Prave prasklo Dcko. Vydrzelo 17 dni - 2 konzerty, jinak jsem na to zase tak moc nehral... nic mocSUK píše:Vcera, vlastne uz dnes, jsem v ramci generalky pred zitrejsim festem natahl elixiry.
Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaké struny používáte???
Hodně budem někde...
http://kytary.cz/daddario-nyxl1046/HN150027/
To jsem je koupil v akci před týdnem a vydrželo "D" cca čtyři dny
To jsem je koupil v akci před týdnem a vydrželo "D" cca čtyři dny
- Vinz Clortho
- Bandzone: http://bandzone.cz/zodiac
- Kontaktovat uživatele:
Spoluhráč z kapely, kterýmu hodně praskají struny, taky zkusil tyhle NYXL a vydržely mu taky míň než ty klasický addárka
IBANEZ RG 950 QMZ | SCHECTER Damien 6 Elite Avenger
www.zodiac-band.com
www.zodiac-band.com
Nestraš te. Teď jsem je natahnul. Je to tak 10 minut
Sent from my iPhone using Tapatalk
Také mám podobnou zkušenost. Obecně se mi zdá, že dražší struny praskají častěji, než ty "obyčejné".
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Nevím, já mám NYXL a nedám na ně dopustit. Zdá se mi, že tak nereznou jako běžná dadárka a dýl drží cinkavý zvuk.
Radagabi píše:Obecně se mi zdá, že dražší struny praskají častěji, než ty "obyčejné".
Za to už snad výrobci ani nemůžou, to by vlastně šli prsama proti hybné síle vesmíru - Zákonu Schválnosti.
| Cruel YT | Cruel sptf
Je dost pravděpodobné, že za tím bude nějaká vyšší moccherreda píše:Radagabi píše:Obecně se mi zdá, že dražší struny praskají častěji, než ty "obyčejné".![]()
![]()
![]()
Za to už snad výrobci ani nemůžou, to by vlastně šli prsama proti hybné síle vesmíru - Zákonu Schválnosti.
Ale dá se v tom najít i něco fyzikálního. Podle mě je ocel s příměsí kobaltu nebo titanu sice pevnější a tvrdší, ale za to i křehčí. Tam, kde se struna extrémně namáhá (nultý pražec, kobylka), dostává podle mě dost záhul. Zatímco měkčí ocel se líp poddá, ta dražší křehká praskne. Ale je to jen úvaha a žádné měření pro to nemám.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Momentálně na Startocastera používám struny Fender 3250R ( 10-46 ). Je pravda, že existují asi lepší struny ale pokud za ně dám 160 - 170 CZK , neznám lepší poměr ceny /výkon. Přiznám se, že je pokaždém hraní dobře vyčistím
Na akustiku : Elixír (11-52).
Já na Strata natahuji levné Fendery desítky již roky a sedí mi na něm nejlíp. Skoro všechno ostatní a jiné "debilně zvoní a cinká či řeže do ušisek). Jediná nevýhoda je to, že moc dlouho nevydrží, materiál degraduje a zvuk se změní, změní se i pocit v prstech, pružnost, reakce na tlak či co.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Jaké struny používáte???
Na strata taky dávám fendery super bullets. A dobrý
Předávané zkušenosti jsou fajn, ale ve finále je veškeré chování strun extrémně subjektivní.
Úplně levné struny nekupuju a z těch "normálních" mi za ty roky všechno připadá cca stejné a nuancemi se nezabývám - podle mě je výsledek spíš o tom, jak výrobci struny zabalí (proto jsem docela zanevřel např. na DR, mají strašně nevyváženou kvalitu). Akorát v poslední době mám snad poprvé pocit, že na dvou pádlech mi déle než jsem zvyklý drží NYXL - ale samozřejmě to může být jen placebo podpořené marketingem.
Úplně levné struny nekupuju a z těch "normálních" mi za ty roky všechno připadá cca stejné a nuancemi se nezabývám - podle mě je výsledek spíš o tom, jak výrobci struny zabalí (proto jsem docela zanevřel např. na DR, mají strašně nevyváženou kvalitu). Akorát v poslední době mám snad poprvé pocit, že na dvou pádlech mi déle než jsem zvyklý drží NYXL - ale samozřejmě to může být jen placebo podpořené marketingem.
| Cruel YT | Cruel sptf
Já na strata používám právě uvedené NYXL DR a na LP mám zase ELIXÍR,prostě mi to tak vyhovuje asi jako zde ostatním ty jiné.
Ještě upozorním ,že ze čtyř zatím vyzkoušených sad NYXL DR,byla jedna jediná struna,která praskla!
Jinak jsou zase na bazaru za dobrý kačky.
Ještě upozorním ,že ze čtyř zatím vyzkoušených sad NYXL DR,byla jedna jediná struna,která praskla!
Jinak jsou zase na bazaru za dobrý kačky.
- billie.raf
Teď sem tohle zrovna řešil. Mam na stratu grafitový kameny a taham tam DR. Celkem sem si zvyk, že dřív nebyly vakuově balený a sem tam byly tenký struny zabordelený. Teď během dvou týdnů sem tam natáh dvě sady, u obou mi praskla struna, vždycky mi praskaj jen basový a když mi je u nás prodavač dával, tak že už sou starý. Což sem taky poznal podle prachu a podle toho, že teď už je vakuově balí, ale tyhle ještě nebyly. Tim jen chci říct, že od tý doby, co DR vakuově balí, tak ty struny sou mnohem lepší a nepraskaj, což se mi potvrdilo během těch dvou starejch sad.cherreda píše:Předávané zkušenosti jsou fajn, ale ve finále je veškeré chování strun extrémně subjektivní.
Jinak se chci zeptat, znáte nějaký jiný struny krom DR, kde v sadě jedenáctek bude tlusté E 50 a ne jen 48? Dadario maj 49, to už sem zkoumal.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Jedenáctky na elektriku jsem užíval Gibson 11-50.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- billie.raf
120 korun? Tak to bych je tahal každý dva týdny. Přijde mi, že během týdne sou u mě každý struny mrtvý, timhle bych to asi vyřešilmartina72 píše:Jedenáctky na elektriku jsem užíval Gibson 11-50.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Bývávaly o dost dražší, teď je to o dost lepší. Pokud máš každé struny do týdne mrtvé, budeš asi spokojený, mi zvukově opravdu v krátké době mrtvěly (což mi ale vyhovovalo, kupoval jsem je právě kvůli zvuku po prvním týdnu). Asi z Polska, mám dojem, že Gibson tu nemá zastoupení pěkných pár let.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Jaké struny používáte???
Nejdřív jsem hrál na hybridy od dadaria, potom jsem přestoupil na Ernie Ball, a teď si nemůžu vybrat mezi elixírama a cleartone.
Co byste mi doporučili?
Hraju převážně metal 70/80 let a maximálně sklouznu do dropu C.
Co byste mi doporučili?
Hraju převážně metal 70/80 let a maximálně sklouznu do dropu C.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Doporucil bych ti struny Rotosound.
GHS boomers