Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od darwan23 »

Placka píše:Kvalita je samozřejmě o něco nižší, ale sám píšeš, že nejde o žádné velké nahrávání, spíš jen zaznamenávání nápadů pro ostatní muzikanty - na to bude kvalita dostatečná.
... a když nemáte limetku, dejte tam citrón... :D A proč to projednou neudělat pořádně? G3 má i jiné přednosti, kvůli kterým se vyplatí dát pár stovek navíc. Interní zvukovka ať klidně zůstane spát...
Ivan píše:Môžem jednu blbečkovskú otázku? V čom je výhoda výstupov L a R na G3 oproti iba jednému na G1 ? Iba v tom, že môžem signál potiahnuť aj do ext. boxu a pod.? Do PA sa väčšinou ide "mono", či?
Výstupy L/R jsou vhodné pro stereo zapojení do dvou zesilovačů - nemusíš půlit signál rozdvojkou.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
vitalitask

nahravanie Y rozdvojka Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od vitalitask »

Obrázek
Vyskúšal som kvôli tebe jednoduchú Y rozdvojku (stereo) ako je obrázku. Funguje. Mierny úbytok výšok, ale nič dramatické, takmer nepostrehnuteľné. Zapojené som mal do jednej vetvy slúchadlá a druhá šla do zvukovej karty.

Môžeš použiť tiež aktívny slúchadlový rozbočovač ( stereo ) http://www.muziker.cz/behringer-ha-400-microamp

Bolo by dobre, keby si doplnil, aký operačný systém máš a aký na nahrávací soft používaš. Podľa mňa to máš len zle nastavené.
Naposledy upravil(a) vitalitask dne 29.04.2016 11:19, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

G3 je ochuzen o některé efekty, které má G1on. Particle reverb a Rotary simulator. Platí to samo i naopak, ale zrovna tyhle 2 by mi chyběly.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Moc děkuju za rady. "Socka" řešení mi vyhovuje víc :-) Připlatit se dá přinejhorším potom, kdyby mě G1on náhodou nějak omezoval, ale nevypadá to, že by měl.
Mám Win10, zvukovka Realtek HD Audio integrovaná v notebooku. A zkoušel jsem jen Audiacity. Teď ani žádný mulťák nemám, mohl bych to zkusit jen přes zkreslovací krabičku. Zkoušel jsem i Amplitube, latenci nastavoval a fungovalo to jen se zpožděním asi 2 vteřiny. Ale ty drivery co píše Placka jsem myslím neměl.
Pořídím G1on a uvidím.
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Už jsem chtěl napsat, že nový stojí jen o dvě stovky víc a koukám, že na kytarách už se cena vyšplhala na 1860! :shock: Kdo nekoupil ze startu za levno, teď si připlatí. I když u konkurence mají ceny teda nižší.
vitalitask

Nastavenie zuvkovej karty pri nahrávaní Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od vitalitask »

Nastavenie zvukovej karty Realtek HD Audio integrovaná v notebooku pre nulovú latenciu. Ja mám síce win7, ale ten istý HW v notebooku, tak si stým nejako poradíš.
V sekcii nahrávanie vypni počúvať toto zariadenie. tak ako je na obrázku
Obrázek
https://plus.google.com/u/0/photos/1138 ... 1256927186

V sekcii prehrávanie to nastav podľa obrázka - tu si reguluješ hlasitosť z line in.

Obrázek
https://lh3.googleusercontent.com/-tgTC ... avanie.jpg

Stiahni si nejaký free mp3 recorder a máš jednoduchá nahrávanie, pričom cez slúchadla ( alebo repro ) pripojené k notebooku počuješ svoj nástroj live. Ak chceš spolu s gitarou nahrávať aj nejaký podmaz, zapoj ho do AUX in na ZOOM G1on a pusti napr. z mobilu.

Do budúcna sa nevyhneš naučiť sa pracovať s ASIO.

8)
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Hendrek píše: Už jsem chtěl napsat, že nový stojí jen o dvě stovky víc a koukám, že na kytarách už se cena vyšplhala na 1860! :shock: Kdo nekoupil ze startu za levno, teď si připlatí. I když u konkurence mají ceny teda nižší.
Já byl taky dost překvapený po přečtení celého vlakna a následného otevření obchodu. Ale měl jsem kliku a sehnal za 1550 u nas na městě, poslední kus ;)
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jo, nepotesi to, na druhou stranu je to porad udivujici láce a co to jsou tri kila navic?
treba chvilka parkovani v Praze... kdyz nebudu prudit s obligatnim chlastem a cigarama
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Příspěvek od kunec »

Já za měj dal na bazaru 1000 ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

hyenik píše:jo, nepotesi to, na druhou stranu je to porad udivujici láce a co to jsou tri kila navic?
treba chvilka parkovani v Praze... kdyz nebudu prudit s obligatnim chlastem a cigarama
Naprostý souhlas, jen jsem koukal, že se cena šplhá nahoru a ne naopak. Ale velká spokojenost s touto krabičkou, protože splnila co jste tu slibovali a já navíc objevil kouzlo looperu, protože je to můj první. Senzační věc

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
filo01

Příspěvek od filo01 »

Koukám, že loopuješ i tady :)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Opakování zdůrazňuje pointu :D
Při odeslání chybová hláška, pak znovu odeslat, kontrola, dobrý je to tam jednou a kde se vzal ten loop... Aspoň vidíte, jak poctivě cvičím s looperem :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 29.04.2016 22:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Druhý příspěvek již odstraněn.

