Problém s VSTi v Cubase LE

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
johnatán
Kontaktovat uživatele:

Problém s VSTi v Cubase LE

Příspěvek od johnatán »

zdárek,
mám otázku na vás zkušenější neb v oblasti VSTi jsem téměř naprostej začátečník...
a teď k problému - našel jsem si sampler pro mé potřeby (= hlavně elektronický beaty) ideální - AM Virtuadrum ( http://allfreevst.blogspot.com/2009/01/ ... adrum.html ). Vyzkoušel jsem ho ve Fruity Loops a byl z něj velice nadšenej. ALE jakmile s ním chci pracovat v Cubase LE 4, funguje mu jen jeden kanál. Vždycky jen první z těch osmi co tam celkem jsou. Ty ostatní vůbec nereagujou (když kliknu na "pad", blikne někde v Cubase červená "ledka" jakože se tam odehrává nějaká MIDI záležitost - ale jen u toho prvního kanálu).
Takže bych potřeboval poradit, čím to je, že v FL studiu fachá 8 kanálů a v Cubase jen jeden..
předem moc díky!!!
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s VSTi v Cubase LE

Příspěvek od pavlii »

Mhm - a máš ho nahraný jako VST Instrument + MIDI stopa nebo jako Instrument stopa?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Připojím se k dotazu...
Mám stejný problém s VSTi Mirolsav Philharmonic v Cubase LE 5.
Měl by umět nějak přehrávat všechny midi kanály najednou, ale nepřišel jsem na to jak...
Musím mít na každé Instrument stopě puštěného Miroslava zvlášť...což je při větším počtu stop na ho***.
Pokud se najde člověk, který ví kde je zakopaná Lajka, budu rád (předpokládám ovšem, že problém je mezi židlí a klávesnicí :D).
Ještě jsem si všimnul, že po importování midi souboru (automaticky se importuje každý nástroj do své vlastní Instrument stopy) a po navázání Miroslava na některou stopu, se v Miroslavovi při přehrávání indikuje blikáním příslušný kanál, na kterém je konkrétní nástroj v midi zapsán. Když ale projekt v Cubase LE 5 uložím a pustím znovu, tak jsou najednou nástroje ve všech Instrument stopách na 1. kanále.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Protože jste všichni líný číst manuály a myslíte si, že na to zvládnutí programu (zde Cubase) máte :lol:

Je potřeba VSTi nahrát do VSTi slotu a vytvářet k němu MIDI stopy; pomocí Instrument stop to nejde, ty jsou udělaný pro jednostopé a "jednoinstanční" použití.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, rád bych tomu věřil, že je problém mezi židlí a klávesnicí, ale už jsem kvůli tomu manuál pročítal a informace ohledně VSTi jsou v něm velmi stručné a zaobírají se pouze těmi jednokanálovými VSTi.
Pokud bych se mohl ještě zeptat, co je myšleno tím VSTi slotem? Kde to najdu? Resp. alespoň stručný postup a nasměrování by stačilo.
Dík.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Operation Manual - strana 173 (to je jen ten závěr). Stručné to rozhodně není... 8)

VSTi slot - F11. Je možnost nahrát až myslím 8 VSTi. Tyto se pak nabízejí jako MIDI Out pro MIDI stopy.

P.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak po krátké SZ diskusi s hendrekem je tu finální resultát: LE verze umí POUZE nástrojové (Instrument) stopy, čili se vším omezením, které mají (viz výše). V případě pokusu o využití multitimbralu je tedy třeba vytvořit i příslušný počet Instrument stop, což ale samozřejmě zvedne zátěž na CPU (bude více instancí toho jednoho VSTi).

Omluva za poněkud příkřejší reakce, nepřečetl jsem si pořádně uvedenou verzi Cubase v názvu threadu :? a díky tomu, že v hlavě nemám všechny rozdíly nižších verzí oproti plné Cubase, tak jsem nepředpokládal, že by sloty pro VSTi nebyly společné pro všechny...

P.

johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

no manuál jsem samozřejmě pročítal a taky jsem v něm pomoc nenašel...takže je to tedy verzí Cubase a nijak "normálně" to nevyřeším - leda zdublovat Intrument track až do požadovanýho počtu potřebnejch kanálů (v případě mýho sampleru)...tak to je bída...:-(
každopádně moc děkuju za pomoc!!
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, ono co taky chtít po SW, který je zdarma k nějakému HW, že? :)
Je to zkrátka ořezaná verze.
Teď buď koupit full verzi, nebo se s tím párat tím způsobem, který popisuješ.
I tak je LE verze celkem nabušená a ve spoustě ostatních věcí vystačí.
Hudbě zdar :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No a co takhle zkusit Reaper? Zjevně se dost full Cubase vyrovná a minimálně za zkoušku to stojí (=nestojí to nic a když už, tak po měsíci nějakých 60 USD nebo tak něco...).

P.

johnatán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnatán »

Samozřejmě nehodlám nadávat na Steinberg, že osekanou verzi svýho profláklýho softu osekali:-) To je holt moje smůlka...každopádně budu přemýšlet o možnosti Reaper, protože ten je fakt za hubičku, problém je v tom, že podle screenshotů se mi ten soft "nelíbí":-) Cubase je takovej hezky milej a přívětivej...ale samozřejmě předsudky stranou a pokud bude třeba, vyzkoušim to a buď budu mile překvapenej nebo prostě časem investuju do full Cubase...ještě jednou dík za rady!

EDIT: tak už jsem nainstaloval Reaper a na první "ohmat" mě celkem zaujal...s VSTi fachá v pohodě (dokonce i s Virtuadrum:-) ) a je to celkem příjemný prostředí (ač mi podle screenshotů přišlo zmatený)...jestli se to takhle bude vyvíjet dál, asi koupim licenci a zůstanu u Reaperu...díky za doporučení!
basa Ibanez TRB-100
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Prosím, nevíte někdo o slušném návodu (v češtině!!!) pro Cubase 8 LE?
Díky!!!
Zakoupil jsem soupravu FOCUSRITE Scarlett Studio a k tomu je tento soft.
http://kytary.cz/focusrite-scarlett-studio/HN136683/
Dost jsem se vyřádil s instalací licencí, ale už je to zažehnáno a teď zůstává okamžik,
kdy by to mělo nahrávat. Dosud jsem nahrával na kameru a upravoval v GoldWave. Jenže je to stará verze a ta na W10 nechodí. Takhle mám mikrofón, zvukovku a vstup na elektriku (ukulele).
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Slušně podrobný návod k C8 jsem dost slušně přeložil pro Disk - zkus se zeptat tam (www.disk.cz). 8)

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“