Já sem ti to říkal kočkocaroline22 píše:jo, máš pravdu, trošku sem to spletla....de ale myslim o pár měsíců mezi esquire a broadcastrem, červen listopad, nebo tak nějak...Tonda píše:Úplně první byl Esquire (1950) - to jen tak pro pořádek![]()
Ale protože se hned dělala taky dvousnímačová verze, byl to v podstatě Broad/Tele/caster, ten pak akorát už měl výztuhu krku (Esq.ji neměl).
Mimochodem dnešní Esquiry mají taky pod pickguardem "výdlab" pro krkovej snímač. Trochu to opodstatňuje, že stojí skoro stejně jako regulérní Tele.
Fender telecaster highway one... co vy na to??
Pravidla fóra
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Tak to ti můžu doporučit knížku "Kytary" od Richarda Chapmanacaroline22 píše:tímto se ti hluboce omlouvámJoey píše: Já sem ti to říkal kočkoné nevim kde sem to vzala, dyk je to přeci logické,
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
Joey píše:Tak to ti můžu doporučit knížku "Kytary" od Richarda Chapmanacaroline22 píše:tímto se ti hluboce omlouvámJoey píše: Já sem ti to říkal kočkoné nevim kde sem to vzala, dyk je to přeci logické,
super knížka
tu sem myslim kdysi dávno četla, jak je tam ten vývoj kytar, různé značky a tak? jo boží věc
Red Bull: Poupraveny citace,chybělo ti tam e]
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
- Oldsprings
Re: Fender telecaster highway one... co vy na to??
Ahoj.
Pánové kytaristi, potažmo hlavně "teletisti" . Mám dotaz. Říkají někteří /čtu na netu, sám nemám zkušenost-proto se ptám/, že řada Highway One Telecaster není dobrá. Nelíbí se jim lak, a potom snímače.
Snímače neznám, ale lak je nitrocelulózový, tak to snad by mělo být mezi ostatními telaty /v cenové relaci/ plus - ne? Už se asi nedělají, a nahradila je asi řada American special. Sice prý s trochu jinými snímači, ale s běžným
polyuretanovým lakem. A opět někdo haní, jiní chválí. Cena je v podstatě stejná. Ale vrtá mi hlavou: když jsou tedy ony Highway One Telecaster prý nic moc - jak to, že je skoro nikdo neprodává? Jsou tedy opravdu tak obecně špatné, nebo je to jen dojem lidí, co hledají něco jiného? A opravdu jsou ty nové Special lepší než Highway One Telecaster?
Má-li někdo o tom povědomost, díky za odpověď.
OLin
Pánové kytaristi, potažmo hlavně "teletisti" . Mám dotaz. Říkají někteří /čtu na netu, sám nemám zkušenost-proto se ptám/, že řada Highway One Telecaster není dobrá. Nelíbí se jim lak, a potom snímače.
Snímače neznám, ale lak je nitrocelulózový, tak to snad by mělo být mezi ostatními telaty /v cenové relaci/ plus - ne? Už se asi nedělají, a nahradila je asi řada American special. Sice prý s trochu jinými snímači, ale s běžným
polyuretanovým lakem. A opět někdo haní, jiní chválí. Cena je v podstatě stejná. Ale vrtá mi hlavou: když jsou tedy ony Highway One Telecaster prý nic moc - jak to, že je skoro nikdo neprodává? Jsou tedy opravdu tak obecně špatné, nebo je to jen dojem lidí, co hledají něco jiného? A opravdu jsou ty nové Special lepší než Highway One Telecaster?
Má-li někdo o tom povědomost, díky za odpověď.
OLin
Zdravím všechny na tomhle fóru.
Docela mě překvapily zdejší názory o tom jak je Tele špatná kytara. Rozhodně musím oponovat. Co se týče tématu tak při koupi svýho kusu jsem měl vruce jak Strat HW1 tak Tele a musím říct že Strat postrádal duši.
Co se mě nejvíc zarazilo byly Low End frekvence a twang u bridge. Tele snímač byl o úroveň výš než ten strata. Krkový snímač byl jiný, jelikož se jedná o lipstick, ale nemůžu říct špatný. Celkově se mi líbilo víc tele a jsem spokojenej.
