Kytara do 10 000

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Šimkojc

Re: Kytara do 10 000

Příspěvek od Šimkojc »

Co člověk to názor. Já bych zaprvé nebral černou, protože je na ní vidět každý otisk prstu a škrábanec a krásné dřevo je zbytečně schované pod lakem. Za druhé bych zapomněl na uvedené značky Washburn a Fender, jsou to spíš takové kytarové trenažéry, nevypadají špatně, ale moc jim to nehraje. Kolem desítky je na Kytary.cz elektroakustická Sigma a Dowina. Z těch bych jednu vybral, to jsou dobré nástroje.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

nebi píše:Rozhoduju se mezi dvěma elektroakustikama, kterou byste doporučili víc? :D nebo dali ještě jinej tip... :lol:
WASHBURN WD7SCE BM
http://kytary.cz/washburn-wd7sce-bm/HN120866/
nebo
FENDER CD-140SCE BK
http://kytary.cz/fender-cd-140sce-bk/HN112892/

předem dík za názory!!
Zúžit výběr na 2 šmejdy a potom chtít radit, tomu říkám nápad.
I když jak koukám - výběr z webu, CW a v černý barvě - to o hraní stejně nebude, takže nemůžeš udělat chybu. Koupil bych tu která je černější ...
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
nebi

Příspěvek od nebi »

Díky za názory!! Nejsem žádnej znalec, tak jsem si chtěl nechat poradit, než to půjdu vyzkoušet. Tam mi k tomu taky něco řeknou, tak ať na ně nečumim jak trouba.
Černá se mi hold líbila, to jste mi rozmluvili, takže Čavliho asi nepotěším :-D
Fender jsem si říkal, že je značka, že by to mělo hrát, zřejmě to asi platí spíš u elektrických.
Taky budu muset asi trošku zvednout cenovou hranici, protože chci kytaru s vykrojením a třeba ta Sigma je tam až od desíti vejš.
Počkám, jestli se najde ještě nějaká rada/názor a vydám se na výlet do kytar :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Na co výkroj? Taky jsem si kdysi myslel, že budu mít výkroj a budu valit sóla na akustiku jak metloš. Za těch X let co ak. kytaru vlastním jsem polohy ve výkroji NIKDY nevyužil tak, aby mi tam případné tělo v něčem vadilo.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

A já např. výkroj používám každý den. Tohle bych nechal na tazateli.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Je rozdíl mezi kytarovým začátečníkem a kytaristou, který ví co hraje, proč to hraje a jak to hraje. Ale proti výkroji nic nemám, jen je třeba si položit tu otázku, zda jej na ak. kytaře potřebuji a neomezuji si tak zásadně výběr.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak, tak Hendrek to shrnul pěkně.
Je třeba se rozhodnout co převážně na tu akustiku hodláš hrát. Např. doprovod písniček opravdu není potřeba (stejný postup platí pro snímač, opravdu ho potřebuješ? nebo budeš potřebovat?)

PS: To ze vubec Fender neumi akustiky je oblíbený internetový hoax.
Jak jsem psal, je třeba vybírat konkrétní kus nezávisle na značce. Stuart Hamm (světoznámý basista) tomu říká ponožkový test - navléknout na hlavu ponožku abys neviděl značku a teprve pak se rozhodovat.

PPS: ze washburn do deseti tisíc je jenom kytarový trenažér- to je spíš na skotské střiky než aby tento subjektivní výkřik bral někdo vážně 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jasně. Výkroj a snímač zbytečně zdražují cenu za kytaru, tj. když chci utratit určitou cenu, tak když se bez výše uvedených obejdu, měl bych dostat za ty peníze lepší/kvalitnější kytaru. Takže je to vždy na zvážení, jestli opravdu nutně výkroj a snímač potřebuji.

