Pískání lampového aparátu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
DieSlow
Nový uživatel

Hučení, pískání u lamp.aparátu

Příspěvek od DieSlow »

Zdravim. Koupil jsem si bazarovej aparat Peavey 6505 a k tomu box marshall 1960A. A mam problem s brutálním "bordelem" kterej z toho leze když jsou struny v klidu a ikdyž hraju tak je pod tim slyšet jakýsi hučení.Na čistym kanálu to je v pořádku. Zvuk je jinak pěknej, ale né tak výraznej spíš takovej zahuhňanej. Zkoušel jsem i jiný kytary a téměř to samé. Myslel jsem, že pomůže Noise gate, ale ten to vyruší až když ho nastavim třeba na 3/4 a to už zase skoro nehraje kyatra. Nevíte čím by to mohlo být?
jurator

Re: Pískání lampového aparátu

Příspěvek od jurator »

Pravděpodobně za to může některá z elektronek, která se zestárnutím stala více mikrofonickou. Zkusmo třeba preampovky mezi sebou různě popřehazuj, pokud nemáš 100% funkční sadu, mohlo by to pomoct.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Pokud prodávající, tj. původní majitel, to nedoložil fakturou, paragonem nebo dokumentem o posledním datumu servisu u odborníka na aparáty, tak určitě by měl obecně bazarový zesilovač projít generálkou či revizí. Tohle může být jedno z prvních nemilých překvapení …
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, pískání je obvykle projevem příliš velkého zesílení preampu, mohla by Ti pomoci náhrada 12AX7 v pozici V1 elektronkou 5751, která má nižší zesilovací činitel (cca o 30%) a zesilovač trochu "zklidní".
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“