Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
monitor - v této souvislosti širokopásmová reprosoustava, která na rozdíl od kyt. aparátu do zvuku nic nepřidává nic neubírá. Počítačové bedýnky, studiové poslechové bedny a td.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
samillsons
dík. Koukal jsem na kytary na nějaké ty bedny a co byste mi doporučili z těch monitoru. nevyznám se. dík
Tak jsem jen namatkou zkusil test na tovarnich presetech G3X:
1) G3X -> PC bednicky (GENIUS SP-HF 500A 2.0) pres jejich line in
- desne prebasovany zvuk
2) G3X -> sluchatka (AKG K514)
- asi nejlepsi zvuk, spis ale diky jeho izolaci
3) G3X -> aux in Mustanga (zapnute simulace cabinetu)
- zvuk srovnatelny se sluchatkama, mozna o trochu min basu (sluchatka jich maji vic, mozna diky jejich charakteristice)
4) G3X -> aux in Mustanga (vypnute simulace cabinetu)
- zvuk ztratil "stavu"...byl hrozne plochy
Tzn za me se mi do aux in Mustanga (kytarove kombo) vic libi G3X se zapnutyma simulacema beden. PC bednicky jsou asi shitozni, takze zbytecne basuji, mozna bych na nejakych monitorech docilil nejlepsiho zvuku z techto testu. Sluchatka taky nejsou asi uplne profi, takze podobna situace.
Dalsi dve veci, ktere je nutne brat v potaz, tak:
1) Jsem na zvuk z testu c.3 zvykly, takze proto se mi muze zdat oproti sotatnim lepsi. Nicmene je nejpodobnejsi prednesu ze sluchatek, takze to beru jako ze to je ten zvuk, ktery soudruzi ze zoomu zamysleli
2) Urcite se da na zoomu nakroutit zvuk tak, aby sedel kazde z techto variant (ubrat basy pro PC bednicky, pridat treba reverb nebo nejaky kompresor pro hrani s vyplyma simulacema, atp.). Proto jsem pouzil factory presety, jako takove referencni (ikdyz je nekdo oznacuje za nepouzitelny sh*t)
1) G3X -> PC bednicky (GENIUS SP-HF 500A 2.0) pres jejich line in
- desne prebasovany zvuk
2) G3X -> sluchatka (AKG K514)
- asi nejlepsi zvuk, spis ale diky jeho izolaci
3) G3X -> aux in Mustanga (zapnute simulace cabinetu)
- zvuk srovnatelny se sluchatkama, mozna o trochu min basu (sluchatka jich maji vic, mozna diky jejich charakteristice)
4) G3X -> aux in Mustanga (vypnute simulace cabinetu)
Tzn za me se mi do aux in Mustanga (kytarove kombo) vic libi G3X se zapnutyma simulacema beden. PC bednicky jsou asi shitozni, takze zbytecne basuji, mozna bych na nejakych monitorech docilil nejlepsiho zvuku z techto testu. Sluchatka taky nejsou asi uplne profi, takze podobna situace.
Dalsi dve veci, ktere je nutne brat v potaz, tak:
1) Jsem na zvuk z testu c.3 zvykly, takze proto se mi muze zdat oproti sotatnim lepsi. Nicmene je nejpodobnejsi prednesu ze sluchatek, takze to beru jako ze to je ten zvuk, ktery soudruzi ze zoomu zamysleli
2) Urcite se da na zoomu nakroutit zvuk tak, aby sedel kazde z techto variant (ubrat basy pro PC bednicky, pridat treba reverb nebo nejaky kompresor pro hrani s vyplyma simulacema, atp.). Proto jsem pouzil factory presety, jako takove referencni (ikdyz je nekdo oznacuje za nepouzitelny sh*t)
G1+Rolan Cube - taky tak. A včera som to ešte skúsil bez cab simulácie aj na Laney LV100 (12-ka repro) v skúšobni - detto. Ale podotýkam, že to v mojom prípade platí iba pri ampoch s vyšším skreslením. Nemôžem si pomôcť- bez simulacie tam proste neviem nič znesiteľné natočiť. Ešte to vyskúšam na Voxe 2x12 druhého gitaristu, tam to bude možno lepšie, ale veľmi už neverím. Ano, ono repro do repra dá tomu zvuku takú divnosť, ktorá sa nemusí páčiť každému, ale stále mi to vychádza najlepšie, proste je tam šťava, ktorú nedá ani OD pred amp simSandokan píše:G3X -> aux in Mustanga (vypnute simulace cabinetu)
ještě si umim zdůvodnit sp. simulaci pro obývákového Rolanda. Ale do velkého Laneye je to absurdní !
Ten Laney LV100 není úplně špatnej apec. Zahraj si nejdřív jen na něj a nastav si nějaké rozumné zkreslení, pokud možno bez těch nesmyslů jako je VScoop, VSTshapping. Prostě zdravé, silnější zkreslení s dostatkem středů. TAKHLE má to combo normálně hrát. A připojený ZOOM (do FX return) může udělat zvuk mírně jiný (modul DZ Drive), ale nemůže to být něco diametrálně odlišneho.
Pak jsme zas u těch případů "čovečetenenglvůbecnekreslímetalzonemihrálmnohemlíp"
Ten Laney LV100 není úplně špatnej apec. Zahraj si nejdřív jen na něj a nastav si nějaké rozumné zkreslení, pokud možno bez těch nesmyslů jako je VScoop, VSTshapping. Prostě zdravé, silnější zkreslení s dostatkem středů. TAKHLE má to combo normálně hrát. A připojený ZOOM (do FX return) může udělat zvuk mírně jiný (modul DZ Drive), ale nemůže to být něco diametrálně odlišneho.
