Bezdrátová sluchátka ( FM spoždení )

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Bezdrátová sluchátka ( FM spoždení )

Příspěvek od ricardo »

s jednim bassmanem sem jel vybrat pro nej sluchatka na cviceni , misto Koss porta pro sme vzali na moji radu :oops: bezdratove digitalni sennheiser HDR 160 ..ups doma sme zistili že maj patrnou latenci (spoždení) pro hru na nastroje !!
za trest sem mu musel nechat moje Kossy porta pro :lol: , naštestí neni na tom finančne špatne tak mne ostaly ty od sennheisser 8)
Mam ale zajem pro sebe nejakej lacnej wireless monitoring ,
tak sem tady chci zeptat na skušenosti s latenci analog FM wireless prenosu :?: má to nejakou latenci ?
treba tyhle http://sluchatka.heureka.cz/philips-shc5100/ :roll:
Naposledy upravil(a) ricardo dne 23.02.2013 12:29, celkem upraveno 5 x.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Jens Ludwig
Odborník

Re: Bezdrátová sluchátka ( FM latence )

Příspěvek od Jens Ludwig »

nesmíš si vybírat hifi sluchátka - musíš si vybírat profi - hledej wireless monitoring, in-ear monitoring...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Bezdrátová sluchátka ( FM latence )

Příspěvek od ricardo »

dik , to vim že je to i v profi ... to mi ale nestoji za to investovat tolik , tedy aspon nemam tucha jestli se neco vejde do 2 litru.
nevidim ale duvod proč by mnela byt latence (oneskoreni signalu oproti vstupu) na analogovych FM Hifi sluchatkach , nepotrebuju to na studiovou praci ale na home recording , kdyby to mnelo stat vic než Hifi tak se klidne bez toho zaobejdu ..
kouknu se po in ear monitoringu :roll: na ty ceny ješte
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezdrátová sluchátka ( FM spoždení )

Příspěvek od pavlii »

Protože hi-fi věci jsou určeny na poslech a ne na blbnutí s nahráváním. Takže tu latenci nikdo nepozná (nemá s čím srovnávat).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Takhle , koukal sem co to vlastne je in ear monitoring, a je to neco jinýho než hledám , myslim že v profi recording se wireless sluchatka ani nevyskytujou ,
četl sem par threadu kde se lide ptali na takovyhle monitoring .. takže to zajima hlavne bicmany nebo ty kteri musej přesedat od PC k nástroji pres množstvo jinych kabelu .

ptam se hlavne jestli se to povedlo nekomu uspešne s tema analogama , digitalni prenos je spožden asi proto že se to převadi A/D pak do FM a pak zasa D/A v sluchatkach
a to ty prevodniky digitalni musí cucat šťávu z par voltú tak to budou nejaký línejší :?

