Máš zuby ? Tak si je hlídej !!!bubucci píše:Ale ty modely zesilovacu mi pripominaji 505II
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
samillsons
tak jsem se zdárně prokousal celým vláknem. Uvažuji nad koupi tohoto mulťaku a chtěl bych od Vás radu jaké by se k tomu hodilo kombo na hraní na doma. dík
něco najdeš tady :
komba-zesilovace-reproboxy/vyber-modeli ... 32761.html
Ale obecně - jakékoli, které má kromě normálního vstupu i efekt. smyčku (Send, Return) nebo aspoň Aux in pro MP3 přehrávač. Tyto vstupy obcházejí předzesilovač comba a vedou zvuk přímo do koncov. stupně. Tak zapojíš G1on, když v něm budeš modelovat preampy zesilovačů. Pokud budeš modelovat jen samostatné krabičky (Overdrive, Fuzz, DS-1, kompresor ...) můžeš ZOOM zapojit do normálního vstupu jako klasickej efekt. Prostě uvažuj logicky. řetězec : kytara -- krabičkové efekty (nebo jejich simulace) -- preamp (nebo jeho simulace) -- modulač. a dozvuk. efekty(nebo jejich simulace) -- power amp -- kytar. reprák
http://hudebnibazar.cz/prodam-peavey-st ... /ID979136/
http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
komba-zesilovace-reproboxy/vyber-modeli ... 32761.html
Ale obecně - jakékoli, které má kromě normálního vstupu i efekt. smyčku (Send, Return) nebo aspoň Aux in pro MP3 přehrávač. Tyto vstupy obcházejí předzesilovač comba a vedou zvuk přímo do koncov. stupně. Tak zapojíš G1on, když v něm budeš modelovat preampy zesilovačů. Pokud budeš modelovat jen samostatné krabičky (Overdrive, Fuzz, DS-1, kompresor ...) můžeš ZOOM zapojit do normálního vstupu jako klasickej efekt. Prostě uvažuj logicky. řetězec : kytara -- krabičkové efekty (nebo jejich simulace) -- preamp (nebo jeho simulace) -- modulač. a dozvuk. efekty(nebo jejich simulace) -- power amp -- kytar. reprák
http://hudebnibazar.cz/prodam-peavey-st ... /ID979136/
http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Na doma zkus sluchatka.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
nebo bedničky od počítače, hifinu...
-
samillsons
kombo bych měl jen jako zesák, tak bych zoom píchnul do INPUT a do zoomu kytaru a když kombo bude mít AUX in tak to mám hnát přes to? koukal jsem po normálních tranďácích a ty moc efektovou smyčku nemaj.Sory ale nějak se v tom ztrácím. když bych chtěl hrát přes PC to by ten zoom měl mít zvukovku ne? Doporučili jste mi kouknout do vlákna na modeling-je to rozumný když bych používal zkreslovadla a efekty z toho zoomu to by mi stačilo nějaký očesaný tranďák. Na sluchátka hraji do teď ale raději bych bez nich
michas nekolik veci dohromady, a hlavne ocekavani, ze nejake levne kombicko na doma ti zvysi zvukovou kvalitu je omyl.
zkusim to maximalne zjednodusit
Zoom - sluchatka (doporucuju),
pripade aktivni bednicky pichle primo do zooma, pocitac k tomu nepotrebujes,
je treba nastavit nejake slusne zvuky se simulaci boxu (pro zacatek jsou vyborne torstovy presety)
a taky ujasnit si co v retezci dela co - kytara - zesilovac (nebo simulace) - efekty - reprak (nebo simulace)
zkusim to maximalne zjednodusit
Zoom - sluchatka (doporucuju),
pripade aktivni bednicky pichle primo do zooma, pocitac k tomu nepotrebujes,
je treba nastavit nejake slusne zvuky se simulaci boxu (pro zacatek jsou vyborne torstovy presety)
a taky ujasnit si co v retezci dela co - kytara - zesilovac (nebo simulace) - efekty - reprak (nebo simulace)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Jak myslíš hrát přes PC?