Pak jsme zas u těch případů "čovečetenenglvůbecnekreslímetalzonemihrálmnohemlíp"
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)

Dnes jsem si půjčil tento monitor. A hraje to super. Na doma ideál
Sent from my iPhone using Tapatalk
A mas zapnute simulace cabu v g1on?kunec píše:
Dnes jsem si půjčil tento monitor. A hraje to super. Na doma ideál
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jj. Zapnuté vše. Tohle je v podstatě Hi-Fi monitor. Koupil jsem to asi před 5 lety tátovi k akustické kytaře. Doporučili mi to tenkrát v music data.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
dobrý, to je na mém diagramu varianta 4. Přesně.
Čo sa týka zapojenie G1 do FX slučky iba na modulácie, mohol by tu G1 fungovať napríklad aj ako "clean boost", keď si napr. do pedálu nadefinujem vyšší output level pri zosľapnutí? Do koncáku by signál prechádzal cez G1, takže aj totok by sa malo dať regulovať, či?
Jo, to je správná úvaha, ostatně nad něčim podobným sám uvažuju (ale za pomoci analog. EQ). V podstatě udělat 2 úrovně hlasitosti a pokud má apec spínatelnou smyčku, může pak footsw. fungovat jako "solo jump". Jen upozorňuju, zvlášť v případě G1on, na překročení hlasitostní úrovně - možnost přebuzení, prskání ve zvuku. U G1 je u programovaných modulů potřeba opatrně nastavovat jejich level, většinou max. 100, pak může vznikat tento problém. To samé u smyčky-obvodů aparátu. Nemusejí být stavěné na příliš silný signál. Ale to chce odzkoušet. Nabízí se tedy opačná možnost - preset udělat s nižší hlasitostí než normal a "bypass" smyčky by fungoval naopak jako "solo jump" Chápeš?
Ano, ano... v G1 je aj "bypass" efekt (predpokladám však, že to bude mať ďaleko od true bypass a že ten signál niečo z G1 nachytá). Ide mi o to, že by som chcel možno začať využívať aj clean a drive kanál komba, ale určite potrebujem nejakým spôsobom zvyšovať hlasitosť pri sólach, bez toho aby som musel kupovať dodatočne krabičku špeciálne na to. Každopádne odskúšam, ale ku kombu sa dostanem až o 2 týždne...torst píše:Jo, to je správná úvaha, ostatně nad něčim podobným sám uvažuju (ale za pomoci analog. EQ). V podstatě udělat 2 úrovně hlasitosti a pokud má apec spínatelnou smyčku, může pak footsw. fungovat jako "solo jump". Jen upozorňuju, zvlášť v případě G1on, na překročení hlasitostní úrovně - možnost přebuzení, prskání ve zvuku. U G1 je u programovaných modulů potřeba opatrně nastavovat jejich level, většinou max. 100, pak může vznikat tento problém. To samé u smyčky-obvodů aparátu. Nemusejí být stavěné na příliš silný signál. Ale to chce odzkoušet. Nabízí se tedy opačná možnost - preset udělat s nižší hlasitostí než normal a "bypass" smyčky by fungoval naopak jako "solo jump" Chápeš?
Otázka je, či napr. v prípade lampového aparátu (pri tranďáku osral to pes...) nie je dig. efekt do slučky príliš barbarské... Lampu síce zatiaľ nevlastním, ale tiež nemám potom chuť investovať ďalšie stovky eur do analog. efektov.
udělej si trubypass přepínač...já už ho chystám dlouho, abych mohl G1on používat v pedalboardu. Materiál mám již nakoupen, není čas .....
vy jste komici, to ještě dnes řešíte? jestli je chorus ve smyčce analogovej nebo digi? při dnešní kvalitě, převzorkovávacích frekvenci digitálů? Nechápu.
-
samillsons
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Podle technických specifikací ano. Má to FX smyčku (pro případ simulace ampu v Zoomu) i vstup CD /tape, kam by se dal Zoom také připojit.
jo, ber ho. Něco ve stylu Peavey Envoy Studio Transtube, který je taky na bazaru a kteremu bych dal osobně přednost (USA), ale je to dost podobné.
http://www.zvuk-svetla.cz/e-shop/hudebn ... dual-30-rc
http://www.zvuk-svetla.cz/e-shop/hudebn ... dual-30-rc
Tak ja už asi G1 inde ako do slučky ani nepichnem.. Neviem, kde som mal uši a že som nedal môjmu kombu šancu, ale momentálne mi všetky kreslítka na G1 prídu katastrofálne oproti skresleniu z komba. Chytil som sa asi na chvály na G1 ako mucha na med a ani som si nepripusti, že by som mohol hrať aj inak ako do koncáku so sim. ampov. Na prirodzené organické skreslenie aparátu sa G1 nechytá, ale ako efektová jednotka poslúži veľmi dobre... Zajtra na skúške ešte skúsim G1 priamo do PA, ale už teraz som presvedčený o tom, že G1 sa prejavuje dosť rozdielne podľa toho, na akom aparáte fachčí... V mojom prípade koncák na Laney Lv100 je des a hrôza, ale zas na Rolande je to celkom OK, ale - stále slabota oproti kanálom Lanýža.
Ivane já ti nevím, LV100 jsem neměl, ale kdysi jsem měl Laney TF200 a jestli ti tenhle zvuk připadá jako přirozené organické zkreslení a kreslítka v G1on jako děs a hrůza, tak jsem přesvědčenej, že něco v nastavení Zoomu děláš špatně...