Tak ješte jednou nemate nahodou doma bezdratová analogová sluchatka :roll: kde by ste brnkli do kytary jestli je to OK ???
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ricardo, mám taková sluchátka asi měsíc a jsem absolutně spokojený.
Jsou to tato - http://www.czc.cz/sony-mdr-rf855rk/123409/produkt
Moc recenzí jsem dopředu nesehnal a tak jsem je kupoval víceméně nahlucho. Nedělám si iluze, že firmy jako Sony nebo Philips nevyrábějí v Číně, ale v případě tak levného spotřebního zboží mě to nijak netrápí. Není problém je hodit do popelnice nebo když zvednu zadek, tak je včas vrátit nebo reklamovat.
Philips jsem ale zavrhnul díky svým předchozím špatným zkušenostem s jejich výrobky (TV, CD přehrávač, MP4 přehrávač, sluchátka).
Ta sluchátka SONY jsem si koupil pro moje večerní až noční brnkání.Nejsem znalec v oboru audio a tak nevím, jestli jsou jejich předností neodymové reproduktory průměru 4 cm, ale zvuk je fantastický a nejsou ani nijak potlačovány basy. Vysílací dokovací stanice má dva analogové vstupy (RCA L+R a stereo jack 3,5 mm). Výrobce sice nedoporučuje posílat signál do vysílače do obou analogových vstupů zároveň, protože by prý mohlo docházet k výpadkům signálu. Nicméně jsem je zapojil tak, že do RCA jsem připojil sluchátkový výstup z komba a do jacku připojuji sluchátkový výstup z PC. Z něj si pouštím do sluchátek podklad bicích a přes kombo hraji na kytaru. Výpadky se žádné nekonají, ale projevuje se jedna, ze začátku nepříjemná věc. V PC si nastavím určitou hlasitost podkladu a jakmile hrábnu do strun, signál z PC o málo sníží hlasitost. Pokud totálně ztichne kytara, vysílač pošle do sluchátek původně nastavenou hlasitost z PC. Chce si s tím pohrát a předem laborovat s nastavením hlasitosti obou signálů.
Nezaznamenal jsem nějaký šum nebo brum "navíc" oproti drátovým sluchátkám. Vyzkoušel jsem všechny tři frekvence FM přenosu a taky bez problémů. Problém ovšem nastal, když jsem do notebooku připojil napájecí adaptér. Ozvalo se nechutné vrčení a nepomohlo ani přeladéní sluchátek.
Přijemné je nabíjení baterií přijímače přímo v dokovací stanici (nabíjecí akumulátor je v levém ušníku) a ještě příjemnější je to, že sluchátka se zapínají tím, že je nasadíš na hlavu (a vypínají sundáním). Dále se sluchátka vypnou, pokud do nich nepošleš 5 minut signál.
Sluchátka jsou příjemná na nošení, zatím jsem je měl maximálně asi hodinu na uších a žádný problém.
No a teď to, na co se ptáš. Latence, tedy zpoždění signálu jsem nezaznamenal. Opravdu jsou to sluchátka příjemná na latentní :D hru na kytaru. Odborníkům se omlouvám za moje případné amatérské výrazy. :)
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Dik Milan ,
potešil si mne , pokud maš pri hre stejnej pocit jako když se slyšíš prímo s komba tak i ve sluchatkach budu považovat tohle vyjadrení za spolehlivou odpoved . Mel sem v merku i jedny Sony levnejší , ale možna diky tomuto tvymu testu a tomu že sou tam RCA vstupy si je poridím .

pokud by se ti chtelo ješte skusit ..existuje spolehlive určeni latence (i když subjektivní)..trsatkem jemne šouchat hrubou strunu na draze asi 1mm .. .tehdy je ucho a vnem na vnimani latence nejschopnejší.
když to dopadne dobre budu jásat , :D
Obrázek jupííí,
když je latence , minimální , ale nejaká je, mnelo by to být jakoby povadlejší zvukovo - dynamicky
a k tvemu problemu stišovani hlasitosti , kup si mix, treba jen pasivni :wink:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Teď jsem 50 km od sluchátek a tak ti dám po víkendu vědět.
Určitě ale nejsem jediný z fóra, kdo používá bezdrátová sluchátka. Třeba se někdo připojí.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

8) obavam se , že ... ted sem byl venku se projit do obchodaku pred zaverečnou koupit kafe na ráno :D a v kauflande sem videl ty philipsy co sem nahore linknul :roll: sem byl tak nadšenej tvym testem a plny dúvery v analogovej prenos že sem neodolal a koupil je . :P sorry Sony ušetril sem, ja sem mnel kdysy Philips sluchatka levný a mneli užasnej zvuk pro mne , jen se kabel porouchal , tady by to nemnelo hrozit.
Sluchatka sou ješte zabalený a sem ochoten te nezabít , :mrgreen: za to že budou mit latenci , protože ja je využiju pri kosení trávy.
jdu na ten test , zachvili tu bude edit ... verdikt :cry: ( pomimo strčil sem si kafe do vrecka na bunde a zapomnel zaplatit :D
edit: uff. vydech sem si , 8) i když se jedna o tak nizkou cenu , .. skvelé .. latence lepší než kdy sem dokazal vytahnout s DAW is ASIO drivery .. je nepoznatelná :D

