Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Pokud by mel nekdo zajem, davam pryc vsechen svuj gear, mezitim je i lampova hlavinka Epiphone Valve Junior 5W;)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

wikxzen píše:Ampeg J-12T...
Myslite, ze je slozite/nakladne do toho komba pridat neco jako "Stand by" tlacitko? Nebo aspon nejaky casovac, ktery to kombo po nejake chvili v klidu prepne do stand by, jak byva na profi lampovych aparatech?
Tak jestli to chápu srpávně tak by to měl být jeden přepínač a případně někde přerušit plošňák a vyvést drátky. Ale to jenom možná, podle zapojení. Jde o to jestli chceš přijít o záruku. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mno na jinem forum jsem na to dostal odpoved:
to funguje jako odpojeni anodoveho napeti, tj. do elektronek nejde proud, jen do jejich zhavicich vlaken. Setri to jejich zivotnost (tech zhavicich vlaken) - bejt tebou bych to neresil, proste zapnul, stahnul volume na nulu a nechal zhavit.
Ja to asi zatim necham tak, jak to je, proste Volume na 0, nezapojovat kytaru a basta.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

přesně tak.... elektronky se jen žhaví, neteče žádnej proud. nejde ani signál z preampu do konce... to ztišení je z důvodu aby při sepnutí do provozního režimu nedoško k nějakýmu klapnutí co by poškodilo reprák... Lampy nemaj zpožďovací obvody tudíž je lepší projistotu tlumit....
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:Mno na jinem forum jsem na to dostal odpoved:
to funguje jako odpojeni anodoveho napeti, tj. do elektronek nejde proud, jen do jejich zhavicich vlaken. Setri to jejich zivotnost (tech zhavicich vlaken) - bejt tebou bych to neresil, proste zapnul, stahnul volume na nulu a nechal zhavit.
Ja to asi zatim necham tak, jak to je, proste Volume na 0, nezapojovat kytaru a basta.
no. Ale je važně škoda, že na to výrobci kašlou. Hlavně tady u těch malých kombíček se příliš neobtěžují, přitom to má dopad na výslednou cenu nulový. :roll:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No treba ten malej Tiny Terror (v budoucnu si mozna poridim) od Orange, ktery je taky do 15W ma standby rovnez. Nevim proc to tak je, me uspokojuje zatim to, ze mam "alespon" to, co je na ampegu. Proste Volume 0 atd.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak přihodím dalšího drobečka.

Blackheart
http://www.blackhearteng.com/

tady nějaký popis.
http://namm.harmony-central.com/WNAMM08 ... l-Amp.html

http://www.musiciansfriend.com/navigati ... =P_Price|0

Má na sobě psáno CRATE ale vypadá to, že jsou asi jenom pod CRATE značkou a jedou si na sebe. :)
Za americké dolary směšná částka. 250$ což je asi 4500kč za hlavu s 1x12" reproboxem. To je dle mého hodně slušná cena. Navíc by měl mít dost vychytávek a podle obrázků plošňáku to ani nevypadá, že by měl v sobě nějaké polovodiče(když pominu usměrňovače, myslím operáky). Ikdyž je to docela divné na to kolik toho umí ale budiž. :)

Horší je to s cenou u nás. Jenom za samostatnou hlavu chtějí tady na kytarách cca 6600kč. :cry:
http://kytary.cz/blackheart-celolampova ... 69:0:0:1:0

Ukázky na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=9pB5hV21 ... =1&t=t&f=b

a tahle stojí za nic
http://www.youtube.com/watch?v=FpIl-lnT ... =1&t=t&f=b
noc33

Příspěvek od noc33 »

Na kytarách to předražili, vozí to sem houdek, www.houdek.cz (Plzeň), tam je ta hlava za 3440kč, box za 2990kč.
Naposledy upravil(a) noc33 dne 18.02.2008 17:43, celkem upraveno 1 x.
x-schermen

Příspěvek od x-schermen »

