Výběr modelingového komba - Peavey, Fender, Vox

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Tube Guru
Odborník

Re: Výběr modelingového komba - Peavey, Fender, Vox

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, co říkáte pánové na tohle: http://www.quilterlabs.com/index.php/pr ... -mini-head
Setkali jste se s tím už někdo osobně? Nebo to už někdo dokonce vyzkoušel? :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
samillsons

Příspěvek od samillsons »

ahoj lidi, přemýšlím o Fender Mustang. Líbí se mi možnost stažení presetů. Zkoušel jsem se po netu dívat a nikde nemůžu najít jaký je výběr už hotových presetů. Nevíte kde hledat dík
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

samillsons píše:ahoj lidi, přemýšlím o Fender Mustang. Líbí se mi možnost stažení presetů. Zkoušel jsem se po netu dívat a nikde nemůžu najít jaký je výběr už hotových presetů. Nevíte kde hledat dík
Koukni sem:

https://fuse.fender.com/
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

jak radí jirkatol, nahoře vlevo na té stránce musíš zadat typ aparátu, a pak se objeví prolink na downloads presetů
samillsons

Dík. Přemýšlím nad dvěma komby Roland cube 40 a Fender Mustang 2. Už jsem byl skoro rozhodnut pro Mustanga, ale ted jsem se tu někde dočetl, že u přepínání (nožním) jsou tam jakési prodlevi a to by mi dost vadilo- ale bylo to staršího data, nevíte jestli už to maj nějak pořešené? jinak se mi na něm líbí to 12´´ repro a možnost stáhnutí presetů. Roland bude mít asi jednoduší ovládání a možná i lepší zvuk, tak babo raď
filo01

Příspěvek od filo01 »

Prodleva bude stejná jako u přepnutí patche rukou přímo na kombu, ten footswitch to nezrychlí. Co si pamatuju z Mustanga1, tak je to slyšet, ale není to žádná sekundová katastrofa, viz
https://youtu.be/h5tXv2PN4HY?t=76
Jestli nějak speciálně neprahneš po Rectifieru a Extreme modelu, tak bych šel do Mustanga a ideálně do verze V2 (má modely navíc a jeden flat, takže můžeš předřadit mulťák, kdybys potřeboval)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
samillsons

jo dík za video. Neni to nic hrozného. Mám to jen na domácí cvičení myslíš, že těch 40W není moc. Aby zvuk byl pěkný při rozumné hlasitosti. Mám teď 15w 8" a je to hrozný chrastítko. Nejsem moc znalí- mohl by jsi mi prosím vysvětlit ten poslední odstavec :-)- Jestli nějak speciálně neprahneš po Rectifieru a Extreme modelu, tak bych šel do Mustanga a ideálně do verze V2 (má modely navíc a jeden flat, takže můžeš předřadit mulťák, kdybys potřeboval) dík
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
filo01

Příspěvek od filo01 »

samillson: Záleží, co to bylo za kombo ten 15W a 8". Já mám doma 2x3", 10W (Yamaha THR) a neměnil bych ani za zlaté prase :) Těch 40W Mustanga je na doma asi strop, podle mě by ti stačil i Mustang 1.
R-Fier a Extreme jsou hodně zkreslené zvuky, dost specifické a z Mustanga je nedostaneš, kdyby ses rozkrájel. Nevím, co chceš hrát, podívej se na YT na ukázky. Co se týče té V2, Fender do Mustanga přidal další modely zesilovačů plus jeden speciální "rovný", se kterým můžeš Mustanga provozovat i s mulťákem, který má simulace zesilovačů v sobě (třeba Zoom G1On). Tohle verze V1 neumí, tam si prostě musíš jeden vnitřní zesák vybrat, nejde ho vyřadit.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
samillsons

no u toho rolandu jsem někde četl že tam jde snížit výkon, ale v popise jsem to nikde nenašel.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ten Roland na doma radšej nie. Ja mám Cube 30X a viac ako na 15-20% ho doma ani vytočiť nemôžem, proste je hlasné... Neviem, či ten Cube 40 má attenuator (výkonovú brzdu), ale Cube 30 má - ale dosť dramaticky to okreše šťavnatosť, akú pri hraní proste chceš. Hľadaj niečo do 15W s 10´ repro ak neuvažuješ o hraní v skúšobni.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

Ivan píše: Hľadaj niečo do 15W s 10´ repro ak neuvažuješ o hraní v skúšobni.
dost těžko. 10" repro bývá v combech od 30W výš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
samillsons

