si niekto pochvaľuje, že je zvuk lepší ako cez repro, tak asi to bude mať, ale veľa tých názorov je podľa mňa "platených"...
V tom prípade to je jedinečný aparátik na domáce vyžitie, predpokladám, že dobre hrajúci aj do repro aj do sluchatok. Je u nás "na krámě", asi neodolám odskúšaniu
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

lepší je si ho nechat poslat a v případě neúspěchu vrátit. Ale to ti dovoleji i ve slušnom krámě.
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Zdravíčko, omlouvám se, že to tady zase otevírám, ale má už víc lidí zkušenost s touhle sérií hlav? Konkrétně PURPLE WIND? Zvažuju koupi nějaké levné a malé lampy na domácí hraní, na bazaru jsem to objevil a videa na YT nevypadají špatně, ale chtěl bych názor někoho kdo to fakt má. Díky moc :wink:
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
torst

Příspěvek od torst »

Ty Hotone Nano tuším nejsou lampový !
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Nedovedu to nikde vyčíst, někde na zahr. fóru píšou že je to tranzistor, jinde píšou tube class A/B, to by přece u tranďáku nepsali ne... :lol: ale začínám se dočítat že to fakt neni lampa :oops: pardón
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Jolan

Příspěvek od Jolan »

Lampa to skutečně není, ani by se tam nevešla. Celá "hlava" má základnu velkou jako boss efekt, je jen o malinko vyšší a je provrtaná jackovými zdířkami. Je ale čistě analogová bez jakýchkoliv digi-simulací.

Mimochodem nedělí se i tranzistorové zesilovače na třídy A, A/B....?
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Jolan píše:Lampa to skutečně není, ani by se tam nevešla. Celá "hlava" má základnu velkou jako boss efekt, je jen o malinko vyšší a je provrtaná jackovými zdířkami. Je ale čistě analogová bez jakýchkoliv digi-simulací.

Mimochodem nedělí se i tranzistorové zesilovače na třídy A, A/B....?
tak to opravdu nevím, omlouvám se :| . Tímto je to vyřešené :lol:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“