LP od Jacksonu?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
-Ondřej-

LP od Jacksonu?

Příspěvek od -Ondřej- »

Ahoj,
není to tak dlouhá doba, co Kytary cz. uvedly do prodeje kytary Jackson- a já jsem z toho stále na větvi, poohlížím se totiž po nějaké jejich kytaře. Mám stratocastera-který, ač je levný hraje obstojně, ale chtělo by to nějaký protipól, protože stratocaster zůstane stratocasterem :D, a i když na něm mám SD JT TB4, není to to pravý metalový...
Vždycky se mi líbily LPčka, víc než stratocastery, explorery, šípy, atd...-ale co mně přinutilo k tomu jít do stratocastera byla krk u LP (hraje se mi na to nepohodlně, a nedokážu se dostat do vyšších poloh.)
Dnes se mi ale zdá, že přišlo spasení v podobě Jackson Monarkh.
Konkrétně tento model: http://kytary.cz/jackson-monarkh-scx-rw-qs/HN163200/
-má to pevnou kobylu, takže pro mně to není + ani -, protože tremolo nepoužívám
-snímače Jackson High Output Humbucking (tyhle snímače znám, a nejsou tak špatný, ale počítám s výměnou za Blackouty)
-tělo z mahagonu a lepený krk-to je důvod proč mám o LP zájem, neznám kytaru která má tak ,,nabušenej´´ zvuk díky tělu z velkýho kusu dřeva

Jenom čeho se obávám, a kvůli čemu toto téma zakládám je, že jsem si tuhle kytaru nemohl vyzkoušet, a asi ještě pěkně dlouho nebudu. Potřeboval bych tedy vědět, jestli s ní nemá někdo z vás nějaké zkušenosti, taky by mně zajímal krk-jestli je typicky Jacksonovský, anebo Gibsonovský (pokud by byl Gibsonovský, tak se s kytarou můžu rovnou rozloučit :(.)

Předem díky za odpovědi.
Demilich

Re: LP od Jacksonu?

Příspěvek od Demilich »

Tohodle černého mají na hlavní prodejně v Praze http://kytary.cz/jackson-monarkh-scx-rw-sb/HN163201/
Díky tomu jak krátce tady ty kytary jsou bych ale řekl, že jej v ruce zatím nikdo nedržel. :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

No právě, do Prahy jen tak nepojedu, a žádný objektivní video, nebo recenze v češtině neexistuje.
Jenom na YT je pár videí, ale to mi toho moc neřekne.
PS: Neexistuje nějaká ještě náhrada za Epi do 16000- s nějakým ,,lepším,, krkem? (Slyšel jsem LP od ESP-asi za 14000Kč , a ten zvuk se mi nelíbil.) Jaký názor máte na SH6? Jaké jsou rozdíly-oproti Blackoutům, nebo SH 4?-Přečetl jsem si, že SH6 víc cinká než SH4, a lidi ho až tak moc rádi nemaj.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Mozna zkus se podivat na Ibanez ART serie, neco od Schecter, pripadne Godin, ESP-LTD. S seymory zkusenosti nemam.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Přijde mi trochu nesmyslné srovnávat pasivní snímače jako SD4 a Blackouty. Zatímco SD4 je relativně normální pasivní snímač s širokým spektrem využití napříč styly, Blackout je totálně našlapaný přegainovaný aktiv na metal a dále, s dost specifickým zvukem, který zní parádně se zkreslením, ale dost divně na crunch a čisté zvuky. Blackout mi seděl zvukově tak do nějakého industrialu :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

Asi se na ty Blackouty vykašlu, a půjdu teda do SH-6, nikdy jsem aktivní snímače neměl, a tak se o jejich ne/výhodách dozvídám až nyní.
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

Disasterpierce: Ibanez nevím kde vyzkoušet, Schecter-viděl jsem recenzi, v níž přímo recezent uváděl, že není tak jednoduché na ní hrát (kvůli krku), do ESP se mi jít nechce, protože se mi zdá, že všechny jejich modely mají až moc ostrý zvuk, proti Godinu nic nemám, to si ale z fin. důvodů dovolit nemůžu.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Gretsche mívaj úzký, takřka fendrácký krky, ale tipnul bych si, že to nebude tvůj šálek kávy :-) (a les paul zvukem taky zas moc nepřipomínaj)

Řekl bych, že jediný řešení tvýho problému je zajet si do hudebnit a pár kytar si ošmatat...
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

Wow, ten Gretsch zní pěkně, ale jaks napsal není to LP (teda je ale takový telecí :P).
PS: neznáte nějaké jiné hudebniny z Českých Budějovic, než Voříška?-ten tam nemá Jacksony, a LP jen od Epi. a Gibson.
Dif Der
last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dif Der »

Na Sadech je krom Melodie i Kytary a aparatury.

Odesláno z mého GRACE pomocí Tapatalk
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
-Ondřej-

Příspěvek od -Ondřej- »

Tak jsem nakonec šel do klasiky: Epi LP (Standard z roku 1994 Made in Korea), a nemůžu si stěžovat.
Ten krk zas tak tlustej není-adaptuji se kupodivu rychle :D
Ten Jackson se mi zakonec nelíbil, byl oproti epiphonu moc ořezanej...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“