sluchatka samotna sou hezká ale videt že se nekde muselo šetrit , tak z toho trčej rovnou kabely =na jack do phones vstupu a mini jack na dobijeni Sluchatek ... zvukove jsou skvelé nemoh sem se nabažit zvuku snare na elektrických bicích ..trošku mene hlasny sou na basech ale ty basy spodny tam jsou .. kytara taky excelentni z multiefektu vystupu.... škrabkáni nechtem po strune v pořádku.... horší je šum ..je potreba vyšší vstupni uroven hlasitosti ..a mnel sem hrozný brum na sluchatkovem vystupu z mixpultu , ktery je napajen z PC cez USB .. snad se to bude dat nejako spravit ..GrND breakerem nebo tak neco.
sem velice spokojen i vzhledem k cene ktera je skoro tretinova proti Milanovým. Philipsy nezklamali hezkym prijemnym poslechem v ktery sem doufal .
tak diky Vyřešeno !!! :mrgreen:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Tak ať slouží.
Osobně by mi tam vadila jedna věc. A sice to strkání jacku kvůli nabíjení. Po čase bych na to začal kašlat a pak by mi baterka v nevhodný okamžik klekla. Dřív jsem měl bezdrátová bluetooth od filipse a tam byla tužková baterie v každém náušníku. Navíc tam nebylo žádné varování před vybitím. Takže to znamenalo rozebrat náušníky, vyndat baterky, v nabíječce nabít...Takže šly z domu.
Tyhle soňáky položím do stojánku a začnou se automaticky dobíjet a tak jsou sluchátka vždy v pohotovosti.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

tyhle sluchatka sem kupoval hlavne kulli nahravaní do PC, kde je potřeba opakovane zvedat zadek od bicich , kliknout stop v PC, vymazat a znova bici nahrát , pak prelést za kytaru , (v posledni dobe nahravam ve stoje tak ) pás přes hlavu i se sluchátky a znovu behat k PC. Při nahravani nejeden Jack je potřeba zasunout tak v tom nevidim velkej problem .
Na posloucháni muziky mám celkem slušnou aparaturu i bedýnky s kterou nikoho neruším ani v noci .
Sáh sem po tom nejlevnejším i diky tomu že si ( Milan ) spomenul ruzny vychytávky jako je vypinani po sundani sluchatek , tyhle veci se muzou zbytečne porouchat (Sony mozna ne) a taky kuli tomu, že s dražšimi modely pricházi ruzne vylepšeni zvuku, automaticke ladeni , co by potencialne mohlo zvyšovat latenci.
Skoušim je , jsou i problémy, který se doufam vyřeší lepším pozapájením :?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ricardo píše:tyhle veci se muzou zbytečne porouchat (Sony mozna ne)
Ale Sony taky. Nedělám si iluze, že značka Sony dnes znamená něco vyjímečného. Rozdíly kvality se podle mě dnes setřely a ta značka žije setrvačností díky dřívější dobré pověsti. Jak už jsem psal, vybral jsem si ta sluchátka nahlucho a rozhodly dva vstupy signálu a velikost reproduktorů. Záruka je dva roky a v téhle cenové relaci neřeším, jestli ty dva roky vydrží nebo ne.

