Divný a chraplavý zvuk kytary

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
TomCZ

Divný a chraplavý zvuk kytary

Příspěvek od TomCZ »

Ahoj, chtěl bych se zeptat. V poslední době nějak nemůžu nastavit pěkný zvuk na své kytaře, strat. Je celkem jedno, jestli je to na kombu Cube 20GX nebo na AmpVox. Když vezmu kytaru dětskou kytaru od kluků a jen přepojím kabel, nastavím hlasitost a clony a snímač na stejno, tak z jejic kytary je je daleko hezčí jasnější zvuk.
Většinou používám kombinaci středního a krkového snímače

Ode mne je zvuk takový zastřený, nejasný, občas jakoby roztřepený, nebo jak to popsat a ještě jednu věc pozoruji. Když brnknu nějaký powerchord, tak u kluků prostě postupně dozní, ale u mne zní chvilku normálně (tedy pořád zastřeně, roztřepeně) a pak najednou jako nějaký efekt začne zesilovat a zeslabovat, jakoby zvuk kolem kroužil a postupně slábne.

Kytaru mám od Vánoc, zatím původní struny. Jinak třeba ladění drží celkem dobře.
BaCHBGS TRAR burned, YAMAHA RGX 420DZII
JAY TURSER JT-30-MRD (pro děti)
Roland CUBE-20GX, Roland Micro CUBE GX Black
Boss ME-25, Vox amPlug 2 Classic Rock, iRig HD2
Epiphone Acoustic PR-100/VS
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Divný a chraplavý zvuk kytary

Příspěvek od Hendrek »

To je jako zavolat do autoservisu, že ti v motoru něco škrundá, a chtít po nich, ať ti na dálku řeknou, co to je. Slovní popis může být sebelepší, ale bavíme se o zvuku, takže sem, prosím, vlož nahrávku problému. Díky.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Zatím bych vyměnil struny a hokus pokus pokračuje :wink:
Od vánoc je dlouhá doba,co to je za struny?Ani Elixíry tak dlouho nevydrží.Ani jiné dráty ....
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Hendrek píše:To je jako zavolat do autoservisu, že ti v motoru něco škrundá, a chtít po nich, ať ti na dálku řeknou, co to je. Slovní popis může být sebelepší, ale bavíme se o zvuku, takže sem, prosím, vlož nahrávku problému. Díky.
Já to zkusím nahrát, ale až tu bude trošku klid. Možná bych to zkusil lupnout do noťasu, ale tam mám jen kombo audio, tak netuším, jestli mi to půjde.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Co kdybys přepájel celou elektriku? Není tam studeňák? Zatoč si taky všema poťákama, třeba maj nějakou polohu, kde to právě škrundá. O strunách od Vánoc se nebudu vyjadřovat, ať si každý hraje na staré, degradované a zrezlé dráty, jak chce, těma to ale není.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já mám taky struny od vánoc a do příštích mi vydrží ;). Jde i o to, jak člověk hraje, jak čistí a s jakým zvuken se ještě smíří. Žádné rezavé dráty se u mě nekonají ani po roce. Pokud na kytaru hraji jednou za dva měsíce, nebudu na každé hraní měnit struny. To jen tak OT na okraj, abych osvětlil i jiný úhel pohledu a zavdal příčinu k horlivé odezvě propagátorům měnění strun po dvou týdnech (ovšem ne v tomto vlákně, kde je to OT :) ).
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Hendrek píše:Já mám taky struny od vánoc a do příštích mi vydrží ;). Jde i o to, jak člověk hraje, jak čistí a s jakým zvuken se ještě smíří. Žádné rezavé dráty se u mě nekonají ani po roce. Pokud na kytaru hraji jednou za dva měsíce, nebudu na každé hraní měnit struny. To jen tak OT na okraj, abych osvětlil i jiný úhel pohledu a zavdal příčinu k horlivé odezvě propagátorům měnění strun po dvou týdnech (ovšem ne v tomto vlákně, kde je to OT :) ).
Ok,jen se ani nevyjádřil jak často hraje,nikomu neradím struny měnit za dva týdny a podobně!
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To nebylo na tebe Jirko, jako spíš na zvolání o zrezlých strunách, jejichž skutečný stav ovšem neznáme. Samozřejmě, že výměnou strun po půl roce se nedá nic zkazit, ba naopak. Já kdybych hrál na kytaru více než nyní, měnil bych také častěji.
torst

Příspěvek od torst »

TomCZ: Vlez do elektriky, klidně s připojeným aparátem a špejlí nebo něčim oťukávej všechny uzly, jestli se projeví závada, zhoršení/zlepšení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Pokud jde o stromy, pak jsou to originál dodané s kytarou BaCH. Četnost hraní, no, to je těžké, ale asi by se to dalo průměrovat tak na hodinku denně, ale není to hraní, spíš cvičení, pentatoniky, občas nějaký powerchord, žádné zuřivé tahání strun, to ještě zdaleka neumím 8) Ovšem pravdou je, že se dá těžko říct, jak dlouho někde kytara ležela s nataženými strunami.