Maples píše:
venca.k píše:podle me nemaj malý lampovy komba zadnou cenu. na koncerte s tim hrat stejne nebudete tak je to uplne na nic. radsi si koupit tranzistor s dvouma dvanactkama a bude to stat stejne a bude to hrat dvakrat vic nahlas a mohutnejc. Podle me maji cenu lampovy hlavy kolem 50- 100watu, ale rozhodne ne komba 5 - 10 watu.
co jsi řekl je jedna z nejlepších blbostí na tomhle foru...sory:D Vtip celolampovejch aparátů je chlape v tom, že hrajou při každý hlasitosti ("vytavenosti") elektronek úplně jinak! s hlasitostí roste gain, šťavnatost a dynamika. Původně, ve třídě A se dělalo maximálně 30W, hrálo to jak prase a hlavně dobře. Celolampy s malým výkonem hrajou při menší hlasitosti tak, jak mají, nejlepší volbou pro tutově vytavený lampový zvuk a neurvaný palici je 15W v lampách. Na malý 15W celolampy se dokonce nahrávaj desky, studia jsou vybavený hi-end celolampama s malým výkonem..jak jsi řikal - 50 - 100W je tak na koncertování, to nepopírám, ale nejlepší zvuk, kterej vůbec doma můžeš mít zaručí celolampa s malým výkonem. :!:

.... k tomuhle neni vic co dodat 8)
Epi LP custom Zakk wylde, Engl Thunder 5OW head, Marshall 1960 A a nejaky serepeticky, TS9DX, delay..
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Zhruba pred 14ti dny jsem si domu poridil Fender Champion 600.Do ted jsem hral doma jen na Danelectro Honey tone.Musim rict,ze od ty doby si doma hraju docela casteji nez driv,ptz ten zvuk co z tohohle kombicka leze je fakt radost poslouchat.To kombicko nema zadny bass,midle,treble...proste jen gain.Dale vstup pro externi box,vstup pro dva nastroje.Parada!Akorat na zkresleni si musite koupit nejakou krabicku.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

turbo_MaCk píše:přesně tak.... elektronky se jen žhaví, neteče žádnej proud. nejde ani signál z preampu do konce... to ztišení je z důvodu aby při sepnutí do provozního režimu nedoško k nějakýmu klapnutí co by poškodilo reprák... Lampy nemaj zpožďovací obvody tudíž je lepší projistotu tlumit....
Takze... minuly tyden jsem mel u sebe od jednoho kytaristy Marshalla Bluesbreakera II (docela pekny efektik) a pri jeho sepnuti hralo kombo, ikdyz bylo uplne u volume na 0. Je to v poradku? Bluesbreaker II jsem mel v modu Boost sice, ale preci by kombo nemelo hrat pri max. stazene hlasitosti , ne. V cem je chyba? Rikal jsem si, zda vubec v mem kombu je neco, co plne odpoji signal od reproduktoru...a zda by fakt nebylo lepsi tam pridat kuprikladu "stendbaj" prepinac...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

wikxzen píše:
turbo_MaCk píše:přesně tak.... elektronky se jen žhaví, neteče žádnej proud. nejde ani signál z preampu do konce... to ztišení je z důvodu aby při sepnutí do provozního režimu nedoško k nějakýmu klapnutí co by poškodilo reprák... Lampy nemaj zpožďovací obvody tudíž je lepší projistotu tlumit....
Takze... minuly tyden jsem mel u sebe od jednoho kytaristy Marshalla Bluesbreakera II (docela pekny efektik) a pri jeho sepnuti hralo kombo, ikdyz bylo uplne u volume na 0. Je to v poradku? Bluesbreaker II jsem mel v modu Boost sice, ale preci by kombo nemelo hrat pri max. stazene hlasitosti , ne. V cem je chyba? Rikal jsem si, zda vubec v mem kombu je neco, co plne odpoji signal od reproduktoru...a zda by fakt nebylo lepsi tam pridat kuprikladu "stendbaj" prepinac...
Kdybys odpojil repro tak spálíš výstupní trafo a možná i něco před ním.

