Výběr Gibson Les Paul (cca 20 tis.)

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Fořt

Re: Výběr Gibson Les Paul (cca 20 tis.)

Příspěvek od Fořt »

torst píše:Přimlouvám se za bazar a taky za to, že plnohodnotnej Gibson LP je na punk trochu (dost) luxus. Né, že bych ti ho nepřál, dobrá investice, ale jsem lowendář, koupil bych Bach, Vintage, Epiphone, Fokus... a bylo by muziky až na půdu !!
http://hudebnibazar.cz/epiphone-les-pau ... /ID967419/
http://hudebnibazar.cz/fokus-les-paul/ID963797/ (Duncany !)
muj osobni favorit :
http://hudebnibazar.cz/bach-les-paul/ID968879/
Les Paul má mít lepený krk. Šroubovaný je dnes známkou toho opravdu nejnižšího lowendu, protože v lowend nabídce jsou běžně i lepené krky. Určitě to taky nebude z mahagonu, a to už je zase další posun od specifikace originál LP. Jasně, Ibanezy se šroubovaným krkem ze 70. let byly super, nedávno jsem jednu držel v ruce v Aleximu a, tedy jen na sucho, přehrála i originál Gibsona LP (taky bazarovku, rok asi těžko tipnu). Pokud Klaseq prodal Melody Makera, stěží si polepší nejlevnějším Bachem.
Za mě ta Epi MIK 1994. Mám kousek z téhož roku, s výr. číslem jen o pár stovek nižším. Má spoustu drobných much, tělo z několika kusů mahagonu a krk s dolepovanou hlavicí, ale top je opravdu masivní javor, byť o pár mm tenčí než Gibson, usazení krku je takový ten kratší long-tenon. Možná se vyplatí vyměnit snímače a v elektronice alespoň kondíky (u té mé byly bůhví proč 0,047µF místo obvyklých 0,022 µF) a překopat zapojení (doporučuju 50's wiring a logaritmické poťáky). Ale zvukově se už bez úprav vyrovnala zhruba stejně starému Gibsonu LP Studiu. Žádné vlky, obrovský sustain i ve vysokých polohách a na bendovaných strunách. A to mi pan Kobrle doporučoval vyměnit kobylku (za Gotoh), že ty originální noname kradou sustain. Zatím jsem to neudělal, nepostrádal jsem ho.
Jo, ale možná někomu nesedne krk. Je to fakt poleno.
krade

Příspěvek od krade »

Klaseq : jestli ty prachy máš, tak si kup to wine red studio z roku 2008, co je na bazaru, a měl bys mít kytaru na celej život. upřímně: dlouho jsem se zastával levných napodobenin. loni jsem si koupil kytaru od firmy vintage. na první pohled vše ok a po pár týdnech to začalo - tohle vyměnit, tamto vyměnit a na dospělým aparátu to stejně pořád nehraje. veškerý představitelný detaily nedotažený...hraju na el. kytaru dvacet let /ne, nepíšu to, abych dělal ramena/a došel jsem k názoru, že z těhle levných kytar brát maximálně epiphony vyrobený nejpozději kolem roku 2000 (plus mínus)...
a trochu ot: kde všichni berou ten názor, že na punk rock je dobrýho cajku a kytary škoda? je to sakra velkej rozdíl, když spustí kapela dezinfekce na gibson rd a mesu a vedle toho hraje nějakej lopato punk na line6 a ten nejlevnější stagg. i ty vysáči hrajou na gibsony. delta blues se taky hrálo na kytary z krabic od doutníků a nikdo neříká, že by se měl clapton vykašlat na svůj strat za x set tisíc...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

krade píše:Klaseq : jestli ty prachy máš, tak si kup to wine red studio z roku 2008, co je na bazaru, a měl bys mít kytaru na celej život. upřímně: dlouho jsem se zastával levných napodobenin. loni jsem si koupil kytaru od firmy vintage. na první pohled vše ok a po pár týdnech to začalo - tohle vyměnit, tamto vyměnit a na dospělým aparátu to stejně pořád nehraje. veškerý představitelný detaily nedotažený...hraju na el. kytaru dvacet let /ne, nepíšu to, abych dělal ramena/a došel jsem k názoru, že z těhle levných kytar brát maximálně epiphony vyrobený nejpozději kolem roku 2000 (plus mínus)...
a trochu ot: kde všichni berou ten názor, že na punk rock je dobrýho cajku a kytary škoda? je to sakra velkej rozdíl, když spustí kapela dezinfekce na gibson rd a mesu a vedle toho hraje nějakej lopato punk na line6 a ten nejlevnější stagg. i ty vysáči hrajou na gibsony. delta blues se taky hrálo na kytary z krabic od doutníků a nikdo neříká, že by se měl clapton vykašlat na svůj strat za x set tisíc...
Podepisuji vsechno v tomhle prispevku.
Ano, levny kytary muzou byt fajn, taky jsem nahral cast desky na super VM Jaguara od squieru, nicmene ten soucet bolistek je po chvili otravnej.