Ty bedničky od pc výše byly asi myšleny tak, že je jen můžeš použít např přes line in, pc k tomu puštěný nepotřebuješ (kytara do zoom, zvuk ze zoom do bedniček).
Nebo uvažuješ o dalších úpravách v reálné čase ještě v pc?
Běžně se doporučuje použít k připojení ten aux, byla tu i rada zapojit to do input a nastavit na kombu flat preset, ale to bys asi zkusil, co ti zní líp. Já to do komba pouštím přes aux a jsem spokojený.
Ty bedničky od pc výše byly asi myšleny tak, že je jen můžeš použít např přes line in, pc k tomu puštěný nepotřebuješ (kytara do zoom, zvuk ze zoom do bedniček).
Nebo uvažuješ o dalších úpravách v reálné čase ještě v pc?
Běžně se doporučuje použít k připojení ten aux, byla tu i rada zapojit to do input a nastavit na kombu flat preset, ale to bys asi zkusil, co ti zní líp. Já to do komba pouštím přes aux a jsem spokojený.
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
-
samillsons
nevím co to je flat preset 
Ja to tak mam taky (zoom g3x + Mustang I v2). Mam to momentalne prokabelovane tak, ze mam kytaru pichlou do A/B switche, z ktereho jeden output vede do Mustanga primo (Input) a druhy vede do zoomu a ze zoomu do Mustanga aux in.
Zoom pres mustangovy aux in mi prijde v pohode (mustang tak funguje jen jako reprak).
PS: flat preset je myslen asi preset bez jakychkoliv (nebo s minimem) simulaci. Mustang (jen v2) na to ma "Studio preamp", ktery je mozne pres Fuse nastavit. Co je v nem presne vypnute nevim, ale zni to trochu jinak, nez pres aux in. Zrejme tam hrajou roli jeste korekce (bass/middle/gain/trebble), ktere mozno na kombu nastavit.
Zoom pres mustangovy aux in mi prijde v pohode (mustang tak funguje jen jako reprak).
PS: flat preset je myslen asi preset bez jakychkoliv (nebo s minimem) simulaci. Mustang (jen v2) na to ma "Studio preamp", ktery je mozne pres Fuse nastavit. Co je v nem presne vypnute nevim, ale zni to trochu jinak, nez pres aux in. Zrejme tam hrajou roli jeste korekce (bass/middle/gain/trebble), ktere mozno na kombu nastavit.
Se mi zdá, že by tomuto fóru prospěl článek na toto téma, protože v tom tady hodně lidí aktuálně plave.
Mám to zkusit sepsat?
Mám to zkusit sepsat?
-
samillsons
A jsi se zvukem spokjen Mustang I + zoom. DíkSandokan píše:Ja to tak mam taky (zoom g3x + Mustang I v2). Mam to momentalne prokabelovane tak, ze mam kytaru pichlou do A/B switche, z ktereho jeden output vede do Mustanga primo (Input) a druhy vede do zoomu a ze zoomu do Mustanga aux in.
len námatkovo som pozrel hudebnibazar - aktualny inzerat, uplne idealne pre Zoom za pár šupiek: http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
má to repro 10´+ efektová slučka a využitie aj bez Zooma v spojení s krabičkami, alebo len tak bez ničoho... ak to nemáš ďaleko tak neváhaj sa na to pozrieť, 30W tranzistory s FX slučkou nové teraz už ani asi nezoženieš
edit: jo a ešte to má MASTER Volume, nemusíš si hlasitosť nastavovať na Zoome (je to otrava...)
má to repro 10´+ efektová slučka a využitie aj bez Zooma v spojení s krabičkami, alebo len tak bez ničoho... ak to nemáš ďaleko tak neváhaj sa na to pozrieť, 30W tranzistory s FX slučkou nové teraz už ani asi nezoženieš
edit: jo a ešte to má MASTER Volume, nemusíš si hlasitosť nastavovať na Zoome (je to otrava...)
