Kombo na doma, možná zkušebna - 4000,-

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
zapo

Re: Kombo na doma, možná zkušebna - 4000,-

Příspěvek od zapo »

Dobrý den, také bych potřeboval poradit. Doposud jsem hrál na setu od značky STAGG s dokoupeným efektem Boss Distortion DS1. Už rok jsem ale šťastným majitelem kytary Schecter ZV mirror a chtěl bych k tomu pořídit i lepší kombo. Styl hraní je Foo Fighters, Queens of the stone Age, Marilyn Manson, MUSE a tak podobně.

Když jsem to tu pročítal, tak zjišťuju, že nejlepší by byla asi lampa i když hraju doma a kapelu nemám.
Nemusí se nutně jednat o lampu a ani o nové kombo. Z nových mám zatím vybráno Fender Champion 40, Marshal MG15CFX a Laney LV100.
Starší potom:
http://hudebnibazar.cz/hughes-kettner-e ... /ID949711/
http://hudebnibazar.cz/kombo-laney/ID945947/
http://hudebnibazar.cz/fender-mustang-ii-v2/ID949706/
http://hudebnibazar.cz/peavey-valveking ... /ID947386/
http://hudebnibazar.cz/vox-vt20/ID944302/
a tak bych mohl pokračovat.
Bphužel se v tom moc nevyznám a proto prosím o radu, co by bylo nejvodnější vzhledem k mému použití a stylu. jestli s pedálem a budu ještě vůbec potřebovat BOSS DS1?

Díky moc
Schecter ZV mirror, Fender Mustang II V2, Hendrex Gold
torst

Příspěvek od torst »

Jestli chceš hrát zatím jen doma, tak ta klasická comba, 50W a víc nevyužiješ. Na doma ani ta lampa není tak podstatná. Ano, je to pěknější zvuk, ale hlavně při vyšší hlasitosti a co pak sousedi? Valveking nebrat, to je retro zvuk a malé repro. Z tvých odkazů se kloním k Fender Mustang. Má modeling - tedy kompletní zvukovej výběr od čisteho po pilu, + efekty, ladička, USB, sluchátka, vstup MP3 ...., těch 40W je tak akorát a hlavně má i klasické 12´repro.
Ten DS-1 ani potřebovat nebudeš, na combu nastavíš vše i takové zkreslení, ale DS-1 se hodí vždy, jak chceš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
zapo

Příspěvek od zapo »

Torste děkuju za radu, jen doplním, že naštěstí sousedy moc řešit nemusím, takže o to nejde. spíš bych byl rád, aby kombo které koupím, si dokázalo poradit s tou kytarou a šel z toho pěkný zvuk.
A mám to tedy brát tak, že Mustang je lepší volba než ten Champion, případně Marshal?.

Další otázkou jsou potom kabely, ale to jsem tu někde četl, že se to snad nechá vyrobit a je to lepší/levnější :)
torst

Příspěvek od torst »

Ještě ten Champion, ten je podobnej, velké repro, efekt. jednotka. Ale Marshall už nebrat, má jen 8" repro, to je hračka. Kabely? Normální Proel z krámu. Co řešit ?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

zapo píše:Další otázkou jsou potom kabely, ale to jsem tu někde četl, že se to snad nechá vyrobit a je to lepší/levnější :)
Přesně tak. Písni mi SZ jaké kabely bys potřeboval, udělám ti cenovou nabídku.
zapo

Příspěvek od zapo »

Osobně musím říct(lajcky), že se mi nejvíc líbí VOX i když má míň funkcí než Fender. A jestli jsem to pochopil správně, tak Mustanga si můžu připojit k PC a vytvořit si jakoukoliv simulaci zvuku, kterou chci a následně jí uložit?

Díky všem za radu.

To Hendrek: možná bude lepší, když napíšeš mě, já ještě nemám povoleno posílat SZ :wink: Dík
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

-----Mustanga si můžu připojit k PC a vytvořit si jakoukoliv simulaci zvuku,-----
v podstatě ano a ještě si můžeš stahovat hotové presety do komba z netu
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Jestli chceš mít základní efekty na jedno dvě otočení knoflíku, Voxy nejsou vůbec špatné, modeling těch low- a mid-gainových aparátů jsou opravdu docela pěkné. Pokud chceš vít laborovat s detailnějším nastavením, za tu cenu je Mustang dobrá volba. Pamatuj ale taky na to, že více možností nastavení = více času stráveného dolaďováním komba a méně hraním na kytaru... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
torst

Příspěvek od torst »

darwan23 píše: Pamatuj ale taky na to, že více možností nastavení = více času stráveného dolaďováním komba a méně hraním na kytaru... :)
100% souhlas, bez nadsázky. muj tip http://hudebnibazar.cz/peavey-studio-pr ... /ID941661/
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:
darwan23 píše: Pamatuj ale taky na to, že více možností nastavení = více času stráveného dolaďováním komba a méně hraním na kytaru... :)
100% souhlas, bez nadsázky. muj tip http://hudebnibazar.cz/peavey-studio-pr ... /ID941661/
no s tym sa chalanisko velmi nevyhra, co sa tyka efektov a simulacii... :? ja myslim, ze ten Champion 40 je univerzalne kombo na doma a aj do skusobne (aj ked na hrane), idealny kompromis medzi jednoduchostou a tou absurdnou digitalizaciou co pchaju do tranz. komb, len aby to prezentovali, ze ake je to "cool"... ten Champion 40 je aparat, ktory clovek nepreda aj ked pojde neskor do niecoho lepsieho, a ostane mu na cvicenie doma. kedysi som uz uz isiel kliknut na objednavku, ale potom som cukol, lebo som ho chcel iba preto, ze je to paradne riesenie na domace hranie bez tisic kablov a krabiciek okolo... natocis si tam rychlo vsetko podstatne
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
zapo

Příspěvek od zapo »

No abych si to ještě víc zkomplikoval, tak jsem objevil tohle:
http://kytary.cz/line-6-amplifi-75/HN146588/
Myslíte že to má cenu? Jestli jsem to pochopil dobře, tak zvuk to nastaví samo podle toho jakou písničku k tomu pustím?