To volume je asi nejspíš někde okolo vstupu ale ztlumí ti to jenom na hlasitost kde už nic neslyšíš. Když do toho pošleš silnější signál tak je jasný, že projde. Já bych v tom nehledal žádnou zradu. :wink:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hele většina vintage celolamp hraje s Volume na 0...ten můj Fender dokonce i když před ním není nic na vykopnutí a na čistej zvuk, takže tohle chyba není
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tonda

Příspěvek od Tonda »

no, netvrdím, že to je chyba, protože to nevím, ale mě to nedělá ani Bandmaster (hraje až od 2), ani HotRod Dlx (kterej je asi tak stejně "vintage" jako Blues Deluxe,akorát že není v tvídu :wink: - tím chci říct že oba jsou už trochu překomplikovaný -pseudodvoukanál,drive/master - na to, aby byly "true" vintage..)
Jsou tam jen malý rozdíly v obvodech -myslím že jenom More Drive u HRD - je divný proč by to měl BlDlx dělat a HRD ne..
I´m wheels... movin´wheels
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Blackheart mi v rezimu 5W taky hraje pri volume 0, nic si z toho nedelej:)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Tonda píše:no, netvrdím, že to je chyba, protože to nevím, ale mě to nedělá ani Bandmaster (hraje až od 2), ani HotRod Dlx (kterej je asi tak stejně "vintage" jako Blues Deluxe,akorát že není v tvídu :wink: - tím chci říct že oba jsou už trochu překomplikovaný -pseudodvoukanál,drive/master - na to, aby byly "true" vintage..)
Jsou tam jen malý rozdíly v obvodech -myslím že jenom More Drive u HRD - je divný proč by to měl BlDlx dělat a HRD ne..
Rozdíl mezi Blues Deluxe a Hot Rod je mnohem větší, než jen v tvídu a more drive kanálu;) také jsem si to dřív myslel, ale není to tak. Blues deluxe má ten preamp stavěnej uplně jinak, a to mnohem víc na čistej kanál, takže na úkor zkreslení, který nemá tolik gainu, má harmoničtější a frekvenčně bohatější čistý zvuk, rozdíl je patrný docela dost, když je dáš vedle sebe a nastavíš stejně...tím to asi bude, protože Ampeg i Blues jsou dělaný jako opravdu vintage komba, což hot rod už moc není;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Tonda

Příspěvek od Tonda »

může být, já to detailně nezkoumal, schémata před sebou nemám, ale většinou o tom uvádějí něco v tomhle duchu (v zásadě to,co píšeš o preampu) -kromě MoreDrive:

"..V2 has one of its triodes in the preamp all the time, the other left unconnected. (This is about the only difference between the Blues and the Hot Rod. Where the Hot Rod switches the second triode into the amp with the "drive" switch... " + Blues Deville shares a basic circuit with the Deluxe and Rot Rod series .
/http://www.gearslutz.com/board/geekslut ... 2at7.html/

Popravdě mě tyhle komba přestaly zajímat, když jsem si koupil tu 5E7 Victorii - ten zvuk je někde úplně jinde..
Pro mě je vrchol vintage právě Super,Pro a Bandmaster, a končí Twin Ampem a Bassmanem (už zbytečně silný aparáty), všecky další složitější obvody už IMO jen mrví zvuk..
Záleží teda na jakou hudbu, to je jasný 8)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to věřím, ale popravdě jsem se s takovými legendami eště nesetkal, tak bohužel nevím, jak moc předčí Fendery Deluxe...i ty totiž mají výtečný čistý zvuk.)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

v krámě,kde jsem to kupoval, měl maník úplně kompletní sortiment Victoria Amps, většinu Dr.Z, a to lepší od Marshalla.. už ten pohled na zdi kolem stál za to :lol:

http://www.proguitar.de/
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Hele mám jeden blbej dotaz - jak moc se liší charakter zkreslení na různejch celolampách? Abych to upřesnil, tak když mi z jedný lampy vychází třeba rock'n'rollovej nakřáplej zvuk, tak může mi zas z jiný lízt třeba nějaký tvrdý moderní zkreslení? Nebo tohle se řeší různejma krabkama? Jo a když mám zapnutej clean kanál, ale vosolený volume, tak to bude taky trochu zkreslený že jo?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“