Pokud je dibox slušný, tak z THRU by měl být signál identický, jen ho odbočuješ a posíláš dál, např. do vstupu zesiku/preampu. Jediná věc, která by mohla degradovat signál z elektrické kytary jsou případné ztráty v konektorech a dalším kabelu - což se u levných diboxů děje relativně běžně, jak ze snímačů leze signál o síle nulanulaprd. Tohle si otestuj prostě jen tak na ucho s/bez. Kdyby signálu z THRU např. spadly výšky, zkus předřadit nějaký efekt se slušným bufferem, za mě klidně Boss, to už záleží na Tobě, jaký jsi fajnšmekr.
Co se týká akustiky, tak pokud máš v kytaře preamp, už posíláš do diboxu vcelku našťavený linkový signál a degradace na THRU hrozí jen u naprostého šmejdu.
fkoomek píše:Četl jsem totiž, že při použití pasivního DI-boxu s kytarou s pasivními snímači dojde na symetrickém výstupu k zeslabení. Bude se to týkat i toho linkového výstupu?
Netýká se, viz výše.
K zeslabení signálu nedojde, ale signál je samozřejmě přechroupaný, o což jde - ze symetrického canon out u většiny diboxů teče signál s mikrofonní impedancí a tudíž se na všech zařízeních strká do mikrofonního canon vstupu - lidi to občas cpou do linkových vstupů přes redukce a diví se, že to je na prd.
Diboxů je bambilion, opět záleží na Tobě, jak jsi náročný. Dibox se obecně spíš podceňuje a přitom je to často vstupní zařízení při nahrávání. Ty úplně levné prostě převod signálu 1:1 mít nemůžou. Takže jestli to chceš na homerecording, tak můj nejoblíbenější dibox poměrem cena/zvuk je
LA Audio. LD systems je další čínská kopírka BSS AR133 (kvalitu si netroufnu odhadovat). K Palmer jakožto značce mám trochu větší důvěru. Pokud to chceš na domácí demáčování a občasné live použití, kdyby něco brumilo, asi to bude ok.