Kombo na doma - LAMPA
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma - LAMPA
Jak už jsem psal výše - super Champ je prostě super. Už jsem ho jednou měl, pak prodal, když jsem pro něj neměl využití a dneska jsem ho znova koupil - za 4500 docela dobrej kup.
Hned jsem připojil Squier classic vibe strata a čistej zvuk jak víno! A zkreslení taky dobrý.
Hned jsem připojil Squier classic vibe strata a čistej zvuk jak víno! A zkreslení taky dobrý.
Jak zadardmo.. nový ide okolo 450 EUR (cca 12 000 kč), navyše je to jediný adept tu z odporúčaných, ktorý majú u nás fyzicky na krámě, bez odskúšania po skúsenostiach nekupujem už radšej ani trsátkaPlacka píše:...za 4500 docela dobrej kup.
Ale elektronkový Super Champ má 15W a diskuse na předchozí stránce se stavěla spíše proti tomu si pořizovat něco s tímto výkonem i do RD (což osobně moc nechápu i s ohledem na to, že také mám 15W zesilovač a mám na tu věc opačný názor, ale záleží na tom jak a s čím člověk hraje před zesilovačem/kombem).
Jenže SCXD, asi díky modelingovému preampu, hraje dobře už od minimální hlasitosti. Nahlas hraje samozřejmě ještě líp, ale na rozdíl od malých 5 w zesíků už při malé hlasitosti má dostatek gainu a komprese, jako vytavený lampáč s brzdou výkonu. Přitom ten zvuk není tak plochý a překomprimovaný, jako při velkém utlumení brzdou výkonu. Aspoň co mohu porovnávat SCXD s Jet City 20HV v kombinaci s brzdou Jettenuator.
Blackstar HT1 by asi byla taky dobrá volba, ale nemám zkušenost s tím, jak hraje při minimální hlasitosti, pokud by potřeboval trochu otevřít, tak i 1 w je hodně nahlas.
Blackstar HT1 by asi byla taky dobrá volba, ale nemám zkušenost s tím, jak hraje při minimální hlasitosti, pokud by potřeboval trochu otevřít, tak i 1 w je hodně nahlas.
wikxzen ma tu vyhodu ze to muze doma tavit tak, ze vsichni ostatni bysme uz davno byli vystehovani na dlazbe
Soused nade mnou to taky tak provozuje (nastesti velmi vyjimecne), takze policajty volam az vecer po desate
imho uz nazev tematu je proste pokus o popření fyzikalni reality, urcita hlasitost je k tomuto zadani vzdycky potreba (v 99% vyrazne hlasitejsi nez okolnosti dovoluji).
Pritom elegantni reseni na doma existuje - lampovy preamp (nabídka se stále rozšiřuje) + IR cab (momentalne nejdostupnejsi AMT Pangea)
A pak uz si poustet fullstack klidne do sluchatek nebo HiFi bednicek na hlasitostni urovni jak je potreba.
Ze vsech kompromisnich metod (doma to jinak nejde) vitezi ve zvukove kvalite (s drtivym naskokem pred ostatnima).
Soused nade mnou to taky tak provozuje (nastesti velmi vyjimecne), takze policajty volam az vecer po desate
imho uz nazev tematu je proste pokus o popření fyzikalni reality, urcita hlasitost je k tomuto zadani vzdycky potreba (v 99% vyrazne hlasitejsi nez okolnosti dovoluji).
Pritom elegantni reseni na doma existuje - lampovy preamp (nabídka se stále rozšiřuje) + IR cab (momentalne nejdostupnejsi AMT Pangea)
A pak uz si poustet fullstack klidne do sluchatek nebo HiFi bednicek na hlasitostni urovni jak je potreba.
Ze vsech kompromisnich metod (doma to jinak nejde) vitezi ve zvukove kvalite (s drtivym naskokem pred ostatnima).
