Sháním digitální/elektrické piano pro dceru, které je 10 let.
Momentálně dcera chodí necelý rok na soukromé hodiny klavíru a baví jí to. Rádi bychom jí přihlásili do ZUŠ.
Jsem laik ve hře na klavír/piano a moje požadavky na elektrické piano jsou
1) cena 20 000 Kč ale po úvodním seznámení s cenami jsem trochu přidal = 25 000 +/- 3 000 Kč
2) klávesy co nejvíce podobné akustickému pianu
3) piano spíše subtilnější a vešlo se do nevelkého bytu
4) kvalitní zvuk, ale podobnost odezvy kláves akustickému pianu je důležitější (doma se bude cvičit)
5) aby dlouho vydrželo = něco bezporuchového
Nejdříve po přečtení všech recenzí jsem se hodně zajímal o Yamahu YDP 162, ale při první návštěvě ve specializované prodejně mě zaujala Yamaha YDP S52,
hlavně svými subtilními rozměry.
Vizuálně, a možná trochu i zvukově (i když to moc nepoznám) se mi líbí více Yamaha 162 i 163, ale tou skladností u mě vítězí Yamaha S52.
Proto bych se rád na tomto fóru zeptal jak velký je podle Vás rozdíl mezi Yamaha 162 a Yamaha S52?
Případně proč nekoupit Yamaha S52 a raději místo toho koupit Yamaha 162?
Má někdo zkušenosti s Yamaha YDP S52 a jaké?
Zda existují i jiné alternativy subtilnějšího digitálního piana s klaviaturou chovající se co nejvíce jako akustický klavír v dané cenové kategorii?
Za mě ještě uvedu, že jsem zkoušel Roland 140, a ten mě, i když jsem laik, zvukově odradil + i to otvírání nebylo takové jako u Yamahy.
Z druhé návštěvy prodejny jsem si odnesl pocit, že prodavač mi prodá a podpoří ve všem, co se mi bude na první pohled jen trochu líbit.
Yamaha YDP S52
Pravidla fóra
Re: Yamaha YDP S52
Rozdíl mezi Yamahou YDP162 a S52 není skoro žádný. Mně osobně se také více líbí kompaktní konzole.
Samozřejmě existují alternativy, třeba od Casia nebo Kawai. Jinou alternativou kompaktních konzolí jsou piána v "slab" provedení - tedy vypadající jako klávesy, s nábytkovým stojanem od výrobce. Ty se v případě potřeby dají lépe rozmontovat a uskladnit či přenést. Například by to byly Roland FP30, Kawai ES100, Casio PX150, Yamaha P115.
Samozřejmě existují alternativy, třeba od Casia nebo Kawai. Jinou alternativou kompaktních konzolí jsou piána v "slab" provedení - tedy vypadající jako klávesy, s nábytkovým stojanem od výrobce. Ty se v případě potřeby dají lépe rozmontovat a uskladnit či přenést. Například by to byly Roland FP30, Kawai ES100, Casio PX150, Yamaha P115.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Děkuji moc za odpověď.
Ještě je mým požadavkem z praktických důvodů (děti), aby se klávesnice dala zavírat, co asi ty uvedené nemají?
Ještě jsem se díval na internetu a zajímavé parametry má Kawai CL 36, ale tam asi taky nepůjde zavírat klávesnice? Naživo jsem ho ještě neviděl = půjdu se podívat.
Ohledně toho co se mi vzhledově líbí a nelíbí na YDP162 a S52, tak konzole YDP162 se mi určitě líbí více, hlavně z boku. Tam je vidět, že se jedná o pianino a ne o peřiňák nebo botník
. Zavírání klávesnice YDP162 mi také přijde praktičtější. A taky v neposlední řadě ta cena je o pár tisícovek nižší než S52. Ale místa YDP162 zabere min. o 30% více.
Ještě je mým požadavkem z praktických důvodů (děti), aby se klávesnice dala zavírat, co asi ty uvedené nemají?
Ještě jsem se díval na internetu a zajímavé parametry má Kawai CL 36, ale tam asi taky nepůjde zavírat klávesnice? Naživo jsem ho ještě neviděl = půjdu se podívat.
