Hybrid zostava / Univerzalna aparatura

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
JonAthan

Hybrid zostava / Univerzalna aparatura

Příspěvek od JonAthan »

Ahojte.
Chcem zostavit aparaturu pre priame nahravanie do pc, na domace hranie v nizkych hlasitostiach alebo sluchadlach a taktiez aby zvladla bubenika popripade maly koncertik. Preto uvazujem nad 2x12'' cez tranzistorovy zosil.

Kupil som lampovy preamp Two notes Le-Lead, lebo som chcel hi-gain lampove skreslenie, zvuk sa mi paci len mi k tomu treba veci o ktore by som sa chcel poradit s vami. Moj limit je okolo 400€ s tychto moznosti co budem pisat dole.

Ano mohol som si kupit lampu, ale do bytu to je priliz moc a musel by som do toho kupit este attentuator.
Ak by som kupil malu lampu nestacilo by to na skusobnu. Preto chcem hybrid a nemat problem znizit hlasitost na ukor kvality.

Co mi bude treba:

1. USB prevodnik napr.
a)Behringer Xenyx Q802 USB mix pult 79€
b)Behringer U-Phoria UMC204HD za 88€
c)popripade nejaky iny v tej cene.

2. Vysledny zvuk
a) Speaker simulator
Alebo nieco s cim by som mohol docielit vysledny zvuk, aj pre nahravanie do PC (Reaper+pluginy)
Two Notes Le-Lead preamp ma jeden vbudovany spkr sim ten zneje dobre a prave takych chcem viac no Two Notes Torpedo CAB je proste priliz drahy 458€, preto hladam lacnejsiu nahradu, nepotrebujem milion cabinetov ale nieco kde to mozem doladit potenciometrami.
b) Equalizer, napr 10 pasmovy MXR M 108 alebo tie 15 pasmove do racku niesu az take drahe okolo 125€,
Otazka: vraj to tak nenahradi speaker simulator, no mohlo by mi to stacit na obcasne koncertiky a do skusobne? Pri nahravani do PC si mozem upravit este cez pluginy. Ale ten zaklad chcem analogovy.
c) Popripade nejaku fajn krabicku okrem tych hore nieco ako Tube simulator koncovych lamp ak vobec nieco take existuje.

3. Speakers
a) Tranzistorove Kombo najlepsie z bazaru najdem aj do 150€ zo seriovou efektovou smickou? hovorim spravne?
b) Box 2x12 celestion vintage 30 222€ a k tomu Tranzistorovy zosil aspon 50W a aky? A bude to velky rozdiel vo vyslednom zvuku oproti lampovemu koncaku?
c) Box 2x12 celestion vintage 30 222€ a k tomu mini elektronkovy zosil s attentuatorom ? napr tak ze mozem prepnut z 20W na 1W? a vybudit elektronku. Da sa kupit take nieco?

4. Ina vybava?
Dalsia moznost je sa na to vykaslat a kupit Peavey 6505 Mini Head, no neskusal som to nazivo ale co som pocul plno nahraviek, nepaci sa mi ten zvuk az tak. A ak sa mi na tom nieco pokazi moze to vinst draho, v pripade krabiciek jednoducho vymenim len tu krabicku.

Tak a ako by ste to rieslili v takomto pripade vy? Potrebujem nazor skusenych ludi, a dobredu dakujem za kazde vase napady. :wink:
Jackson JS32, Cort X-TH, Blackstar ID-core, Zoom G2.1, Two Notes Le-Lead preamp, Reaper + plugins, EZdrummer
José

Re: Hybrid zostava / Univerzalna aparatura

Příspěvek od José »

Jestli máš preamp, doma nějaké hifi bedny a PC, stačí na doma zvukovka něco takového (pokud nepotřebuješ nahrávat mikrofony). Reaper plus pluginy stačí na vytvoření komplet slušného zvuku.
No a do zkušebny cokoliv, co se do ceny vleze a bude se ti líbit..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já osobně bych levné věci (zvukovky) od Line6 nedoporučoval, protože jsem jednu měl a zkušenosti jsem s ní měl špatné - hned druhý den šla z domu. Za ty peníze dle mého lepší koupit něco od normálních výrobců jako Lexicon, Focusrite atd. Na bazaru se dost takových jistě v krátkém časovém intervalu povaluje dost, takže by neměl být problém.

