Ahoj, poradí někdo dobré cvičení?!
před pár týdny jsem začal s cvičením na akustickou kytaru, mám odehráno 20 let na baskytaru, ale ted u kytary mi dělá velký problém trefit se do správné struny - mám na mysli mnohem menší rozteč strun oproti base, nemáte někdo dobrý tip jak to pocvičit? Díky čau
Přechod z baskytary na kytaru
Pravidla fóra
Re: Přechod z baskytary na kytaru
vlastik píše:Ahoj, poradí někdo dobré cvičení?!
před pár týdny jsem začal s cvičením na akustickou kytaru, mám odehráno 20 let na baskytaru, ale ted u kytary mi dělá velký problém trefit se do správné struny - mám na mysli mnohem menší rozteč strun oproti base, nemáte někdo dobrý tip jak to pocvičit? Díky čau
Jsme na tom stejně. Víš, jak mi bylo, držet v ruce titěrnej stratovskej krček? Prostě jen hraj ... a hoooodně uvolni levou ruku, hodně, žádná křeč. Bůhvíjaký baskytary jsi sedlal, třeba se s nástrojem a strunami rád pral. To tady nesmíš, dostal bys zánět zápěstí na to tata. Problém to nebude, do měsíce jsi na svym.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Přechod z baskytary na kytaru
Svatá pravda, ono u mě stačilo po 30 letech přejít z akustiky na Startocastera....chce to hodně ale hodně uvolnit . Pořád si myslím, že to není ono...občas mi tam ty stereotypy s mačkáním strun a "drcením" krku naskočímartina72 píše:Jsme na tom stejně. Víš, jak mi bylo, držet v ruce titěrnej stratovskej krček? Prostě jen hraj ... a hoooodně uvolni levou ruku, hodně, žádná křeč. Bůhvíjaký baskytary jsi sedlal, třeba se s nástrojem a strunami rád pral. To tady nesmíš, dostal bys zánět zápěstí na to tata. Problém to nebude, do měsíce jsi na svym.
No, sranda, po vcerejsich cca 4 hodinach cviceni uz mam trochu lepsi pocit
diky za podporu
.. ale ta akustika to je paráda .. čím jsem starší tím se mi více líbí , mám i elektro-akustickou bezprazcovou baskytaru, ale ted ta kytara me hodne bere .. ok, mam pred sebou stovky hodin zabavy. A o to jde ne?
Ahoj
.. ale ta akustika to je paráda .. čím jsem starší tím se mi více líbí , mám i elektro-akustickou bezprazcovou baskytaru, ale ted ta kytara me hodne bere .. ok, mam pred sebou stovky hodin zabavy. A o to jde ne?
Ahoj
Čeká tě hodně zábavy. Na ovládnutí více nástrojů je super to, že jsi schopen si nahrát celou skladbu sám, nebo si udělat na cokoliv spodek a k tomu jammovat na jiný stroj ....
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Přechod z baskytary na kytaru
Presne tak. Taky se ale ucim proto, ze si chci zahrat normalne venku. Ne ve zkusebne ale venku na lavicce.
To jsem vzdycky chtel, myslel jsem si ,ze budu hravat s akustickou baskytarou ale bohuzel, nasucho je to mooc potichu, to je zrejme problem vsech akust.baskytar - na rozezneni spodků mají moc malé tělo. Jedině kontrabas do budoucna