Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem snímačů na Jazz Bass.
Jednalo by se o využití v post-metalu, sludge, stoner, drone,... čili podladěná basa, stylově něco jako Pelican, Sunnata, Russian Circles, ISIS, Neurosis,...
Dostalo se mi typu na snímače Aguilar a Bartolini. (EDIT: Možná Delano?)
Nějaké zkušenosti, tipy,..?
Pokud tu už nějaké vlákno je, tak prosím odkaz, nenašel jsem...
Snímače - Post/Sludge/Stoner/...
Pravidla fóra
Re: Snímače - Post/Sludge/Stoner/...
Hm.. i když už dávno nejsem rockergriper píše:Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem snímačů na Jazz Bass.
Jednalo by se o využití v post-metalu, sludge, stoner, drone,... čili podladěná basa, stylově něco jako Pelican, Sunnata, Russian Circles, ISIS, Neurosis,...
Dostalo se mi typu na snímače Aguilar a Bartolini. (EDIT: Možná Delano?)
Nějaké zkušenosti, tipy,..?
Pokud tu už nějaké vlákno je, tak prosím odkaz, nenašel jsem...
- Ve výsledku to bude jedno!!! -
Všechny Tebou uvedené firmy jsou zárukou kvalitního přenosu i podladěné basy. Bartolini je keramika, bude asi ostřejší. Alnica vinutá plain enamelem zní ostřeji než sametovější formvarová cívka.
Je mi jasný, že hledáš nejen kvalitu ale i barvu zvuku a to je běh na dlouhou trať. Bez vyzkoušení na vlastní ucho to asi nepůjde.
Trochu se dá vyčíst i z frekvenčních průběhů, (basy/středy/výšky) které udávají někteří velkovýrobci jako Fender, Seymour,Di Marzio atd. Přeju šťastný výběr na první pokus.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Re: Snímače - Post/Sludge/Stoner/...
Díky, to už je druhej názor co se mi dostal, že ve výsledku je to celkem jedno. 
Tak díky, něco o nich přečtu a vyberu.
Tak díky, něco o nich přečtu a vyberu.