Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
NSWC

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od NSWC »

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

NSWC píše:http://www.guitarplayer.com/artist-vide ... /58169love

Asi zas tak špatný ten Kemper nebude. :D
jakože ten zvuk na začátku videa má být dobrý ? no každému co jeho jest :D

zkoušel jsem powered Kempera na zkoušce a i na koncertě a žádné nadšení se nekonalo. Hrál jsem přes odposlech a jako rezervu jsem měl zapojený 4x12 box, ale chtěl jsem si to ozkoušet hlavně z monitoru. Ven to lezlo prý dobře, ale já bych se s tím prostě nespokojil. Nač mít tisíc aparátu, když jsou všechny dynamicky na jedno kopyto a ten pocit při hraní absolutně nekoresponduje s kopírovaným aparátem. Konkrétně jsem používal Soldano rig a k reálném Soldanu se to ani nepřiblížilo...na ten ''punch'' lampového aparátu může člověk zrovna zapomenout a jediné, co ho může těšit, je pocit toho, že to do PA leze snad tak jak si to nastavil :D
Poslední dobou se ten Kemper nějak rozšířil a tak ho už mohl člověk párkrát slyšet a vždycky jsem z toho měl pocit, že je zvuk hodně placatý a bez jakéhokoliv objemu, navíc v tom slyším i ty typicky ''chemické'' digitální výšky.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ok.Tvůj názor ,tvoje zkušenost.

Já jsem vlastně zapomněl , že Gilbert už je skoro hluchý, takže mu je vlastně jedno na co hraje :roll:
torst

Příspěvek od torst »

Kemper je pro mne osobně "deja vu po 15 letech". Se vším všudy (nadšení, vystřízlivění, časem pád ceny na reálnou hodnotu). Tehdy se to jmenovalo POD.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

zase meles tu svoji pomatenou pohadku, ze kemper je jak POD.
Neni, je to uplne jiny level a vyuziva tvoji milovanou IR technologii.
Samozrejme dokazovat neco zvukem z kamery (a delat z toho zavery) je tragikomedie.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ok.Tak ještě jeden pokus, o napravení reputace Kemper amp profiler.

Alespoň trochu to hraje ? NE ?!

NSWC

Příspěvek od NSWC »

hyenik píše:zase meles tu svoji pomatenou pohadku, ze kemper je jak POD.
Neni, je to uplne jiny level a vyuziva tvoji milovanou IR technologii.
Samozrejme dokazovat neco zvukem z kamery (a delat z toho zavery) je tragikomedie.
Sorry.Moje chyba.
Já jsem nechtěl dokazovat kvalitu zvuku tím videem .Myslel jsem, že každému dojde, že je to zvuk z kamery.
bubucci píše: jakože ten zvuk na začátku videa má být dobrý ? no každému co jeho jest :D
Ale tady jsou asi dobrý odborníci :D a odborník to hned pozná. :wink:

Spíše jsem chtěl poukázat kdo si pořídí Kemper a používáho !
Kdyby to byla taková sr... tak si snad takový páni kytaristi jako je Gilbert, nebudou dávat do studia.Ne!?
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Člověče, NSWC, kroť se. :D Chápu, že tohle je fanboy vlákno, ale že nějaký umělec něco používá, neznamená, že to musí být super a všichni by to měli respektovat. Jen si všimni, jak ti lidé svoje vybavení střídají. Nejdřív o tom řeknou. jak je to nejlepší a o pár let později řeknou to samé o něčem jiném.

Pokud vím, Gilbert toho nahrál spoustu na Laney, dřív používal AD-A MP1 přes basový koncák a znělo to víceméně stejně. Jde o ten zvuk, ne o značku nebo model. Jeden z důvodů, proč jsem si Lanýže pořizoval, byl právě Gilbert. A stejně mi to nikdy nebude znít jako jemu. Aparát je jen kousek skládanky, ze které se ta větší část nedá koupit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Myslím si, že zásadní nevýhoda Kemperu (a dalších podobných věcí) je paradoxně v jeho možnostech. Normální dobrej aparát v podstatě nedovolí udělat blbej zvuk. To už musí být, aby to kytarista tak pokroutil, že by se to nedalo poslouchat. Kdežto u těchhle digitálních mašinek stačí opomenout nebo nepochopit jedinou věc a je to v pytli.
Navíc zkušenosti ukazují jednoznačně na dvě věci:
- většina amatérských kytaristů neví, jaký zvuk vlastně chtějí a co je potřeba, aby to v celku fungovalo
- většina amatérských kytaristů neví, jak ty věci fungují a nastavují je naprosto intiutivně, což je problém u všech složitějších zařízení
torst

Příspěvek od torst »

Brummer, vasekh : přesný !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

vasekh píše:Myslím si, že zásadní nevýhoda Kemperu (a dalších podobných věcí) je paradoxně v jeho možnostech. Normální dobrej aparát v podstatě nedovolí udělat blbej zvuk. To už musí být, aby to kytarista tak pokroutil, že by se to nedalo poslouchat. Kdežto u těchhle digitálních mašinek stačí opomenout nebo nepochopit jedinou věc a je to v pytli.
:) Chápu jak to myslíš, ale ta teorie trochu kulhá, protože z opačného úhlu pohledu se to dá vidět takto:
a) Dost "normálních dobrejch" aparátů jde nakroutit do otřesného zvuku. :)
b) Dost digitálních mašinek jde nastavovat intuitivně.
vasekh píše:Navíc zkušenosti ukazují jednoznačně na dvě věci:
- většina amatérských kytaristů neví, jaký zvuk vlastně chtějí a co je potřeba, aby to v celku fungovalo
- většina amatérských kytaristů neví, jak ty věci fungují a nastavují je naprosto intiutivně, což je problém u všech složitějších zařízení
Oboje neví ani dost profíků. Takže je to jedno. :)

