Nahrávání el.piana
Pravidla fóra
-
tomasito19
Nahrávání el.piana
Mám Kurzweil Artis a potřeboval bych poradit jak mám jeho zvuk dostat do mého Macu. Chci používat program Garageband od Applu. Jak mám Artis s macem propojit abych si pak nahrávku mohl upravovat v GarageBandu a co k tomu budu všechno potřebovat ? Děkuji za vaše rady. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahrávání el.piana
Není to popsané třeba v manuálu od zvukovky?
P.
P.
-
tomasito19
Od jaké zvukovky? Potrebuju hlavně vědět jak se to dělá jestli pomoci MIDI, audio nebo USB konektor. A co si koupit aby to fungovalo 
Dá sa v podstate dvomi spôsobmi:
1. Z audio výstupu kláves do prevodníka (zvukovky)
2. Cez USB (MIDI) - tu zvukovka nie je nutná, nahrávací softvér ti klávesy nájde ako MIDI nástroj a môžeš iba ovládať virtuálne nástroje (vst), nedajú sa týmto spôsobom nahrávať zvuky z tvojich kláves. Neviem však, či ten tvoj Kurzweil dokáže midi cez USB, ak nie, tak zvukovku budeš potrebovať
1. Z audio výstupu kláves do prevodníka (zvukovky)
2. Cez USB (MIDI) - tu zvukovka nie je nutná, nahrávací softvér ti klávesy nájde ako MIDI nástroj a môžeš iba ovládať virtuálne nástroje (vst), nedajú sa týmto spôsobom nahrávať zvuky z tvojich kláves. Neviem však, či ten tvoj Kurzweil dokáže midi cez USB, ak nie, tak zvukovku budeš potrebovať
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych Ivane asi být tebou zabrzdil a odkázal bych tomasita na místní FAQ a pak ještě do hlubin nejméně internetu, aby si ujasnil, co to je MIDI, USB, audio, zvukovka, symetrické/nesymetrické zapojení a tak dál. Jinak je to v manuálu k Artisu hned ze začátku, akorát "Audio System" stačí nahradit "počítač+zvukovka".
Osobně nemyslím, že by mu to měl kdokoli tady na fóru vysvětlovat
nicméně aktivitě se samozřejmě meze nekladou.
P.
Osobně nemyslím, že by mu to měl kdokoli tady na fóru vysvětlovat
P.
Jasné, súhlas na 100%. Len keď nikto nezlúčil vlákno, resp. ho neodkázal na už existujúce s touto problematikou (btw. tomasito, v sekcii "Studio a recording", tam nájdeš toho veľa...), tak som som myslel, že je otvorené a chcel som nováčika aspoň trochu nasmerovať, možno ho nenapadlo, že to tu už nájde 100x zodpovedané