Btw to odsouvani punku na pozici "diamantka s teslou staci" me taky stve. Nejlepsi vybavove kombo pro punk je imho LP do Mesy Mark, sestava puvodne tvurci zamyslena pro jazz/fusion honice :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Klaseq

Příspěvek od Klaseq »

Jo to je dobrá připomínka, že už bych byl rád, kdyby ta kytara vydržela pokud možno na celý život, ať už se bude hrát HC, punk-rock, blues či metal, to jsem tady měl asi taky zmínit. Každopádně dík moc za rady. S každým komentem jsem o něco chytřejší :)
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
torst

Příspěvek od torst »

s tím "podceněním punku" jsem přišel já, je to blbost, uznávám.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
grock

Příspěvek od grock »

Za svůj život jsem si koupil několik desítek kytar, u většiny jsem si myslel, že jsou "na celý život", ale stal se opak- většina je už dávno pryč. Na rovinu řečeno, do dvaceti tisíc mě kytara nafurt nenapadá žádná . Vždy, když jsem koupil nějakou za cenu, kterou jsem byl předem ochotný dát, tak mi po nějakém roce přestala stačit. Vydržely kousky, u kterých jsem váhal a stály víc, než jsem původně plánoval. S odstupem let se mění nároky a také ceny se vnímají jinak. V současnosti můj nejlevnější kousek z kategorie NAFURT jsem koupil z druhé ruky za něco přes 30t. - LP Classic ´92 . Má rada- hledej na bazaru mezi gibsony od 30 výš.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

torst píše:s tím "podceněním punku" jsem přišel já, je to blbost, uznávám.
Podceňování punku je blbost, to je jasný, na druhou stranu si myslim, že strkat Gibsna za 30 000,- do tranzistorovýho kombíča je z hlediska výsledného zvuku trochu zbytečný... Myslim že kdyby se tazatel uskromnil a pořídil si třebas nějakýho Juniora a k tomu lampovej aparát (plácnu- Mesa F50, nebo třeba Mesa Caliber), tak by ty peníze využil líp.

Mimochodem že by nějaká kytara byla na celej život, tomu taky nevěřim :wink:
grock

Příspěvek od grock »

Ano, v této chvíli by peníze využil líp, ale za 2 roky by sháněl kytaru i kombo a stávající prodával se ztrátou . Takže - OPRAVDU LÍP ? To je oč tu běží.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ja sel vzdy cestou drazsi kytary a levnejsiho aparatu - apsrat se da dostudia ci na nejake koncerty pujcit, skoro na kazdym festu je slusny backline...kytara moc ne :)

Ad kytara na cely zivot: je to individualni, treba muj zivotni strat stal prave tech 20 a menit jsem na nem za 13 let sluzby musel jen kameny ve vibratu. Flying ktery uz zrejme z ruky nedam stal 14 (faded rada)...ale rozumim grockovu prispevku :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
krade

Příspěvek od krade »

těch dvacet táců je právě tak na hraně. dostaneš za to buď dobrej cajk, nebo dobrou kytaru. ne obojí (ano, výjimky a životní kaufy existujou)...já vim, je to obehraná písnička, ale bez šetření se to prostě neobejde...takže bych koupil buď jedno, nebo druhý (já osobně bych začal od kytary) a pak šetřil dál...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Ja ti nevim hele, ja bych se asi s falesnym Gibsonem stydel vylezt pred lidi. Prijde mi to stejne blby jako teplakovka Noke nebo kdybych jezdil stodvacitkou na ktery by byly narazeny emblemy BMW - vzdyt to ma taky prece ctyri kola a nahon na zadek...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Však stačí odstranit logo Gibson … nebo snad s odstraněním loga mají lidé nějaký problém?
torst

Příspěvek od torst »

mě se na tom líbí právě ten kabaret. 2 věci naprosto totožný, jedna za 6, druhá za 60.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Holt, číňané umí!
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jojo, jenom nechapu proc teda vsichni nehrajou na ty stejny cinsky kytary kdyz jsou 10x levnejsi? zatmeni mozku?
torst

Příspěvek od torst »

ale o ni na ně hrajou. Jen si je nechávaj posílat přes USA za 10x vyšší cenu !
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

torst píše:ale o ni na ně hrajou. Jen si je nechávaj posílat přes USA za 10x vyšší cenu !
hm, prijde mi to asi stejne realisticky, jako historky tyhle pani

torst

Příspěvek od torst »

byla to samozřejmě nadsázka ! I když ...
torst

Příspěvek od torst »

Kdybych sháněl levnej orig. Gibson, tohle by se mi asi líbilo :
http://kytary.cz/gibson-les-paul-cm-201 ... /HN160245/
Ale dřív nebo pozděj bych vzal vrtačku a dláto a neck HB bych přidal.
nebo : http://aukro.cz/gibson-les-paul-mm-made ... 56310.html
ale ta hlava by mi vadila.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“