Jinak bych chtěl všem poděkovat a pochválit místní fórum. Opravdu jste ochotni poradit na rozdíl od autařských fór a klubů, kde mají většinou jen hloupý připomínky :wink:
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Ahoj, snad jsem v dobrém vlákně :-) Uvažuju o koupi kombíčka. Hraju blues a léta používám akustického Rolanda AC, občeas asi budu hrát s bubeníkem (metličky) basákem (hraje potichu) a foukačkářem.
Peněz klasicky moc není, na bazaru se mi líbí Fender Champion 40, Peavey Envoy 110 a Randall RD5CE.
U Fendera se mi líbí efekty (vibrato, tremolo) které bych semtam využil. U Peavey korekce pro každý kanál zvlášť a linkový výstup. U Randalla že je to lampa (měl jsem postupně Twin reverb, Blues de luxe, Blues junior a poslední byl Laney LC15) tak nevím jesli těch 5W bude stačit.
Co by jste poradili? Které z nich? Díky.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
MIran

Příspěvek od MIran »

džetro píše:Ahoj, snad jsem v dobrém vlákně :-) Uvažuju o koupi kombíčka. Hraju blues a léta používám akustického Rolanda AC, občeas asi budu hrát s bubeníkem (metličky) basákem (hraje potichu) a foukačkářem.
Peněz klasicky moc není, na bazaru se mi líbí Fender Champion 40, Peavey Envoy 110 a Randall RD5CE.
U Fendera se mi líbí efekty (vibrato, tremolo) které bych semtam využil. U Peavey korekce pro každý kanál zvlášť a linkový výstup. U Randalla že je to lampa (měl jsem postupně Twin reverb, Blues de luxe, Blues junior a poslední byl Laney LC15) tak nevím jesli těch 5W bude stačit.
Co by jste poradili? Které z nich? Díky.
Ahoj, já jsem na blues ( 2xel.kytara + bicí + basovka ) hrané v naší dědkovské kapele používal ve zkušebně VOX AC4 přepnuté na 1w :-). Jednou jsem tam vzal VOX AC15 a málem jsem nás pozabíjel .. Pokud to budeš zvučit, je podle mě na takové hraní 5W OK . Já osobně preferuji lampový aparát spolu s nakopávadlem....na blues dokonalé.
torst

Příspěvek od torst »

lampa je lampa, bez diskuse. Pokud jde o tranďák, přimlouvám se za Peavey, mám verzi Bandit a je hodně povedenej. Envoy je odlehčená verze, ale bude to + - totéž. Asi nejlepší nelampové apce, navíc US, spolehlivost.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Díky za názory, jen chci doplnit že nepotřebuju moc zkreslení, hraju na rezofoniku Gretsch a Republic - jedna laděná normálně druhá open ladění, obě magnetický Schaller a piezo. Mám doma půjčený Laney VC 30 a hrál jsem na to koncert a bylo to super ale pro mě moc těžké, silné a nad finanční limit, líbilo se mi že přes to hrála použitelně i akustika. U toho Randalla mám trochu strach že bude kreslit moc brzo, přece jen je to higain. Ty trnzistory by mohly splnit clean i na akustiku a lence nakreslený druhý kanál na rezofoniky. :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

Taky bych připomenul faktor opravitelnosti, protože ta modelingová komba s těmi různými procesory jsou pro běžného bastlíře prakticky neopravitelná a v případě poruchy zbývá pouze předražený značkový servis.

Add. tranzistory: Viděli jste někdo, jakým způsobem jsou v těchto kombech řešeny koncové stupně? :)
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
MIran

Příspěvek od MIran »

džetro píše:Díky za názory, jen chci doplnit že nepotřebuju moc zkreslení, hraju na rezofoniku Gretsch a Republic - jedna laděná normálně druhá open ladění, obě magnetický Schaller a piezo. Mám doma půjčený Laney VC 30 a hrál jsem na to koncert a bylo to super ale pro mě moc těžké, silné a nad finanční limit, líbilo se mi že přes to hrála použitelně i akustika. U toho Randalla mám trochu strach že bude kreslit moc brzo, přece jen je to higain. Ty trnzistory by mohly splnit clean i na akustiku a lence nakreslený druhý kanál na rezofoniky. :D
Tak jdi do toho Laney (15W) na který jsem Ti poslal odkaz . Na čistý bude dobrý a pokud budeš chtít kreslit, dej před to nějaký hezký overdrive :-)
Diogenes
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od Diogenes »

15W je málo. Pro seriozní hraní alespoň 50W. Kvůli rezervě. :wink:
Titul, kterým mne obdařili místní nedůvěryhodní prodavači je spíše ukázkou jejich malosti a hlouposti. :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

15W v lampě je max co chci, hrával jsem na to velká festivalová pódia s hlučnou kapelou. Do klubů by i těch 5W lampových mohlo stačit.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ahoj možná by ti sedělo tohle : (prodávám)

http://hudebnibazar.cz/lampove-kombo-gretsch/ID961367/
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“