Jinak koukám, že jsi multiinstrumentalista a to musí mít tvůj soused radost. Tedy pokud nějakého souseda máš. :mrgreen: Proto sis koupil ta sluchátka?
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Možná se mnou budou skušeni nahravači souhlasit , se sluchátky se lépe človek vloží do atmosféry toho co chce nahrát . ... Ale jiste i soused se poteší když mu je pučím na jeho brnkáni :D on mi pučuje taky všeliaký jeho hračičky ... ale radší nebudu nic víc řikat je to citlivá téma 8)
Posledni poznani sluchatkoveho testu mne dovedlo trošku k litosti ohledne absence RCA konektoru , nevim jak to funguje ale trošku se to zapajenim ruznych veci za sebou na konci kresli , zatim sem ale linej to zapojit jinak , tak to ignoruju .
4444

Příspěvek od 4444 »

Po prečítaní tejto témy som sa rozhodol kúpiť SONY MDR-RF855RK pre večerné brnkanie na gitaru (kombo Mustang I) Ale som dosť sklamaný vysokým šumom. Milan T píše že nepostrehol šum. Pre mňa je to dosť rušivé. Neviem či je to len konkrétnym výrobkom alebo v bezdrátových sluchátkach vždy nejaký šum bude. Takže asi skúsim vyskúšať nejaké iné. Kto má skúsenosti poradte.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

4444 píše:Po prečítaní tejto témy som sa rozhodol kúpiť SONY MDR-RF855RK pre večerné brnkanie na gitaru (kombo Mustang I) Ale som dosť sklamaný vysokým šumom. Milan T píše že nepostrehol šum. Pre mňa je to dosť rušivé. Neviem či je to len konkrétnym výrobkom alebo v bezdrátových sluchátkach vždy nejaký šum bude. Takže asi skúsim vyskúšať nejaké iné. Kto má skúsenosti poradte.
A šumí opravdu ty sluchátka ???

Edit:
Co se renomé značky Sony týče, podle mně vzniklo v osmdesátých letech díky Tuzexu.
Já bych si od Sony nic nekoupil (vlastně mám kazetový diktafon), maximálně foťák. I když to vlastně moc nesleduju, tak nevím jak dnešní produkce foťáků vypadá.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 2.09.2013 6:46, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně - dost se nabízí, že je vše OK a veškeré zvuky (včetně šumu) jdou z komba. Tohle chce zkusit na "bezšumovém" zařízení, jako třeba CD/DVD přehrávač (ve srovnání s kombem bude IMHO bezšumové skoro cokoli 8) ).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
MilanT

Příspěvek od MilanT »

4444 píše: Milan T píše že nepostrehol šum.
Kde to píšu?
Pokud jsi to odvodil z této mé věty, tak jsi to pochopil špatně (srovnával jsem šum s drátovými sluchátky - zdůrazňuji slovo "navíc"):
MilanT píše: Nezaznamenal jsem nějaký šum nebo brum "navíc" oproti drátovým sluchátkám.
Ostatně tady primárně řešíme porovnání latence u bezdrátových a drátových sluchátek.

K tomu šumu ještě jedna poznámka. Třeba je používáš v prostředí s velkým elektromagnetickým a rádiovým smogem. Já bydlím v přízemí sedmipatrového paneláku a v bytě nechytnu digitální TV (o rozhlasu VKV ani nemluvě) a mám tady velmi špatný i signál mobilních operátorů. Takže je tu relativně čisto a nic ten přenos do sluchátek neruší. Toť moje laické vysvětlení. Jinde jsem ta sluchátka nezkoušel.
4444

Příspěvek od 4444 »

Nechcem zakládať novú diskusiu možno to niekomu pomôže pri výbere, čo sa týka "spoždení "tak som nič nepostrehol aj zvuk majú dobrý. Dnes som skúšal v obchode Philips SHC8535 ten šum bol minimálne o polovicu slabší. Takže asi tie SONY vrátim. recenzia pre Philips http://avmania.e15.cz/philips-shc8535-b ... owforum=1& Keď máte niekto typ ozvite sa
proka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od proka »

Já osobně bych doporučoval typ Gembird BHP-BER. Přítelkyně si je koupila a opravdu hrají dobře. :)

EDIT: bolí mě z nich ale trochu uši :D když jsou dýl na hlavě, to je ale obený problém
EDIT2: našel jsem pěkný web na téma bezdrátových sluchátek, rozhodně se podívejte, najdete tam odpovědi...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“