Vasekh: pokud bys něco sepsal, tak jen dobře. Člověk nepozná, že něco neví, dokud mu někdo neotevře oči a nám co už víme že nevíme to pomůže ještě víc
Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
Torst: Díky za obrázek
Vasekh: pokud bys něco sepsal, tak jen dobře. Člověk nepozná, že něco neví, dokud mu někdo neotevře oči a nám co už víme že nevíme to pomůže ještě víc
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
Myslím, že tohle je přesné, takže Speaker off v obrázku je správné. Pokud se bavíme o kyt. combu, i modelingovém, tak pořád předpokládám, že reproduktor je vícemíně kytarový, ne širokopásmový. Tudíž bude správně reprodukovat simulovaný preamp bez sp. simulace a naopak - nahrávka kapely z mp3 bude znít dost podivně, středově.vasekh píše:Sandokan: to je přesně ta klíčová věc - reproduktor v kytarové bedně naprosto zásadně ovlivňuje zvuk! Všimni si, že kytarové reprobedny nemají tweeter (výškáč). Takže zvuk bude vždy minimálně ořezaný od výšek (a další věci se tam dějí samozřejmě). Přece když si pustíš do komba nějakou mp3, tak to bude znít zpraseně.
Znovaznovaznova : Je nesmysl, aby kytarový reproduktor reprodukoval signál obsahující simulaci repra !!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
čeče fakt, to som si doteraz ani ja neuvedomil... ja mám na každom presete aktivované príslušné repro daného ampu a hrám cez koncák kombatorst píše:Znovaznovaznova : Je nesmysl, aby kytarový reproduktor reprodukoval signál obsahující simulaci repra !!
Ivan píše: ja mám na každom presete aktivované príslušné repro daného ampu a hrám cez koncák kombaale tak či tak, podľa mňa to v nejakej desiatke a ani 1x12´ nie je proste ono, takže napr. v DZ mám aktivovaný 4x12´ atď.
Já už to vzdávám :-/torst píše:Ale stejně budou drsňáci furt zapojovat simulátory Englu do vstupu comba a pak tady psát, že ZOOM je s****a a nedá se na něm nastavit slušnej zvuk ....
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
ale no, torste, však človek sa učí celý život
nevzdávaj to, tvoj boj má veľký význam pre nás sprostých... 
Nevzdavej, já to vstřebal a na základě tvého upozornění upravím, takže to má svůj význam opakovat 

Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha
Ivan: udělej si jednoduchý test. Strč přehrávač tam, tak strkáš Zooma. Pusť si nějakou piseň, kterou máš naposlouchanou. Jak to hraje?
1/ Jak normálně z rádia = použij na multiefektu simulaci reprobedny
2/ Středově, divně = nepoužívej na multiefektu simulaci reprobedny
To je celé, žádná věda.
1/ Jak normálně z rádia = použij na multiefektu simulaci reprobedny
2/ Středově, divně = nepoužívej na multiefektu simulaci reprobedny
To je celé, žádná věda.
-
samillsons
Takže torstovi, děkuji za vyfouknutí komba 
Každopádně obrázek jsem pochopil, ale to co tu píšete mě hlava nebere.
kerejsi den jsem psal do kytar a ptal se co by mi k tomu zoomu doporučili. Řekli že se to nedá říci, že každý má svoje a o zapojení mi řekli, že pokud z toho zoomu budu používat jen nějaké efekty, tak by bylo dobré přes efektovou smyčku a pokud budu využívat i kreslení, tak klasika do input.
Ještě sandokana bych se optal jednou jestli ve zvuku je velký rozdíl s holím mustangem a nebo se zoomem. dík
Každopádně obrázek jsem pochopil, ale to co tu píšete mě hlava nebere.
kerejsi den jsem psal do kytar a ptal se co by mi k tomu zoomu doporučili. Řekli že se to nedá říci, že každý má svoje a o zapojení mi řekli, že pokud z toho zoomu budu používat jen nějaké efekty, tak by bylo dobré přes efektovou smyčku a pokud budu využívat i kreslení, tak klasika do input.
Ještě sandokana bych se optal jednou jestli ve zvuku je velký rozdíl s holím mustangem a nebo se zoomem. dík
Co ti prosím hlava nebere? Že každý reproduktor (v součinosti s kabinetem, u kytarových to platí zvláště) způsobuje vlastně dynamickou ekvalizaci a že když člověk v zoomu zapne modelaci této ekvalizace a pak ještě to dynamicky zekvalizuje repro, že to pak nezní úplně ideálně? Ta simalace je tam pro případ použití s hifi-sytémy (domácí hi-fi, sluchátka). V techto systémech je totiž snaha o naprosté omezení této ekvalizace a proto se simulace hodí. Zkreslené riffy pak nezní jak vysokootáčkový, nízkoobjemový, benzínový motor.
víceméně to samé, co je na obrázku.samillsons píše: Řekli že se to nedá říci, že každý má svoje a o zapojení mi řekli, že pokud z toho zoomu budu používat jen nějaké efekty, tak by bylo dobré přes efektovou smyčku a pokud budu využívat i kreslení, tak klasika do input
-
samillsons
nerozumím těm výrazům kdy co je vypnuto- speaker simulator, amp simulátor. Jsem v tomhle totál Lama sory 
Kdyby ses podíval do manuálu Zooma, bylo by ti to jasné hned. Nebo v to aspoň doufám.