Každopádně série Hw1 má i svoje mínus a to jsou asi ty snímače. (i přesto mi tele snímače zněly líp) Jsou tzv. Overwound a to znamená že aby dosáhly zkreslenějšího a silnějšího zvuku tak je tam prostě namotáno mnohem víc drátu okolo. Tím kytara přichází o trošku toho Tele mojo, ale stává se vhodnější k tvrdším stylům.(což mi moc nesedí - jelikož tele už odpradávna je typycké svým drzým zvukem, tvrdé snímače to dá se říct přebyly)
Já se chystám měnit za single na bridge a p90 na krku, jelikož hledám něco úplně jiného. S Wahem a lampovým aparátem mi tyhlety snímače trhají uši, hlavně bridge ve vyžších frekvencích.
Ale abych jen nehanil ty Fender Standard Telecaster Hot snímače, tak musím uznat že když si člověk pohraje s výškou snímačů a nastavením ampu, tak v podstatě vynuluje jejich nedostatky.(jsou silnější takže dál od strun) Musím taky vyzdvihnout krkový lipstick - ten mi overwound zní mnohem líp než strat single. v 75% času hraju přes krkovej snímač, má prostě tele vibe.
Docela mě překvapily zdejší názory o tom jak je Tele špatná kytara. Rozhodně musím oponovat. Co se týče tématu tak při koupi svýho kusu jsem měl vruce jak Strat HW1 tak Tele a musím říct že Strat postrádal duši.
Co se mě nejvíc zarazilo byly Low End frekvence a twang u bridge. Tele snímač byl o úroveň výš než ten strata. Krkový snímač byl jiný, jelikož se jedná o lipstick, ale nemůžu říct špatný. Celkově se mi líbilo víc tele a jsem spokojenej.
Každopádně série Hw1 má i svoje mínus a to jsou asi ty snímače. (i přesto mi tele snímače zněly líp) Jsou tzv. Overwound a to znamená že aby dosáhly zkreslenějšího a silnějšího zvuku tak je tam prostě namotáno mnohem víc drátu okolo. Tím kytara přichází o trošku toho Tele mojo, ale stává se vhodnější k tvrdším stylům.(což mi moc nesedí - jelikož tele už odpradávna je typycké svým drzým zvukem, tvrdé snímače to dá se říct přebyly)
Já se chystám měnit za single na bridge a p90 na krku, jelikož hledám něco úplně jiného. S Wahem a lampovým aparátem mi tyhlety snímače trhají uši, hlavně bridge ve vyžších frekvencích.
Ale abych jen nehanil ty Fender Standard Telecaster Hot snímače, tak musím uznat že když si člověk pohraje s výškou snímačů a nastavením ampu, tak v podstatě vynuluje jejich nedostatky.(jsou silnější takže dál od strun) Musím taky vyzdvihnout krkový lipstick - ten mi overwound zní mnohem líp než strat single. v 75% času hraju přes krkovej snímač, má prostě tele vibe.
Nevíte někdo o někom kdy by se chtěl HW telete zbavit? Shánim kde můžu, ale nikde nic. Nebo alespoň doporučení, kde by se dalo eventuálně sehnat.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Za mě Tele. Co jsem měl v ruce, to se mi líbilo, i když vrčely snímače v mezipoloze a lezl z toho hrubý, až naštvaný zvuk. Basy HW měly grafit v krku a kvalitní kobylky.
Nitro není tak úplně nitro, protože má akrylátový podklad.
U Fendera jsem se dávno naučil moc neřešit, co je Mexika a co z Ameriky.
Nitro není tak úplně nitro, protože má akrylátový podklad.
U Fendera jsem se dávno naučil moc neřešit, co je Mexika a co z Ameriky.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- bundes
- Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
- Kontaktovat uživatele:
Já zastávám názor, že ideální by bylo mít doma obě dvě, jinak strat je pro mě kytara číslo jedna. A co se týče řady Highway one, tak bych se ji opravdu raději vyhnul, dobré reference se ke mně opravdu nedostaly, a navíc ten nitrolak 
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
i já bych zvolil cestu nechat postavit v čechách u nějakého renomovaného kytaráře , proč je na snadě ... mám i originály strata i telete a proti nim vždy jednoho českého kupodivu jsou ty české kousky vždy lepší lepe znějící s delší suitainem zajímavějším a barevnějším zvukem tak že za ně je jasno stavba !!! v CZ
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,