Na druhou stranu jsem přišel na to, že výkroj není nutný, ale je to fakt pro mě osobně příjemná věc, která mi usnadní hraní některých skladeb. Takže za mě určitě ano. A když si vezmu, jaké mám problémy s doinstalovaným snímačem (Anthem na Martinu), oproti vestavěnému (Taylor), tak bych vestavěným snímačem také neopovrhnul.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jaky mas problem s Anthemem?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

1. Upadl mi snímač pod kobylkou. Což bylo asi způsobeno tím, jak jsem do té kobylky malíkovou hranou mlátil.
2. Když hraju silné vibráto, vibrace rozvlní i tělo Anthemu, které vydává nepěkný zvuk při kontaktu s horní deskou.
3. Když poklepávám na horní desku, zní to blbě (takový pazvuk), protože opět dochází ke kontaktu horní desky a těla Anthemu.
Mno, asi to je dost specifické, ale stejně mě to s**e.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

prestoze to je specificke, tak u snimace za desitku by me to taky sra*lo :?
Uvidime jak bude referovat cherreda az ho poradne prozene...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tím "specifické" jsem myslel mou hru. Většina lidí tím způsobem asi nehraje (že by různě mlátila do kobylek a poklepávala na horní desku) a pak asi funguje vše normálně.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Abych to uvedl ještě na pravou míru. Bod 2. z postu akusticke-kytary/kytara-do-10-000-t1616 ... ml#p711005 způsoboval kablík, který narážel do žebrování a ne tělo Anthemu.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Taky bych se připojil do tohohle threadu. Sháním na léto nějakou akustiku. Preference co se týče tvaru, zvláštní nemám, asi bych šel do dreadnoughtu, ale jumbo, GA apod. by mi taky nevadily. Co chci- cinkavý, navýškovaný zvuk, elektronika není nutností, ale nevadila by mi. Moc se mi nelíbí kombinace smrk/mahagon - cedr/palisandr mi zní tak nějak líp.

Etalonem dokonalé akustiky je pro mě Dowina D99, kterou jsem dřív měl.
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Co toto? pokial ti nevadi ze je z druhej ruky

http://hudebnibazar.cz/prodam-celomasiv ... /ID974861/
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
jastud

Příspěvek od jastud »

ajdam píše: Etalonem dokonalé akustiky je pro mě Dowina D99, kterou jsem dřív měl.
Tak si ji kup znova. Myslim ze do desitky se vlezes a budes mit co chces. Jinak mozna seaguly nebo furchy z druhe ruky by taky mohly splnit zadani.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

kulidone: Parkwood? Máte s tím někdo zkušenosti?

jastud: Už se léta nevyrábí... A na bazaru jsem jí neobjevil. Je fakt, že mají model D999, kterej je jí celkem podobnej.

Jinak z celomasivu bych měl celkem obavy. Kytaru asi budu tahat po všech čertech, tak je to pro mě trochu zbytečnej luxus...
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Parkwood je myslim, ze cort... takze to nebude spatne....

tak radsej by som dal 10k za celomasiv ako 10k za polomasiv.... inak si o svojich podmienkach nic nehovoril ...
Taylor 412ce LTD (rosewood), Taylor 114ce, Fernandes Revolver Pro 81/85, Landscape SPT-CST/F Custom
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Njn, mě ani nenapadlo, že by se do desítky dal sehnat celomasiv... Jinak Furcha za 10 000,- bych si nechal líbit, kdybyste na nějakýho na bazaru narazili, tak ho sem neváhejte postnout :-)

Ha, co třeba toto: http://www.sbazar.cz/pavel.dvrk/detail/ ... -furch-d61 ?
Tahle: http://hudebnibazar.cz/parkwood-pw510-prodam/ID980130/ taky nevypadá špatně. Jen mi za 10 000, přijde trochu drahá...

Máte někdo s těma parkwoodama osobní zkušenosti? Recenze na netu jsou dost nejednoznačný...
kulidone

Příspěvek od kulidone »

Tak je to z druhej ruky... takze povodna cena je ovela drahsia....

Furch za 10k pripada do uvahy asi len 20ka (celomasiv) a 40ka (polomasiv) kedze vravis, ze chces nacinkany a navyskovany zvuk tak potrebujes hladat kombinaciu smrek/palisander popripade cedr/palisander.... co tieto modely nesplnaju....

link na Furch D61 mi nejde otvorit ale bude to pravdepodobne smrek alebo ceder s mahagonom....

Co sa tyka parkwood pw510 myslim si ze je to slusna cena nova gitara stoji 14,5 tisic.... nehovoriac o snimaci, ktory stoji na thomanne 5000 bez instalacie.... predpokladam, ze si si ten snimac nevsimol... kazdopadne aj keby predaval len gitaru za 10 tisic z 14,5 tisic je to podla mna ferova ponuka samozrejme zalezi na stave nastroja
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“