V řetězci efektů v Zoomovi můžeš a nemusíš použít amp simulátor (můžeš tam mít třeba jen wah, chorus a delay). Každý amp simulátor má ve svých vnitřních nastaveních ještě simulátor bedny, který taky můžeš vypnout, když chceš.
V řetězci efektů v Zoomovi můžeš a nemusíš použít amp simulátor (můžeš tam mít třeba jen wah, chorus a delay). Každý amp simulátor má ve svých vnitřních nastaveních ještě simulátor bedny, který taky můžeš vypnout, když chceš.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
On - zapnuto, off - vypnuto, level - hlasitost, tuner - ladička, tempo - rychlost,
Jaky rozdil mas na mysli? Kvalitativni asi moc ne, Mustang sam o sobe hraje pekne a daji se na nem nakroutit pekne zvuky (nepouzivam ho na zadnou metalovou rezbu, ale spis na clean, lehce nakraple blues, pripadne klasicke rockove zkresleni + obcas nejake modulace pro zabavu).samillsons píše: Ještě sandokana bych se optal jednou jestli ve zvuku je velký rozdíl s holím mustangem a nebo se zoomem. dík
Spis Zoom prinasi dalsi moznosti k hrani, jako treba looper (samostatny looper se k mustangu neda poradne vyuzit diky chybejici efektove smycce), bubenik, dalsi simulace, ktere v Mustangu nejsou (ne ze bych nutne potreboval, ale nekdy si rad hraju).
Kdybych uz nemel Mustanga, tak si asi ted koupim jen G3X a nejake monitory k tomu
Mozna jeste nekdy v budoucnu prepojim Zooma z Mustanga do nejakych monitoru, az si zase budu chtit neco koupit a ziskam neodbytnou predstavu, ze to proste musim mit (a az vymyslim, jestli by se daly pouzit nejake hezke monitory i misto PC bednicek bez nejake nutnosti neustaleho prepojovani PC vs Zoom)
ja jsem citil, ze v tom zdanlive jednoduchem dotazu se skryva dalsich 15 podotázek...hyenik píše: ujasnit si co v retezci dela co - kytara - zesilovac (nebo simulace) - efekty - reprak (nebo simulace)
proto, nez se tady predhanet kdo dal lepsi radu, doporucuju spis tohle - oznameni/faq-kde-najit-odpovedi-na-nejc ... 20594.html
a az pak se s dotazama vratit.
PS: hrani se speaker simulaci do repraku? ufff
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik : Nevím jestli jsi zaregistroval můj diagram : http://torst.sweb.cz/zapojeni-ZOOMG1on.pdf
Když ani tohle nepomůže, tak pak už jen klacek a žahnout !
Když ani tohle nepomůže, tak pak už jen klacek a žahnout !
Tak takto - schválne som práve porovnal jeden moj preset s DZ s a bez simulacie repra a nech robím čo robím, bez repra je to úplná sušina. Chain: ZNR-(Comp)-TS-DZ Drive, do koncáku Rolanda Cube 30. A môžete ma dehonestovať, koľko sa len lúbi...torst píše:...Já už to vzdávám :-/
Ale priznávam, že cleany a crunche idú lepšie bez simulácie, to ano. Ono to bude asi aj typom gitary, mne tam proste ten simulátor speakra do speakra komba kompenzuje ten objem, ktorý možno leze s humbuckrov, ale u stratov chýba.
sušina: no je to výsledek toho, že chceš, aby 30W tranzistorák s 10" reprem hrál jako stack 100W hlav a boxů 4x12. Jasně, pro domácí hraní ti to udělá tu líbivou plnost. Vlastně používáš Roland jako "rovnej" monitor. Ono to combo k němu má konstrukčně i blízko. Prosim. Ale kdybys chtěl tohle použít "live" musel by zvukař ten signál se simulací brát do PA linkou. Mikrofon před reprem by udělal zvukovej chaos, to mi věř.
Resp. kdybys chtěl pak to combo snímat normálně mikrákem, slyšel bys, že ta sušina, i když taky není ideální, bude v PA znít daleko líp než ta "přesimulovanost".
P.S.: Ten šikovnej Laney je na bazáči ještě jeden : http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
Resp. kdybys chtěl pak to combo snímat normálně mikrákem, slyšel bys, že ta sušina, i když taky není ideální, bude v PA znít daleko líp než ta "přesimulovanost".
P.S.: Ten šikovnej Laney je na bazáči ještě jeden : http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-l ... /ID950253/
-
samillsons
tak jsem zkusil připojit svůj trandak na rp155 přes aux in a ten zvuk se mi libil více takovej čitelnější.
Ten vystup tedy mám přes cinche je to horší spojení než přes jack?
ještě nerozumím výrazu monitory. dík
Ten vystup tedy mám přes cinche je to horší spojení než přes jack?
ještě nerozumím výrazu monitory. dík