Hrají od všeho něco. Metallica,Slayer,Pearl jam,Rhchp, guns n roses. Myslím že Roland by se mi zvukové líbil víc ale mustang má možnost napojení na pc a stahovat presety.jsou vůbec na tom mustangů ty presety použitelné? Kombo s menším výkonem jsem hledal ale všude malé repro
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:
Ivan píše: Hľadaj niečo do 15W s 10´ repro ak neuvažuješ o hraní v skúšobni.
dost těžko. 10" repro bývá v combech od 30W výš.
a jo, to máš recht...

tak porozmýšľaj nad nejakým jednoduchým tranz. 1-2 kanálovým kombom s AUX/LINE in + multiefekt (napr. tu už do detailov zanalyzovaný Zoom G1x), mne sa to osvedčilo viac ako ako modeling toho Rolandu, aj pri nižšej hlasitosti sa tam nejaké straty na kvalite zvuku neprejavujú. Osobne si myslím, že modelingové kombá sú už prežitok...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
torst

Příspěvek od torst »

Ivan píše:Osobne si myslím, že modelingové kombá sú už prežitok...
100% souhlas.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
samillsons

Tak nad tím jsem už taky přemýšlel. Mám doma crate 15W a krmim to rp155 zkreslení celkem ujde ale většinou hrají přes sluchátka protože to kombo je nějaké jete. Fórum jsem prošel skrz na skrz a došel jsem k názoru že na domě je nej modeling. Co byste mi tedy doporucili
filo01

Příspěvek od filo01 »

100 lidí, 100 chutí.
Jsem panelákový hráč s občasným vytažením komba na nějakou komorní akci ke stolečku do cca 10 lidí. "Domácích" komb jsem měl hromadu, modelingy s 8 a menším reprem, s 12" jen Crate FW15R. Celkem spokojený jsem byl s Cube a Mustangem, naopak Vox, Vypyr a Spider šel hned pryč. Skoč si do hudebnin, píchni kytaru do Mustanga a uvidíš sám, mi by stačila na doma i 20W verze. Kdybys bydlel náhodou v OV nebo okolí, můžeš si přijít brnknout na Yamahu THR10X a Roland Cube10GX (ten půjde na bazar, bo zavazí ;)).
samillsons

a co by jsi mi doporučil cube nebo mustang? asi teda budu koukat po nějaké té dvacitce čtyřicet je asi dost
Ivan: myslíš, že bude s tím zoomem nějaký posun od rp155?
filo01

Příspěvek od filo01 »

Aha, Ivanovu odpověď jsem nečetl celou - se Zoomem G1On/XOn si výrazně pomůžeš oproti RP155. Mulťák plus kombo s čistým kanálem (a nejlépe širokopásmovým reprem) je samozřejmě taky řešení. Na píchnutí do AUX nespoléhej, hraje to hůř než přes kytarový vstup, a to i když máš bass,middle, treble na 12h.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

samillsons píše:a co by jsi mi doporučil cube nebo mustang? asi teda budu koukat po nějaké té dvacitce čtyřicet je asi dost
Ivan: myslíš, že bude s tím zoomem nějaký posun od rp155?
RP155 nepoznám, ale na Zoom ti tu dajú prakticky všetci pozitívnu odpoveď, je to oveľa felxibilnejšie ako modelingové kombo. Natočíš si tam všetko, od kryštálovo čistého cleanu až po úplný masaker... + efektová sekcia fakt dobrá. A prakticky to môžeš pichnúť aj do hifi ak máš, ale osobne by som si na to kúpil jednoduché kombo s aux vstupom a aspoň 10´repro, nech to má tie správne frekvencie. modeling kombo nekupuj pokiaľ si ho neodskúšaš, budeš možno sklamaný.. ja už modeling na Rolandovi ani nepoužívam, slúži prakticky ako zosilovač pre Zoom G1.

Napr. toto http://kytary.sk/laney-lx35/HN084980/ (ale najlepšie niečo z bazaru nech sa zmestíš rozpočtom aspoň do ceny toho modelingového komba ) + Zoom G1 a máš riešenie aj na doma a aj na príležitostnú akciu mimo, 30W utiahne aj skúšobničku, ja som s tým 30W Rolandom hral už aj koncert vonku, samozrejme snímaný mikrofonom a bolo to OK. Ale ak máš plány aj mimo domu, tak radšej min. 60W. Tých 30W je síce na doma veľa, ale s 10´repro ako píše torst asi s menším výkonom nenajdeš. A ten Zoom hrá dokonale aj do sluchátok.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“