Jinak ohledně celé té sestavy mi to zní dost složitě. Abys dostal lepší radu, mohl bys nastínit jak to hodláš provozovat z hlediska toho, že píšeš zkušebnu i nahrávání doma. To máš doma zkušebnu, nebo to hodláš převážet (ten preamp asi jen?). Převážet to by podle mě byla pruda. Minimálně mě by to tedy jistě velmi rychle omrzelo :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
JonAthan

Příspěvek od JonAthan »

Ved prave, asi to nebola dobra investicia, praveze to budem musiet prenasat kade tade, no zbavit sa toho preampu aby som mal peniaze na iny aparat tak to z tazkym srdcom, bud to vratim mam na to este asi 5dni kym to odoslem do thomannu coho sa trosku bojim lebo to nieje lacna vecicka. Alebo to hodim na bazos a dufam ze niekto z nas chudobnych slovakov si to kupi za 250, je to B-stock za 275... alebo si to predsa necham. Len musim dosporit a kupit nejaky aparat asi s attentuatorom, lebo mal som 5W blackstar kedysi a aj to bolo moc, najlepsie by bolo 1W, ale uz som z toho chory neviem fakt co dalej. :-(
Jackson JS32, Cort X-TH, Blackstar ID-core, Zoom G2.1, Two Notes Le-Lead preamp, Reaper + plugins, EZdrummer
simiruz

Příspěvek od simiruz »

JonAthan píše:Ano mohol som si kupit lampu, ale do bytu to je priliz moc a musel by som do toho kupit este attentuator.
Ak by som kupil malu lampu nestacilo by to na skusobnu. Preto chcem hybrid a nemat problem znizit hlasitost na ukor kvality.
Z některých diskuzí zřejmě vyplývá, že zvuk zkresleného lampového konce je pro tvrdou muziku lepší, než nezkreslený. Já si to nemyslím. Taky ses možná dočet, že nepřebuzený koncový stupeň má natolik špatný zvuk, že je horší než tranzistor. To si taky nemyslím.

Naopak si myslím, že teď strávíš pár let tím, že se budeš snažit různýma krabičkama dosáhnout toho správného lampového tónu, ale protože tu lampu nebudeš mít ani ke srovnání, budeš pořád váhat jestli je to to pravé ořechové a co ještě dalšího změnit.
Kdybys tu lampu koupil hned a nahrával mikrofonem, tak se můžeš mentálně věnovat hudbě a neztrácet čas pochybnostma o zvuku. Krabičky jsou pak dalším logickým krokem ve vývoji.
JonAthan

Příspěvek od JonAthan »

Tak to mas svatu pravdu, ludia ma presviecaju nech nejebem do krabiciek, henten preamp potom predam a zacnem sporit na 20W hlavu s boxom a medzi to strcim attentuator pre domace hranie aj nahravanie + zvukovku z bazosu alebo asi taketo nieco z obchodu Behringer U-Phoria UMC202HD,

Nasiel som ale zaujimave krabicky s attentuatorom a zaroven aj speaker simulatorom + DI vystup, ktory sa podla tohto videa, da strcit medzi hlavu a box. Lenze mam otazku, da sa to pouzit ako plnohodnotny attentuator? nemusim sa bat ze poskodim lampu alebo mi to zhori obejvak :lol: ? na jednom sa da ist na -30dB a tom drahsiom na -24dB, viete mi povedat kolko asi to moze zhodit z 20W hlavy dostanem sa tak na 3W vykonu a menej?

Palmer PDI-09
Palmer PDI-03

Ak by to nebolo OK, zoberem radsej original attentuator napr:

Harley Benton Power Attentuator
Koch Amps Dummybox Home

Aparat ma zaujima tento
Randall RD 20 H Head, citam recenzie a metlaci si to vychvaluju.

Alebo tento
Engl E315 Gigmaster
Tu by som usetril na Attentuatore pretoze ho ma v sebe, lenze 15W s 2x12" staci na bubenika?

Box ked z obchodu tak maju Celestion Vintage 30 bud 2x12 alebo 1x12 uvidim este, inac budem sledovat bazar. Mozem si to dovolit ale tiez mam svoje limity.

Kazdopadne pojdem a vyskusam aparaty, ak ich maju u nas v hudobninach. Len mi prosim poradte ten attentuator a povedzte mi svoj nazor na tu zostavu, nech uz mam klud v dusi. A mate umna piva :lol:

Este jedna otakza, cim viac koncovych lamp tym skorej vybudi zvuk v nizsich hlasitostiach?
JonAthan

Příspěvek od JonAthan »

Ok dakujem ludia ale dospel som k nazoru ze setrim na peavey 6505 mini head, dnes som vyskusal a je to presne to co potrebujem :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“