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
On ten 1W třeba ve srovnání s 1W u VOX AXC4 je mnohem slabší ....k tomu ještě 8´repro . Netvrdím, že je to jediná cesta, ale na doma mi ten Blacksar přišel dobrej. Oproti tomu s VOXem jsem na 1W hrál ve zkušebně s dědkama bluesFořt píše:Jenže SCXD, asi díky modelingovému preampu, hraje dobře už od minimální hlasitosti. Nahlas hraje samozřejmě ještě líp, ale na rozdíl od malých 5 w zesíků už při malé hlasitosti má dostatek gainu a komprese, jako vytavený lampáč s brzdou výkonu. Přitom ten zvuk není tak plochý a překomprimovaný, jako při velkém utlumení brzdou výkonu. Aspoň co mohu porovnávat SCXD s Jet City 20HV v kombinaci s brzdou Jettenuator.
* mám na doma Teslu (JCM800 MOD) v lampě, 50W, 2xEL34. Ano, bydlim v RD na okraji obce. Nestartuju ji často a pouštim tak na 1/4 výkonu a není to tragedie. Do 2x12. Pěkný basy.
* Těch slabejch lamp - 1 - 5W bych se neobával. V paneláku to teda musíš kočírovat a je to trochu na hlavu - pořídit si zesík, kterej nesmíš normálně používat, ale svítí to a hřeje to, to je animální záležitost.
* zabte mě, ale kdybych chtěl nejaké prdítko na doma - s tímhle bych nadělal dost parády : http://hudba.bazos.cz/inzerat/59332640/Kombo-Peavey.php
* Těch slabejch lamp - 1 - 5W bych se neobával. V paneláku to teda musíš kočírovat a je to trochu na hlavu - pořídit si zesík, kterej nesmíš normálně používat, ale svítí to a hřeje to, to je animální záležitost.
* zabte mě, ale kdybych chtěl nejaké prdítko na doma - s tímhle bych nadělal dost parády : http://hudba.bazos.cz/inzerat/59332640/Kombo-Peavey.php
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zdar, tak na zabití to určitě není, ale je to "jen" tranzistorák, takže zkreslení podle mě naprd. Je to otázka volby: polovodič - lampa. Když někdo netouží po zkresleném zvuku (nebo se jej rozhodne dosahovat krabičkami) je tranzistor dobrá volba. "Kouzlo" lamp se projevuje až u zkresleného zvuku, pro čistý zvuk je tranzistor úplně v pohodě, dá se říct, že i lepší než elektronka.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tak to je jeden z mýtů, který se tu věčně omýlá. To je přece pěkná blbost, většina tranzistorových kytarových zesilovačů přece zkreslení nevytváří přebuzením tranzistoru, aby to vedlo k nějakému nelibému fuzzoidnímu zkreslení. Řada z nich má pro zkreslení zvláštní obvod,povětšinou overdrive nebo distortion založený na operáčích, tedy vlastně "zabudovanou krabičku". Peavey používá technologii transtube, cožje defacto asi na operáčích či FETech založený analogový modeling lampového zkreslení. Lampa to sice není, ale nelze říct, že by to zkreslení bylo "naprd". "Naprd" může kreslit i leckterý celolampový zesilovač, třeba Fender Tweed bude pro moderní metal nepoužitelný.
Ja bych si na doma dnes koupil Vox Mini5 rhythm - ma zabudovanyho aut bubenika, takze bych nemusel mit ext metronom, hraje slusne a navic je na baterky, takze min opruzu se zapojovanim. Doma cvicim pres vst pluginy a nebo irig + sluchatka, mel jsem Blackstar HT-1, ale na doma byl proste moc hlasitej.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak keď už aj ten Blackstar HT 1W je na doma hlasité, tak to pomaly ale isto myšlienku lampy na doma radšej púšťam z hlavy.Kinx píše:mel jsem Blackstar HT-1, ale na doma byl proste moc hlasitej
on samozrejme hral pouzitelne i potichu, ale proc mit 1w lampove kombo, ktere benefituje predevsim ze zkresleni konce (resp nejlip hraje s masterem na plno a preampem v nizsich hodnotach) kdyz ho naplno muzu dat jen v hodinach, kdy nikdo v okoli neni doma? ze simulaci dostanu stejne dobre a lepsi zvuky se stejnou nebo lepsi dynamikou. Ten iRig je trochu nouzovka, ale porad je to slusne a cvicit se na to da v pohode (pouzivam Garage Band) - rad cvicim na hnusny zvuky co jsou citlive na dynamiku a to tam + - nastavit jde.
