Ibanez CS9 chorus
Pravidla fóra
Ibanez CS9 chorus
Zdravím, tu tohoto stařečka mě začal zlobit přepínač při zapnutí i vypnutí efektu. Musím dlouze držet, hledat místo atd.... Jsem schopen jako elektroanalfabet to vyřešit sám (vyčistit,jednoduš vyměnit), nebo vyhledat odbornou pomoc? Díky za pomoc.
Re: Ibanez CS9 chorus
Jé, já mám zas ekvalizátor GE601 :-E a tentýž problém. Musim občas promačkat. Jenže já ho používám jen obšas a většinou trvale zapnutej jako nějakej filtr/zkrášlovač, takže to neva. Ale neporadim. Vyčistit, profouknout, kontox .... Vyměnit? Jak, za co?
Mimochodem moje úplně 1. krabička, koupeno někdy 1990-1 za 1000 (tehdy !), už obouchaný, ale nezničitelný !
Mimochodem moje úplně 1. krabička, koupeno někdy 1990-1 za 1000 (tehdy !), už obouchaný, ale nezničitelný !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Také ho mám tak nějak dlouho. Já ho používám docela často při solech, takže ho potřebuji rychle zapnout a vypnout. Tou výměnou jsem myslel jako laik nějaký spínač uvnitř. Ale doufám, že třeba bude stačit nějak vyčistit. Snad někdo poradí.
Nevím, jestli ti to pomůže, ale našel jsem tohle:
https://www.youtube.com/watch?v=LF59DpwUB0A
Nebo bych to vyřešil true bypass boxem a nechal ho zapnutý.
https://www.youtube.com/watch?v=LF59DpwUB0A
Nebo bych to vyřešil true bypass boxem a nechal ho zapnutý.
Nikdy jsem tyto efekty nerozdělával (vždy mi fungovaly), ale proč ho nerozdělat a nekouknout, v čem to jest? Pod šlapkou bude jednoznačně nějaký spínač, ten skutečný (což šlapka není), možná i pár mm velký (mikrospínač), ten se dá vždy vyměnit neb vyčistit (prach či oxidace nebo obojí).
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Ibanez CS9 chorus
Pod deklem baterie (bývá tam ještě molitan) je mikrospínač na malým plošňáku chycený dvěma šroubky. Vyšroubuj ho, vyčisti spínač, vyzkoušej funkčnost a vrať vše zpátky. Dělám to tak dlouho a vždy to na pár let dá pokoj.
Díky moc za rady. Vyzkouším.
jěště otázka: čím čistit?
Nečistit, vyletovat mikrospínač a vyměnit, případně někoho zkušenějšího nechat udělat. Osobně si neumím představit, co by mělo v mikrospínači jít vyčistit, když je to uzavřená součástka ( maximálně pokud jde rozebrat, tak znovu napružit spínací plíšek, ale to stejně pomůže jen dočasně).
Čistí se (od prachu) stlačeným vzduchem, od oxidace Kontaktolem nebo něčím podobným. Jinak, mikrospínače se vyrábějí na tuny, stojí pár korun, akorát se dost blbě letují, nejde to dělat zrovna rozžhaveným polenem. Plošňáky mívají extrémně tenké vrstvy mědi a věci blízko sebe.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Ibanez CS9 chorus
Tak jsem spínač profoukl vzduchem a přepíná na první. Tak doufám že to vydrží.