Nahrávání el.piana

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
tomasito19

Nahrávání el.piana

Příspěvek od tomasito19 »

Mám Kurzweil Artis a potřeboval bych poradit jak mám jeho zvuk dostat do mého Macu. Chci používat program Garageband od Applu. Jak mám Artis s macem propojit abych si pak nahrávku mohl upravovat v GarageBandu a co k tomu budu všechno potřebovat ? Děkuji za vaše rady. :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávání el.piana

Příspěvek od pavlii »

Není to popsané třeba v manuálu od zvukovky?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
tomasito19

Příspěvek od tomasito19 »

Od jaké zvukovky? Potrebuju hlavně vědět jak se to dělá jestli pomoci MIDI, audio nebo USB konektor. A co si koupit aby to fungovalo :)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Dá sa v podstate dvomi spôsobmi:
1. Z audio výstupu kláves do prevodníka (zvukovky)
2. Cez USB (MIDI) - tu zvukovka nie je nutná, nahrávací softvér ti klávesy nájde ako MIDI nástroj a môžeš iba ovládať virtuálne nástroje (vst), nedajú sa týmto spôsobom nahrávať zvuky z tvojich kláves. Neviem však, či ten tvoj Kurzweil dokáže midi cez USB, ak nie, tak zvukovku budeš potrebovať
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já bych Ivane asi být tebou zabrzdil a odkázal bych tomasita na místní FAQ a pak ještě do hlubin nejméně internetu, aby si ujasnil, co to je MIDI, USB, audio, zvukovka, symetrické/nesymetrické zapojení a tak dál. Jinak je to v manuálu k Artisu hned ze začátku, akorát "Audio System" stačí nahradit "počítač+zvukovka".

Osobně nemyslím, že by mu to měl kdokoli tady na fóru vysvětlovat 8) nicméně aktivitě se samozřejmě meze nekladou.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jasné, súhlas na 100%. Len keď nikto nezlúčil vlákno, resp. ho neodkázal na už existujúce s touto problematikou (btw. tomasito, v sekcii "Studio a recording", tam nájdeš toho veľa...), tak som som myslel, že je otvorené a chcel som nováčika aspoň trochu nasmerovať, možno ho nenapadlo, že to tu už nájde 100x zodpovedané :wink:
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“