G-MAJOR

Pedály, multiefekty, procesory, ...
real_dead_one

Re: G-MAJOR

Příspěvek od real_dead_one »

Super. díkec
ponce

Příspěvek od ponce »

Zdravim, stratil jsem vnitřní pravý ovladač na i s tou tyčinkou na g-majoru 1, dá se to někde sehnat zvlášť??
Díky
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

ponce píše:Zdravim, stratil jsem vnitřní pravý ovladač na i s tou tyčinkou na g-majoru 1, dá se to někde sehnat zvlášť??
Díky
Naprosto přesně stejnou věc řeším i já. Nevíte kde to seženu? Psal jsem i do Anglie a tam mi i přes moje přesvědčování napsali, ať jim to pošlu a že mi vymění celý digitizér nebo jak se to jmenuje :?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak, jak jsem zjistil, jmenuje se to encoder a ne digitizer :D No, hlavní ale je, že můj problém je vyřešen :) Nemohl jsem to nikde sehnat v ČR, tak jsem napsal přímo do Dánska T.C. electronic svůj problém a obratem mi poslali celý encoder zdarma :) Bylo to doma za 3 dny. Takže obrovská pochvala pro TCe, kteří se na mě nevysrali jak by tomu bylo u nás v ČR! :)
ponce

Příspěvek od ponce »

uauu, tak to čumím, zkusím jim taky napsat o tu věcičku.
Dear customer,

Your incident has been submitted to us, and you should expect a response from us within the next four business days, as we are experiencing a high volume on support requests. To update this incident with more information or to close it, if it is no longer current, please log in to the FAQ Knowledge Base.

:-)
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Tak mě napadá další otázka v souvislosti s g-majorem. Lze pomocí gmajoru skokově zvýšit hlasitost? Vím, že tam je funkce boost, kdy se uloží preset s hlasitostí o 4 decibely menší, pokud si to správně pamatuju, a pak při aktivaci funkce bost, se skokově o tuto hodnotu hlasitost presetu zvýší. Nicméně mi jde o jinou situaci.... Na zesilovači mám spínatelnou FX loop. Co se týče zkresleného zvuku jsem nadmíru spokojen a nepotřebuju ho přikrášlovat nějakým efektem (myslím zvuky doprovodů) atd... Efektovat pomocí gmajoru bych chtěl pouze čistý nezkreslený zvuk a decentně sóla. FCBéčkem budu spínat a vypínat FX loop. Jde mi o to, když FCBéčkem přepnu ze zkresleného kanálu, u kterého bude relátkem vyplá FX loop, tedy smyčka ve které je zapojen gmajor, zda pak, když přepnu na zkreslený kanál se zaplou efektovou smyčkou s gmajorem a v něm nastaveným presetem, tak zda gmajor umožnuje v tomto případě skokově zvýšit hlasitost směrem nahoru oproti hlasitostní úrovni zesilovače samotného :-) Po zběžném odzkoušení mi připadá, že je ten gmajor konstruován tak, že veškerý signál kytary půjde do něho a hlasitosti se budou nastavovat až v něm... Je tam i funkce bypass, ale když je vyplá smyčka, tak je vyplá smyčka :-)

Teď když si to čtu, tak vidím, že je to pěkný maglajz, ale snad to pochopíte :) Blbě se mi to vysvětluje...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
arnytomas

T.C Elektronic G-major a Engl rada

Příspěvek od arnytomas »

Zdravim,chtel bych se zeptat a pozadat znale o radu.Hraju pres Engl Fireball 100 a ve smycce mam G-major.Na efektu mam nastaveny delsi delay.Ted k problemu,vse funguje ok ale kdyz mam vypnutou smycku tak je tam stejne trochu slyset ten delay z G-majoru.Kdyz ho vypnu,tak je zvuk ok,krasne citelny.Takze pri vypnute smycce mi stejne slabe proleza delay z efektu.Mam to spatne nastevene?poradte,prosim.Vadi mi to pri rychlem palm mutingu,zvuk neni tak citelny.potak na zesilovaci vzadu u jacku co mixuje zvuk smycky do signalu mam vytocen naplno.diky,Tomas.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 16.08.2012 13:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s tématem o G-Major.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Proč vypínat smyčku? G-Major má tu výhodu, že neprasí signál a nemusíš ho obcházet bypassem. Já to mám řešeno tak, že mám uloženy jednotlivé presety a ke každému přiřazený nějaký kanál Blackmorea, tím pádem mi jde signál neustále přes smyčku. Zkoušeli jsme s naším kytaristou zvuk vychytat tak, aby přes smyčku byl stejný jako bez ničeho ve smyčce a problém nebyl. Žádný slyšitelný rozdíl :)
Zkus ještě v nastavení Majora nastavit jiný typ smyčky. Nevím, jestli to pomůže, ale za zkoušku nic nedáš.
arnytomas

Příspěvek od arnytomas »

JJ,zkusim to,diky za radu.me proste stve,ze kdyz dam kilo s vypnutou smyckou a rychle stahnu potenciometr hlasitosti na kytare,tak v pohode slysim doznivajici delay,kdyz vypnu majora a zkusim znova,vse v pohode.nevim jak mam nastaveny kill dry,zkusim poladit.V podstate pouzivam majora jen na par malych solicek a jinak mazem vse ciste pres lampu.
matus.gogo