Placka

Příspěvek od Placka »

torst píše:Týhle výtce nerozumim. Latence ti vadí jen při monitoringu při nahrávání a to externí příposlech opravdu vyřeší. Nahrané stopy pak hrajou "realtime", bez zpoždění, můžeš střihat kopírovat bez problémů.
Myslím to tak, že když bude Y-kabelem rozdvojený signál z G1on do Hi-fi věže pro poslech a do PC pro tiché nahrávání, tak jakmile něco nahraje, nebude si to moct snadno hned poslechnout, pač v hifi věži bude zapojená kytara. Buď bude muset přepnout vstup nebo nasadit sluchátka připojený ke kompu...
darwan23 píše: ... a když nemáte limetku, dejte tam citrón... :D A proč to projednou neudělat pořádně? G3 má i jiné přednosti, kvůli kterým se vyplatí dát pár stovek navíc. Interní zvukovka ať klidně zůstane spát...
Tak zaprvé to není pár stovek - G3 stojí víc než dvojnásobek G1on. Tipnul bych si, že mnohem zásadnější rozdíl udělá CO bude nahraný a JAK to bude zahraný, než jestli přes interní zvukovku s ASIO4all nebo převodníky G3. I ta interka je na neveřejný demáče pro kapelu víc než dostatečná.

Osobně bych koupil G1on (ideálně na bazaru, já tu svoji koupil za 950;-) a vyzkoušel ASIO4all, vždyt ty jsou zadarmo a je to nejlevnější a přitom velmi dobře použitelný řešení (G3 je ještě o maličko použitelnější řešení, ale cenově víc než dvojnásobné, tazal musí zvážit, nakolik mu to za to stojí)
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Placka píše:Tak zaprvé to není pár stovek - G3 stojí víc než dvojnásobek G1on. Tipnul bych si, že mnohem zásadnější rozdíl udělá CO bude nahraný a JAK to bude zahraný, než jestli přes interní zvukovku s ASIO4all nebo převodníky G3. I ta interka je na neveřejný demáče pro kapelu víc než dostatečná.
Nepopírám, že G1on stojí míň a interní efekty jsou s G3 téměř totožné - tady jen padla řeč o kvalitě i o nějaké uživatelské příjemnosti při nahrávání do DAW. Bez ohledu na to, jestli chci dema jen pro sebe nebo pro okolí - dělat všechno zálesácky ušetří sice pár korun teď (zapojení přes interní zvukovku laptopu už raději nekomentuju), ale jakmile si člověk osahá, co všechno by to vlastně mohlo umět a jak by to mohlo znít, ty peníze nakonec vyhodí stejně.

Nelobuju primárně za G3, ale za hotová řešení, která výrobce připravil speciálně pro moderní a jednoduché ovládání - tj. aby v době stabilního USB řešení přes jeden kabel i s napájením ještě někdo vynalézal ozubené kolo a kladku přes rozdvojky a bůhvíjaký linkový nebo mikrofonní vstup PC... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ale nakonec proc ne, takhle si bezbolestne vyzkousi jestli homorecording pro neho ma smysl a jestli jo, tak to urcite vyhledove bude resit jinak. A jestli ne, tak zalesak aspon usetril na špekáčky ;)

natahl sem si torstovy patche a trochu procvakal, Thunder jede ;)
Hammondy jsou bohuzel slabsi, hlavne tracking (ve srovnaní s C9 nebo multiwavem). Ale kdyz tomu prizpusobis hru (mnohem lip to zni ve vyskach nez basech) tak to asi je nekdy i pouzitelne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ivan

Příspěvek od Ivan »

hyenik píše:Thunder jede...
Ja musím poopraviť môj názor, že DZ Drive jediný "použiteľný"... Mne prišli tie skreslenia také suché, bez šťavy, a podľa mňa to je tým, že tie ampy si veľmi nerozumejú so stratmi (SSS, HSS). S OD alebo TS pred každý ten apec je ten zvuk úplne inde. Krabičky tam urobia fakt svoje, vykompenzujú ten chýbajúci gain a objem z humbuckrov a má to hneď trochu gule
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
jastud

Příspěvek od jastud »

Ze zkreslených zvuků mi přijde nejlepší Tw Rock. Dá se s ním nakroutit perfektní rockový zvuk. Slušný je i MS Crunch - překvapivě dobře reaguje na poťák na kytaře a dynamiku hry. O hi-gainech moc nevím - nepoužívám je.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

Ivan - jasně, že HGčka s DZ drive jsou stavěný na hambáče. Metal se na Stratouše moc nehraje (Yngwie to vidí jinak). Přikrmení pomocí vnitřního overdrive je možné (jedině snad BOSS OD-1, nejmíň zapatlává), ale pro mojí potřebu už to bylo moc. Pozor na přehnaný gain (pozor na manýru "čím méně gainu tím lépe").
Jastud - TW rock jsem nezkoušel, zkusím. MS Crunch taky chválím, vč. té přesné reakce na kytarové volume (!). Na digi hračku neuvěřitelný! 8mi kilo jako z praku ! Jen ten zapruženej attack chybí.
Na HG je použitelnej opravdu jen DZ a omezené i BG drive na ten preamp Mesa, viz jeden můj preset. Ale tim to končí. Bogner, Engl, Krank= výsměch.
torst

Příspěvek od torst »

Rozjíždíme s kámošema takovou R-n-rollovou rubárnu. 2xgit, bass, dr. Hráju přes G1on do konce Engla. Simulace Thundera byla v těch 2 kytarách trochu neprůrazná (kámoš má 150W tranďák !), ale simulace JCM 800 (MS crunch) bezva. Ani jsem nepřepínal na čistej kanál, ubíral jsem jen potem na kytaře a vše fungovalo jako v reálu. Příště zkusim předřadit volume pedál. Jen si ještě namodeluju preset s více středama, aby ještě líp prolejzal, G1on na hrad !
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“