Best Website For Ringtones Free
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sopránová baskytara
José, to ale není to samé, řekl bych.
Soprano bass dosahuje o oktávu vyššího ladění krátkou menzurou, zatímco piccolo bass tenkýma strunama.
Soprano bass dosahuje o oktávu vyššího ladění krátkou menzurou, zatímco piccolo bass tenkýma strunama.
Pravda. Pardon.
Na tom Marleaux Sopran jsem si loni ve Frankfurtu krátce zahral. Má normální E(030)A(040)D(060)G(080) ladění. Co se týče strun - prý tam jsou tam uříznuté C, G, D, A z 6 strunové sady. Marleaux také sadu za 21€ prodává.
Zvukové ukázky najdeš na straně Marleaux.
Bral bych to, ale 1.800€
Zvukové ukázky najdeš na straně Marleaux.
Bral bych to, ale 1.800€
...Má normální E(030)A(040)D(060)G(080) ladění..., já jsem spíš kutil a samouk, ale nemají být ty rozměry spíš naopak? JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
vždyť tohle normální ladění...kvintové....na houslích třeba 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Lathurovi jde spíš o ty čísla (tloušťky strun). Jo mělo by to být naopak.
tloušťky strun s tím souvisí, že ano. Ve chvíli, kdy je stejná menzura, lze docela dobře předpokládat, kvůli vyváženosti, čím tlustší struna tím se ladí nižší tón, tedy tak jak to bylo zapsáno, by to odpovídalo kvintovému ladění, kde je pravda nevím, já na to nehrál, nepřijde mi to pravděpodobné (byl použit výraz normální), ale ani nereálné..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Určitě se to ladí do kvart jako normální basa.
Máš pravdu, pardon.lathur píše:...Má normální E(030)A(040)D(060)G(080) ladění..., já jsem spíš kutil a samouk, ale nemají být ty rozměry spíš naopak? JleT
odpusťte kytaristovi laický úšklebek : Sopránová baskytara - něco jako altový baryton ?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Přesně - a to nevíš, že poslední hit je čtvercový triangl!?!?torst píše:odpusťte kytaristovi laický úšklebek : Sopránová baskytara - něco jako altový baryton ?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.