Už mě to trochu unavuje psát pořád dokola to samý, což mi navíc přijde jednoznačný a jasný jak facka, jen se trochu zamyslet ! Tak jsem namaloval názornej diagram a víc se k tomu asi napsat nedá.torst píše:uvažuj logicky. řetězec : kytara -- krabičkové efekty (nebo jejich simulace) -- preamp (nebo jeho simulace) -- modulač. a dozvuk. efekty(nebo jejich simulace) -- power amp -- kytar. reprák
http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Ale stejně budou drsňáci furt zapojovat simulátory Englu do vstupu comba a pak tady psát, že ZOOM je s****a a nedá se na něm nastavit slušnej zvuk ...
Preset je paměťová pozice, ve které máš naprogramovaný konkrétní zvuk. Mezi presety pak přepínáš a volíš různě nastavené zvuky. Jako programy v TV.
Naposledy upravil(a) torst dne 27.05.2016 9:27, celkem upraveno 1 x.
Jó hoši, to máte smůlu. Tenhle kus mi už pár dní zdobí obývák. Ale je tam ještě jeden, i s obalem a nož. přepínačem.Ivan píše:len námatkovo som pozrel hudebnibazar - aktualny inzerat, uplne idealne pre Zoom za pár šupiek: http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
no vidíš samillsons, torst ho kúpil určite iba na účel toho Zooma, že jo?!torst píše:Jó hoši, to máte smůlu. Tenhle kus mi už pár dní zdobí obývák. Ale je tam ještě jeden, i s obalem a nož. přepínačem.Ivan píše:len námatkovo som pozrel hudebnibazar - aktualny inzerat, uplne idealne pre Zoom za pár šupiek: http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
nene, za účelem univerzálnosti, hospodskeho hraní, náhrady odposlechů ...
ještě jednou, aby to nezapadlo :

No ja jsem spokojeny (bylo treba si pohrat s nastavenim volume presetu, aby obe cesty hraly pokud mozno stejne hlasite), ale to nic neznamenasamillsons píše: A jsi se zvukem spokjen Mustang I + zoom. Dík
Jeden obrazek nahradi tisic slov....zrovna tady to plati krasnetorst píše:nene, za účelem univerzálnosti, hospodskeho hraní, náhrady odposlechů ...
Jen jedna otazka. U tretiho obrazku mas v pripade zapojeni do aux-in doporucene vypnuti speaker simulaci. Muzu se zeptat proc? Ziju v domeni, ze aux-in pouziva jen reproduktor (ja vim...taky speaker) toho komba, takze se to vlastne chova jako reprobedna (ac s malinko jinyma vlastnostma, nez ma treba studiovy monitor nebo hifi), aby se pres to daly poustet treba mp3 s minimalni zmenou zvuku. Takze teoreticky by se ani zvuk presetu se speaker simulaci pres aux-in nemel moc lisit od zvuku stejneho presetu do pc repropednicek/hifi/monitoru/slcuhatek. Resp. bude se lisit stejne, jako se lisi mp3 pustena pres aux-in vs mp3 pustena pres PC do monitoru/hifi/sluchatek (takze by mela minimalne) Nebo se pletu? Nemam momentalne bohuzel na cem vyzkouset, tak se ptam...
Sandokan: to je přesně ta klíčová věc - reproduktor v kytarové bedně naprosto zásadně ovlivňuje zvuk! Všimni si, že kytarové reprobedny nemají tweeter (výškáč). Takže zvuk bude vždy minimálně ořezaný od výšek (a další věci se tam dějí samozřejmě). Přece když si pustíš do komba nějakou mp3, tak to bude znít zpraseně.