Pokud jde o nahrání zvuku, umíte někdo z CubeJam ? Nějak nevím jak nahrát čistý zvuk bez backingtracku, pořád se mi to mixuje. Napadlo mne stáhnou 'prázdnou' MP3. A pak teda zatím netuším, jestli to z té aplikace nějak dostanu do iTunes. Apple není moje krevní skupina.
torst

Příspěvek od torst »

máš ty stromy pořádně naladěný ???
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

jj, to jo, ladění kontorluji, malinko mi neladí dvě na oktávě, ale to bych řešil s výměnou strun, je to na tlouštku ručičky.
Pokud mi to dnes vyjde, možná s tím skočím k prodejci, ať si to poslechne a řekne a potom bych kdyžtak zkoumal dál.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zajdi s tím k prodejci. Bude to kolem jackové samice nebo přepínače nebo špatný Volume poťák. Reaguje to na vrtění kabelem, na pohyby přepínače, na otáčení Volume?
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

kmensik píše:Zajdi s tím k prodejci. Bude to kolem jackové samice nebo přepínače nebo špatný Volume poťák. Reaguje to na vrtění kabelem, na pohyby přepínače, na otáčení Volume?
jj, už jsem jim volal a můžu přijít. Říkal jsem jim, že nedokážu posoudit, jestli to může být strunami apod.
Já si teda moc nerozumím s tónovými clonami, ale u těch mi přijde, že neslyším rozdíl. Na kabel to nereaguje, to ne.
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Tak prý jednoznačně mrtvé struny, na první brnknutí.Dokonce mi pánové u Humla ukázali, jak se ta mrtvá struna chová, přesně tam pak byl vidět ten rozkmit, který způsoboval ten rozkolísaný zvuk při doznívání. Struna najednou začala podivně kmitat jakoby nahoru dolů od těla kytary...

Tak jsem zase moudřejší, tak trošku jsem si to myslel, ale jirkatol tedy měl pravdu 8)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

TomCZ píše:Tak prý jednoznačně mrtvé struny, na první brnknutí.Dokonce mi pánové u Humla ukázali, jak se ta mrtvá struna chová, přesně tam pak byl vidět ten rozkmit, který způsoboval ten rozkolísaný zvuk při doznívání. Struna najednou začala podivně kmitat jakoby nahoru dolů od těla kytary...

Tak jsem zase moudřejší, tak trošku jsem si to myslel, ale jirkatol tedy měl pravdu 8)
Děkuji :lol: :wink:,dle mého názoru(nezkušeného) to byl začátek řešení problému.
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Já jsem laicky usuzovat, že by to zaostření zvuku mohlo být strunami, ale to občasné jakoby roztřepení a hlevně kolísání zvuku při doznívání jsem fakt netušil, ale viděl jsem to pak i při sledování té struny u nich na prodejně.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Taky jsem rád,když mi někdo poradí s problémem,který řeším.Udělal jsi dobře,že jsi tam zašel.Tady by to bylo o dohadech jo-ne,když to nikdo neslyšel.
Tím samozřejmě nesnižuji HF,ani nic takového si nemyslím,protože mi tu už spousta lidí znalých konkrétních věcí pomohlo a za to jsem samozřejmě vděčný.
TomCZ

Příspěvek od TomCZ »

Já jsem spíš řešil, jak ten zvuk co nejlépe nahrát, ale zatím si moc nerozumím s ipadem, tak mozna to jde přes i-Link, či jak se to jmenuje. Pak by to možná dokázali posoudit podle zvuku, v tom má Hendrek pravdu.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

TomCZ píše:Já jsem spíš řešil, jak ten zvuk co nejlépe nahrát, ale zatím si moc nerozumím s ipadem, tak mozna to jde přes i-Link, či jak se to jmenuje. Pak by to možná dokázali posoudit podle zvuku, v tom má Hendrek pravdu.
Samozřejmě,proto jsem to psal,když to nikdo neslyší,těžko se to posuzuje.
Mimochodem Hendrek zrovna patří k těm všem znalým,co jsem vyzdvihoval v minulém příspěvku! :wink: Asi tolik,toť vše :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“