G major- BLBNE MI HLASITOST MEDZI BANKAMI

Příspěvek od matus.gogo »

Poradte mi prosim, hram na JMP1+ G major+ FCB 1010 a pri prepinani z banky napr. 2 do banky 1 sa mi MENI HLASITOST, nie je adekvatna pozicii vol. pedalu, je tichsia a na to aby som sa jemne pridal musim niekedy zošľapnúť cely pedal akoby ten G major nestihal.
Pozn.Expres.pedal som nakalibroval a funkciu MIDI/UTIL Mod master mam nadstaveny na MOD (nie PRESET). Uz sa idem z toho zblaznit, JMP1-tky sa nechcem vzdat, hra vyborne, rad by som tento problem vyriesil
real_dead_one

Re: G major- BLBNE MI HLASITOST MEDZI BANKAMI

Příspěvek od real_dead_one »

zdar. Když si přepneš kanál, tak se ti to nastaví do hlasitosti toho presetu bez ohledu na pozici expression pedálu. Jestli to jde nějak nastavit netuším. taky by mě to zajímalo, hraju stejnej setup :)
Grichard
Bandzone: http://bandzone.cz/denoisum

G Major vs. G Major 2

Příspěvek od Grichard »

Zdravim vas pani,

sledoval som uz viacero roznych for a cital som vela o tychto efektoch. Jeden kamarat mi nasadil do hlavy chrobaka kedy velmi zasadne tvrdil ze G Major (1) je lepsi nez jeho starsi brat G Major 2. Obzvlast co sa tyka ziveho hrania. Chcel som sa preto spitat, mal niekto z vas skusenosti s oboma tymito efektami a mohol by mi podat jeho skusenosti? Myslite ze je niektory z nich lepsi? A pokial ano, preco?

Dakujem :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 5.11.2013 9:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu. Je zbytečné mít pro to samostatné vlákno.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mám G-major 1 a co jsem se tak dočetl na netu, tak verze 2 má ''vylepšené'' (imho individuální) ovládání (žádné dvojité kolečka), inteligentní pitch shifter, univibe a možná nějaké změny v routingu signálu. Dvojka je evoluce jedničky a je na každém, jestli je ochoten zaplatit 50% navíc za verzi 2.
bery.rad.rum

Příspěvek od bery.rad.rum »

Zdravim kolegovci,

mam mozna takovej tupej dotaz, ale nevyznam se :-). Uvazuji o koupi G-majoru, moje otazka zni:
Jak ho pripojit k moji hlave - Peavey 5150 BL???

Diky za rady!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

bery.rad.rum píše:Zdravim kolegovci,

mam mozna takovej tupej dotaz, ale nevyznam se :-). Uvazuji o koupi G-majoru, moje otazka zni:
Jak ho pripojit k moji hlave - Peavey 5150 BL???

Diky za rady!
do efektové smyčky, send z hlavy do input mono na g-majoru a output mono na g-majoru do returnu na hlavě. G-major má i 2 relé, takže při použití příslušného kabelu umí přepínat kanály na 5150.
Zeman
Nový uživatel

Příspěvek od Zeman »

Asi jsem extremní nešika, ale pokouším se o to samé a bez úspěchu :(
Od Zemana s receptem slyším spokojené mlaskání.
vasquezo
Bandzone: Bandzone/Scabies

Příspěvek od vasquezo »

Ahoj páni hudebníci. Mám dotaz,asi hloupej,ale nějak nemůžu rozchodit Whammy. Jestli jsem to pochopil správně,tak v nabídce MOD musím zapnout PIT Pitch,ale není tam,pouze pit mix a pit outlev. Mám jedničku Majora,poslední aktualizaci,co byla. Díky.
Jackrock
Nový uživatel

Příspěvek od Jackrock »

Zdravím všechny. Našel by se nějdo z okolí Uherského Hradiště, kdo by mě pomohl s nastavením. Jedná se mě o nastavení vstupů a výstupů. Ať dělám, co dělám, tak při připojení do efektové smyčky vždy zmrší původní zvuk, i když mám všechny efekty vypnuté. Děkuji
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Fade píše: 16.08.2012 17:18 Proč vypínat smyčku? G-Major má tu výhodu, že neprasí signál a nemusíš ho obcházet bypassem.
Tak milí kolegové... právě jsem po pár letech používání G majoru 2 zjistil, že mě teda prasí signál a to né zrovna málo... :shock:
Nebavím se tady o použití nějaké modulace, efektu, nebo parametrického EQ.
Prostě když vypnu všechny efekty, nebo zapnu bypass funkci, tak je zvuk nemálo ořezaný o nějaké středové a vyšší frekvence.
Porovnával jsem tak na aparátu tím, že jsem G majora na tvrdo vytáhnul z FX loop a pak zase zapojil a střídal to.
Já osobně bych nečekal, že procesor od tohoto výrobce za danou cenovou hladinu bude taková prasárna.
Nebo mám něco nastaveno špatně, např. v globálním nastavení? Nějaké rady? Děkuji.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A co možnost, že ti to prasí FX loop samotná? Zkus si někde sehnat TB box a bypasovat efekt pomocí něj, nemusíš nic rozpojovat/zapojovat a okamžitě uslyšíš zvuk přes efekt /přes true bypass bez prodlevy. Pokud neuslyšíš rozdíl, není to efektem.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“