K téme malý postreh - v Muzikeri som sa hral pred pár dňami s Fender Bassbreakerami 7W a 15W a nemal som pocit, že by boli nejak extra hlasité. 7W asi v polovici volume a gain vyhulený na vyššie skreslenie a povedal by som, že stále OK aj do domácich podmienok. Takisto aj tá 15-ka - som čakal, že to bude neznesiteľné už pri cca 15-20%, ale v poho. Tak neviem, podľa mňa je to asi dosť individuálne. VOX 5W sa može zdať hlasný aj na 1W, ale Fender 7W je znesiteľný. Takže mne sa nezdá lampa na doma až taký nonsens...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je rozdíl mezi doma (na samotě u lesa) a doma (v paneláku). Prostředí dělá své. Taky zvuk na krámě je jiný, než jak bys jej vnímal se stejným aparátem doma v malé místnosti.
Hlavně reproduktory udělají hodně. Schválně si srovnej parametry u všech potencionálních komb "na doma".
Vím že mě s tím vynesete v zubech, ale rozhoduji se Bugera V5 / Crate V8 Palomino - oboje poměrně shity ale líbí se mi zvukově i cenou (bazar) a chci to nakrmit nějakou krabičkou pro metalovější zvuk. Které z nich a jaká ideálně krabka? Nedávejte mi prosím rady typu přišetři a kup si to a tamto. Chci prostě názor zda Crate nebo Bugera a jaká krabka k tomu. Díky 
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Proč od Crate ty véčka, který jsou plný operáků, když se na bazáči valí superjednoduchej, kvalitní blackheart (taky Crate ale taková poctivější konstrukce) BH5, která hraje moc pěkně? S touhle Bugerou zkušenosti nemám měl jsem 1960 a byl to príma apec (ale ta váha bez auta nešla)
Na tuhle Bugeru (V5) jsem měl možnost si zahrát a určitě bych to neoznačil za sh*t. Tuším že to mělo i nějaký přepínání výkonu takže na doma určitě použitelný, ale i s gainem naplno to bylo nejvýš na klasický rock ala dřívejší ACDC. S nějakou overdrive krabkou z toho teoreticky dostaneš něco podobnýho Iron Maiden apod., jako Mesa to pravděpodobně znít nebude.
Zkus se taky podívat po 5W Blackstáru, jsou to moc povedený dvoukanály a na bazaru určitě taky za babku
Zkus se taky podívat po 5W Blackstáru, jsou to moc povedený dvoukanály a na bazaru určitě taky za babku
Rozhodně Bugera, Crate je neštěstí !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Zdar, jestli je Crate přímo neštěstí nevím, jsem však jednoznačně taky pro Bugeru. Je to celolampa (bez operáku na vstupu). Při bezprostředním porovnání se Ti může jevit Crate jako více "hi-gain", což je dosaženo právě těmi operačními zesilovači na vstupu. U Bugery bys musel buď modifikací gain zvýšit nebo "nakopávat" krabičkou. I tak by bylo velmi vhodné, abys doplnil kondenzátor (cca 22nF nebo více na vstup), abys měl jistotu, že si bude Bugera s jakoukoliv krabičkou "rozumět". Když tam ten kond nedáš, může se stát, že pokud bude mít krabička na výstupu jakékoliv nenulové ss napětí, posune pracovní bod vstupní triody až do nepoužitelna. To je češtin, což. 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.