Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
ten s nejnižším sér. číslem má nejteplejší zvuk !
(fakt 4 ??? )
(fakt 4 ??? )
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
G2Nu, G3, MS100BT, G1on.... A2 sem nedavno poslal dal (je nahrazena G1+Logidy)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle
. Já myslel, že máš 4x G1on.
Já měl nejdřív Zoom 506II, pak G2.1Nu a MS-70CDR. Nyní mi předchozí prodané Zoomy plně nahradili G1Xon a B1Xon.
Já měl nejdřív Zoom 506II, pak G2.1Nu a MS-70CDR. Nyní mi předchozí prodané Zoomy plně nahradili G1Xon a B1Xon.
nejsu BohušHendrek píše:Jo takhle. Já myslel, že máš 4x G1on.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Tak dlouho jsem to tu pročítal, až jsem neodolal a dnes si g1on vezu domů.
Teď ještě udat ten rp70, co je mi ted na nic 
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Tak jsem pořídil tukabel a parááááda. Klaním se a děkuji - naprostá paráda ten zvuk co z toho leze.
jojo, s tukabelem to hraje skoro samo !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To je len prvotná eufória, za pár dní budeš realista a budeš len "spokojný"exBURN píše:Tak jsem pořídil tukabel a parááááda. Klaním se a děkuji - naprostá paráda ten zvuk co z toho leze.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Diskuze ohledně ZoomLib oddělena do samostatného vlákna: kytarove-efekty/zoomlib-sw-k-propojeni- ... 43450.html
Uměl by někdo porovnat možnosti Fender Fuse comba Fender Mustang I.-IV. a ZOOM G1ON/XON v rámci “obývákového” hraní ? Samozřejmě vyjma funkce bicích a looperu.
Měl jsem Mustang, mám G1XOn a záleží, co od toho čekáš a jak moc si chceš hrát s nastavením. FUSE je co do možností v porovnání se Zoomem jednoduchý strojek, nic moc extra tam nevykombinuješ, ale to neznamená, že je to špatně. Co konkrétně tě zajímá?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Mám Mustang I., tak přemýšlím jestli není velká rozežranost si pořídit navíc ZOOM G1ON, když se některé funkce překrývají..
A máš verzi V2? Protože V1 nemá možnost vyřazení simulátoru zesilovače a pokud budeš chtít použít modely ze Zooma, tak to obávám se nebude znít dobře.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Mám doma Mustang I, a pár dni i g1on, tak snad můžu porovnat. První k té rozežranosti, abych se obhájil, tak není
Mě osobně přesvědčila především velikost. Po přestěhování hraji hodne na sluchátka a g1on prostě hodím na stůl, připojím sluchátka a kytaru a hraji. Kombo je velke a tahat ho nekam a napajet ho elektrinou mi přišlo zbytečné a otravné. Jinak osobně mám pocit, že g1on zní lépe, tóny se méně slévají a zvuk je takový čitelnější. Včera jsem zkoušel zoom do komba pres aux a taky moc pěkný zvuk. Zatím se s tím sžívám, ale nelituji a můžu tuto kombinaci doporučit. A looper a bicí jsou taky moc fajn záležitost.
Edit: Měl bych taky jeden dotaz na zkušenější. Je nějaký efekt nebo nastavení v g1on, které by poslalo kytaru víc do jednoho sluchátka než druhého? Teď takový "Pan" . Možná se ptám blbě, ale přemýšlím jak do jednoho sluchátka dostat víc své kytary a do druhého víc podkladu z line-in. Zajímalo by mě to i obecně, mimo g1on, ale nevím vůbec co zadat do vyhledávání, abych dostal nějaký výsledek. Dík
Edit: Měl bych taky jeden dotaz na zkušenější. Je nějaký efekt nebo nastavení v g1on, které by poslalo kytaru víc do jednoho sluchátka než druhého? Teď takový "Pan" . Možná se ptám blbě, ale přemýšlím jak do jednoho sluchátka dostat víc své kytary a do druhého víc podkladu z line-in. Zajímalo by mě to i obecně, mimo g1on, ale nevím vůbec co zadat do vyhledávání, abych dostal nějaký výsledek. Dík
Naposledy upravil(a) Pavdi dne 22.04.2016 19:30, celkem upraveno 1 x.
Jestli máš V2, tak jsi s AUX zůstal na půl cesty. Zkus ve FUSE nastavit patch, který má "flat" zesilovač a G1On dej do kytarového vstupu. Zvuk by měl být slyšitelně lepší, aspoň u mojí Yamahy THR tomu tak je.
Platí to obecně, nebo spíš na určitý styl? Zatím se tu doporučoval spíš AUX. Proto jsem to včera rovnou zapichl tam
Obecně. AUX zplošťuje signál a potlačuje dynamiku.
Zítra zkusím, díky
No nevim, sice jsem to zatim nezkoušel (ale právě G1on ten vstup má), ale nevím, proč by se to dělo? Teoreticky by se mělo jednat o zcela neutrální vstup pro externí audio (CD, mp3), tedy ideální pro simulovaný preamp ze ZOOMa. Jistě, celolamp. koncák by byl lepší, ale to není na pořadu dne.filo01 píše:Obecně. AUX zplošťuje signál a potlačuje dynamiku.