není to tak dlouhá doba, co Kytary cz. uvedly do prodeje kytary Jackson- a já jsem z toho stále na větvi, poohlížím se totiž po nějaké jejich kytaře. Mám stratocastera-který, ač je levný hraje obstojně, ale chtělo by to nějaký protipól, protože stratocaster zůstane stratocasterem
Vždycky se mi líbily LPčka, víc než stratocastery, explorery, šípy, atd...-ale co mně přinutilo k tomu jít do stratocastera byla krk u LP (hraje se mi na to nepohodlně, a nedokážu se dostat do vyšších poloh.)
Dnes se mi ale zdá, že přišlo spasení v podobě Jackson Monarkh.
Konkrétně tento model: http://kytary.cz/jackson-monarkh-scx-rw-qs/HN163200/
-má to pevnou kobylu, takže pro mně to není + ani -, protože tremolo nepoužívám
-snímače Jackson High Output Humbucking (tyhle snímače znám, a nejsou tak špatný, ale počítám s výměnou za Blackouty)
-tělo z mahagonu a lepený krk-to je důvod proč mám o LP zájem, neznám kytaru která má tak ,,nabušenej´´ zvuk díky tělu z velkýho kusu dřeva
Jenom čeho se obávám, a kvůli čemu toto téma zakládám je, že jsem si tuhle kytaru nemohl vyzkoušet, a asi ještě pěkně dlouho nebudu. Potřeboval bych tedy vědět, jestli s ní nemá někdo z vás nějaké zkušenosti, taky by mně zajímal krk-jestli je typicky Jacksonovský, anebo Gibsonovský (pokud by byl Gibsonovský, tak se s kytarou můžu rovnou rozloučit
Předem díky za odpovědi.