Ohledně toho co se mi vzhledově líbí a nelíbí na YDP162 a S52, tak konzole YDP162 se mi určitě líbí více, hlavně z boku. Tam je vidět, že se jedná o pianino a ne o peřiňák nebo botník
Ano, slab piana s nabytkovym stojanem nemivaji zavirani.
Co se tyka vzhledu, proti gustu zadny disputat, me treba se zda vzhled S52 prirozenejsi, mene si hraje na neco, co neni. Na druhou stranu, obcas byva u kompaktnich modelu problem s polohou pedalu, ktere jsou prilis blizko.
Co se tyka vzhledu, proti gustu zadny disputat, me treba se zda vzhled S52 prirozenejsi, mene si hraje na neco, co neni. Na druhou stranu, obcas byva u kompaktnich modelu problem s polohou pedalu, ktere jsou prilis blizko.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
YDP162 je aktuálně levnější než S52 proto, že byla nahrazena novinkou YDP163 a vyprodává se se slevou. Z toho plyne, pokud je v úvaze, neotálet. Jinak bývaly obě (162 i S52) roky za stejné peníze, a až se 162 vyprodá, pravděpodobně se cenově 163 srovná s S52. (Pokud mezitím nepřijde S53, ale to vám nikdo nepoví).
Tíhnu k YAMAHA S52, a co jsem se díval tak tento model asi není na trhu tak dlouho jako YDP162, tak ani nepředpokládám, že by byl v brzku nahrazen S53?
Jako laik a amatér, vybírající a kupující takový nástroj poprvé, by mě zajímaly odpovědi na 2 otázky :
1) Vidím že ceny nové S52 se ve všech obchodech přesně shodují = 26990Kč. Existuje u prodejců/nějakého konkrétního prodejce možnost získat slevu?
2) Při koupi se toto piano s konzolí zkouší přímo v obchodě při koupi = přímo daný kus co kupuji, a nebo se holt musím smířit s demo vzorkem a smontovat si to a vyzkoušet až doma?
Jako laik a amatér, vybírající a kupující takový nástroj poprvé, by mě zajímaly odpovědi na 2 otázky :
1) Vidím že ceny nové S52 se ve všech obchodech přesně shodují = 26990Kč. Existuje u prodejců/nějakého konkrétního prodejce možnost získat slevu?
2) Při koupi se toto piano s konzolí zkouší přímo v obchodě při koupi = přímo daný kus co kupuji, a nebo se holt musím smířit s demo vzorkem a smontovat si to a vyzkoušet až doma?
ad 1) kupoval jsem Yamahu DGX650, byla tehdy asi 1/2 roku na trhu a všichni mi nabízeli 5% slevu s tím že je to novinka tak nelze více. Pak jsem dal poptávku na internet (nějaké ty aaapoptavka nebo tak nějak) a přišla mi nabídka na 10% slevu. Takže to jde.
ad 2) já to koupil přes eshop, takže jsem vyzkoušel jiný kus a pak dostal origo krabici. Ale kolegyně před týdnem koupila YDP162 přímo z prodejny (vystavený kus se slevou). Obojí je možné, obešel bych 3 prodejce, případně se zeptal na slevu na vystavený kus (pokud chcete koupit vyzkoušený kus) a prostě se s nimi domluvil. Ale pochybuji, že by vám montovali kus ze skladu když budou mít jiný na prodejně.
Je to o domluvě, a pokud se vám jednání v jednom obchodě nebude líbit, šel bych jinam protože nikdy nevíte zda s nimi nebudete muset ještě něco řešit později.
ad 2) já to koupil přes eshop, takže jsem vyzkoušel jiný kus a pak dostal origo krabici. Ale kolegyně před týdnem koupila YDP162 přímo z prodejny (vystavený kus se slevou). Obojí je možné, obešel bych 3 prodejce, případně se zeptal na slevu na vystavený kus (pokud chcete koupit vyzkoušený kus) a prostě se s nimi domluvil. Ale pochybuji, že by vám montovali kus ze skladu když budou mít jiný na prodejně.
Je to o domluvě, a pokud se vám jednání v jednom obchodě nebude líbit, šel bych jinam protože nikdy nevíte zda s nimi nebudete muset ještě něco řešit později.