Já fanoušek nejsem, ale objektivně vzato proti Kemperu nemůžu říct ani blá - tedy kromě toho, že se mi fakt nelíbí designem. :)
Jinak bych poznamenal, že Kemper může působit "výchovně". :) Mám ve svém dostupném perimetru už 2 lidi s Kemperem - oba jsou amatéři, oba vlastně moc neumí hrát a neví jak má zvuk "správně" vypadat a ovládání Kempera by bez manuálu nedali. :) Tedy se naučili číst manuál. :) No a nepopiratelným důsledkem je, že oba ty lidi Kemper naučil POSLOUCHAT a řešit svůj zvuk. Ostatně nejdřív jim to hrálo tak z p*dele, že vlastně neměli jinou šanci. :)
Máš pravdu, že v podstatě nevěděli co chtějí, ale zde to vidím taky docela pozitivně - na rozdíl od nás ostatních zoufalců hledajících kýženého lampáče vlastně ušetřili spoustu výdajů za různé zesiky se specifickými zvuky, protože na Kemperu postupně svůj zvuk našli či najdou a to za relativně "přizdis*áčských" 45 tisíc. :) Co se týká věnovaného času, tak odhaduju, že pro oba nákup Kempera znamená tak cca roční úsilí a už jim hraje slušně - resp. jeden to hledání zvuku má v podstatě za sebou a druhý je tak v půlce, ale dotáhne to. :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Hledání zvuku trvá jeden rok? To je jako normální?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jenom rok? 8)
znam spoustu lidi co (marne) hledaji cely zivot ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

znám i takové, kteří svůj zvuk našli a potom začali v lepším případě pít, v horším ukončili svůj život skokem z okna, protože náhle přišli o jediný autentický smysl své existence !
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

vasekh píše:Hledání zvuku trvá jeden rok? To je jako normální?
Mně ten zhruba rok na Kempera připadá tak akorát pro lidi, co nevědí co chtějí - mazák se s ním jistě popere rychleji a také to tak funguje, to je snad jasné.
Uvědom si, že dostaneš zařízení, ve kterém je teoreticky... všechno? :) Je z toho paf kdejaký profík, natož poloviční lama. :)
No nic - chtěl jsem jen poukázat na jiný úhel pohledu, než jsi nastínil.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jestli jste se někdo kouknul na to video "NIGHTWISH" tak tam říká technik, že jim trvalo 2 dva dny a měli hotové profily!!!!
Tak proč tak 1 rok?
Takže pochopte už, že Kemper je primárně dělaný na vyprofilování Vaší aparatury, na vaše nastavení Váš pocit apod.
Takže když umite pracovat se snimanim zvuku a pod., tak si prostě uděláte otisk v Kemper a je to.
Plno lidi ve světě co si pořídili Kemper ,udelali svoje profily a prodali časem aparát , protože ho už ho nepotřebovali.
Vsadím se,že kdyby Vám někdo udělal profily ,tak na slepej test si vůbec nebudete jistý co je Kemper.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

cherreda píše:
vasekh píše:Hledání zvuku trvá jeden rok? To je jako normální?
Mně ten zhruba rok na Kempera připadá tak akorát pro lidi, co nevědí co chtějí - mazák se s ním jistě popere rychleji a také to tak funguje, to je snad jasné.
Uvědom si, že dostaneš zařízení, ve kterém je teoreticky... všechno? :) Je z toho paf kdejaký profík, natož poloviční lama. :)
No nic - chtěl jsem jen poukázat na jiný úhel pohledu, než jsi nastínil.
Snažím se nastínit racionální úhel pohledu, který muzikantům obvykle chybí - což je vcelku logické. Ale nevidím důvod, proč se tomu vyloženě vzpírat...
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Bummer píše:Člověče, NSWC, kroť se. :D Chápu, že tohle je fanboy vlákno
:o
Aha já myslel , že je to vlákno o Kemper.Tak proč tady nediskutují lidi co Kemper mají nebo ho , alespoň zkusili.
Ale jak už je zvykem na různých fórech tak se vyjadřuji hrozně erudovaně a nic o tom nevědí.A jenom pišou h....a. :roll:
Myslim si, že tohle vlákno už dávno výsadou @torsta a jeho neustale se opakujících keců o Podu a pod.
To moc nepomůže člověku, který se zajímá o koupi Kempera a najde si tohle vlákno.
Tady najde takových info a rad až se mu zatočí hlava. :shock:

Takže pro ty , kteří chtějí kvalitní info tak prosím na

https://www.kemper-amps.com/forum/?s=9a ... c20dded92d
torst

Příspěvek od torst »

Tak já trochu otočím : Taky jsem četl o profi kytaristech, který si své vzácné kusy namodelovali a uskladnili, a teď už používaj jen K. a je to totéž. Rád věřím.
Pro můj naturel a pro LIVE je ale jeden solidní analog. apec daleko lepší a praktičtější než tahle laboratoř. K. bych směroval do studia, ale v hektických koncertních podmínkách si ho umim obtížně představit. Ale znova - můj pohled !
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“